‘Middle of anywhere’

Op mijn gevoel fiets ik naar Delfshaven, voor het eerst laat ik me door google.maps niet de weg wijzen. Terwijl ik over een eindeloze Beukelsdijk peddel, herinner ik me dat dit juist de weg naar het Vroesenpark was. Als ik op een gegeven moment echt niet meer weet waar ik ben, zwaai ik naar een naderende fietser en trek een bijpassend hulpeloos snuitje. De man legt uit dat als ik door was gereden ik bij de gevangenis was beland. ‘Ga niet langs AF. U ontvangt geen fl. 200′, gaat het door m’n hoofd.
nadat ik nog een paar foto’s van de moskee achter mij gemaakt heb, fiets ik de andere kant op langs het water. onderweg kom ik een vlucht meeuwen tegen die fanatiek boven op de inmiddels verzamelde duivenpopulatie en het uitgestrooide brood duiken. ‘brutalen hebben de halve wereld’*, denk ik.
Het idee voor een minifotoserie ‘Bloggers in beeld’ komt in me op, het lijkt me niet alleen leuk om te doen, maar het kan ook als stimulans werken om te blijven fotograferen. Ik dacht daarnet al aan twee namen toen ik langs een paar ‘objecten’ reed.
een groot vervallen pand met kleurige raampjes doemt op rechts van mij, op het huis ernaast staat een dichtregel. ‘ze moeten allebei op de foto’, besluit ik en zie aan de vrolijkgele parasols vlakbij dat ik ook mijn bestemming bereikt heb. vanaf een andere kant ziet de wereld er soms heel anders uit.
als ik na een broodje kaas – wat precies is wat de naam doet vermoeden op een hardnekkige wesp na die al aan het voorproeven was – de soif-kat op de foto wil zetten, houden m’n batterijen het voor gezien. tijd om naar huis te gaan.
marjelle


lady in spain ingrid michaelson

*Nu doe ik het wéér

16 Reacties op “‘Middle of anywhere’

 1. Het lijken wel raketten, die minaretten. Wie weet… ;~)

 2. Well, that’s a way of looking at it. ;)) Ik kreeg bij het hele plaatje meer een duizend-en-een-nacht-idee, Bart, schapenwolkjes en blauw doen ook mooi mee. :))

 3. Ja, het zal wel door de herdenkingen van de maanlanding komen, die associatie….duizend-en-een-nacht is wel veel sprookjesachtiger natuurlijk…..met Ali Baba en vliegende tapijtjes…… :))

 4. Hm, vliegende tapijtjes heb ik helaas niet gezien, anders had ik die er zeker ook nog op gezet. ;)) Kon ik meteen oefenen met ‘bewegende objecten’. 😉

 5. Wel apart, zo.

 6. De moskee, de meeuw, de dichtregel of de vrouw in wit gewaad, Iris? ;))

 7. Een mini-Mevlana. Heb ik wel eens gezien vanuit de trein.:)
  Platanen! Daaraan loop ik ook iedere dag voorbij. Er vallen grote schillen af.

 8. Ik heb even opgezocht wat Mevlana was, K, en nu blijkt dat dit de grootste moskee van Nederland is. 😉
  Voor mij zijn de meeste bomen ‘boom’ op een treurwilg, palm en nog een paar na. ;))

 9. Schitterend weer, die foto’s. Dat bewonder ik

 10. Die bloggers in beeld, is die tweede Blew?

 11. Haha, Ate, alvast één blogger gespot, ja, leuk! :))

 12. *Bedankt, Paco, jij bent een van m’n stimulansen om door te gaan. :))
  *Wat ben jij er vroeg bij, die minifotoserie is nog niet eens gestart, Ate. 😉
  *All will be revealed. 🙂 Ik krijg wel meer zin om er ook echt mee te beginnen, Bart, als een soort van blogtussendoortje. 😉

 13. Blew is helemaal niet brutaal 😉

 14. Blew-a-likes wél! ;)))

 15. Beseffen mensen dan nog steeds niet hoe gevaarlijk die beesten kunnen zijn(?), glashelder in beeld gebracht op foto 2. Kijk alleen al eens naar die snavels en die ogen. Een vermaard regisseur bracht dat al in 1963 aan het licht.
  Hier een internetpagina waarvandaan die film integraal (in herhaalde stappen van ruim negen minuten) te bekijken valt, The Birds:http://www.youtube.com/watch?v=XgiD0ZVEoeQ&feature=related
  Hier voor-informatie over die film, waarin duidelijk wordt aangegeven om welke twee soorten vogels het gaat. Nee, …geen mussen en postduiven.http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Birds
  (In) was getekend, Leeuw.
  IJsberend. (Oh nee, dan kan niet.)
  @ Marjelle
  Het verhaal eindigt wat abrupt, maar dat is dus omdat de batterijen van je fototoestel weer opgeladen moesten worden. De moskee op foto 1 draagt een licht Efteling gehalte. Die bij het Feijenoordstadion is een maatje groter. De Essalaam moskee wordt misschien niet afgebouwd, de bouw loopt in ieder geval (weer) vertraging op.
  Zie: http://www.top010.nl/html/grootste_moskee_van_nederland.htm
  Lady in Spain is een apart nummer. Hier de zangtekst:http://www.absolutelyrics.com/lyrics/view/ingrid_michaelson/lady_in_spain/

 16. Ja, die film heb ik ooit gezien, John. 🙂 Niemand zei trouwens dat meeuwen lieve beestjes waren, ik vind hun snavels ook wat aan de grote kant, maar ze zijn wel mooi. 😉
  Mijn verhaal eindigt zo omdat ík wil dat het daar eindigt. ;))
  ’t Heeft wel iets Eftelingachtigs idd. Volgens mijn gegooglede bronnen was deze de grootste, blijkt er toch nog een moskeebaas boven baas te zijn. 😉
  Ik vind het een erg mooi nummer en mooie tekst, ben helemaal into Ingrid Michaelson de laatste dagen, maar dat blijkt ook wel uit m’n blogs. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.