‘Oogjes dicht en snaveltjes toe!’

Vandaag heb ik mijn dag niet en dat komt ook niet meer goed. ‘Jij mag van mij voorbij zijn, zeg ik streng en dan morgen weer met gruwelijk frisse moed ertegenaan. ’s Avonds is er dan de laatste Franse les met veel vin, pain en boursin, dat vond de docente een goed idee en dit keer waren we het eens. Tussen de hapjes door wellicht de sterren van de hemel zwijmelen in het Frans, iedereen ietwat overmoedig geworden door de drank.

Er zijn een aantal dingen die in mijn hoofd zitten, maar elk onderwerp is of te beladen of te moeilijk. Sommige dingen mag je niet eens denken, laat staan uitspreken. Nu trekken mijn gedachten zich nergens wat van aan en soms ontsnappen ze even uit de dagelijkse tredmolen aan de Goudse Rijweg en droom ik ver weg. Ik zet alvast een streepje door de 14de, ik ben moe.Wat wel leuk is, ik geef mezelf even een peptalk, is de tomatenplant die ik recent gekocht heb. Trots staat hij in de keuken te pronken met z’n roodgroene sappige vruchtjes, althans dat maak ík ervan. Eigenlijk eet ik nooit tomaat, maar dit terzijde. Straks misschien even een paar schijfjes bakken met ei, wat verse peterselie en kaas eroverheen, dat klinkt best lekker. Gisteren was het weer prachtig en heb ik nog een rits foto’s gemaakt op een ander deel van de Boompjes of misschien was het de Westblaak. Later nog een t-shirt geruild om 5 voor sluitingstijd. Maar gisteren is vandaag niet. Vandaag, ik zei het al, ben ik moe van alle dingen die voorbijgaan.
Marjelle

Riverman Nick Drake


27 Reacties op “‘Oogjes dicht en snaveltjes toe!’

 1. Mooie foto’s. In Rotterdam wordt voordurend (bij)gebouwd. Tja, je hebt van die dagen. Nog even de 14e. Passende muziek. Mooie song.

 2. Bedankt, John. Ja, je struikelt met fiets en al soms over al het in aanbouw zijnde. 😉
  Nog even de 14de, morgen weer fietsen en de zon op m’n gezicht voelen.

 3. Leuke serie foto’s! Ik krijg zin in een terrasje daar; lekker zitten met een mooi glas wijn en de camera 😀

 4. Edu, dank, en leuke terrasjes met wijn en hapjes zijn er genoeg in Rotterdam! 😉 Ben nu inmiddels ook op ‘parkjacht’ in m’n nieuwe-oude stad. 🙂

 5. Ja, laat die 14e maar lekker voorbijgaan, soms is dat fijn, zo’n eigenlijk-niet-zo-geslaagde-dag maar even te laten voor wat-ie (niet) was… 🙂
  Mooie waterfoto’s, en…wat een prachtige clip met Nick Drake, simply beautiful!
  Eindeloos genieten kan ik van zijn muziek… :))
  En wat een mooie zwart-wit beelden erbij – voorbeeldig!

 6. Ik zat net naar een guesthouse in Afrika te kijken (programma over ;)), dat lijkt me echt mooi om daar foto’s te maken, prachtige omgeving… maar is een beetje erg ver wel. 🙂
  Ik geef er ook veel meer aan toe dan vroeger, in de zin van het wordt niet beter dan dit, en ik ga me niet in eindeloze bochten wringen die uiteindelijk toch niets opleveren.
  Waterfoto’s, ja en nu nog ‘erin’! 😉
  Mooie muziek idd, maar ik moet er ook wel soms voor in de stemming zijn, en dat is meestal geen goed teken. 😉

 7. Het zal wel de nasleep zijn van de dertiende. The day after of zoiets. .
  Mooie foto’s! Dat ook weer wel natuurlijk!

 8. Ha, goede muziek !! en vooral die laatste foto is mooi.

 9. *Zoiets als the day after idd, Aad.
  Bedankt, dat dan ook weer wel! :))
  *Zo is dat, Ate! Leuk, ook dat smaken zo verschillen, zelf heb ik iets met foto 1 (ondanks technische onvolkomenheden) en vraag ik me af of mensen zien wat er eigenlijk precies op foto 2 staat. 😉

 10. Werd het ei al niet hierboven geserveerd? (weliswaar zonder tomaat enzo)

 11. Hey Marjelle,
  Jeetje meis, ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van je foto’s!
  Wat mij betreft, hoeft er dus echt geen streep te worden gezet door de 14e.
  Die enorme kraan in beeld spreekt tot de verbeelding.
  Het doorkijkje, foto 4, vind ik een geweldig.
  Je hebt oog voor de dingen.
  Die serveerster in beeld ook.
  Ga zo door!
  ‘k ben trots op je!

 12. Een soort terrasbrug met verzakte huizen er achter?

 13. Ik heken de achtergrond op foto 5, dus het lijkt er op dat het is komen langsvaren.

 14. *Ik moest even nadenken, Grutte, keek van jouw dopje vragend naar boven ‘waar is dat andere ei’. Nee, hoor, dat was er geen volgens mij.
  *Die foto’s zijn van gisteren, Geroma, dus die streep moet er toch echt doorheen. ;))
  Ben erg blij met je reactie, juist op een dag als vandaag (hoewel ik het uiteraard elke andere dag ook zou waarderen), zeker complimenten op een voor mij relatief nieuw gebied dat ik net met liefde aan het ontdekken ben.
  *Zie net ook jouw reactie binnenkomen, Ate. Nee, dat is het niet, tenminste wat bedoel je precies met een terrasbrug? 😉 En lees inmiddels nummer twee. Ja, het is een deel van een boot idd. 🙂

 15. Godverdee Marjelle
  de fotografieadviezen
  begrijp je beter dan ik zelf:
  schitterend!

 16. Dank voor schitterend, Joost. 🙂
  Eerlijk gezegd heb ik met de paar adviezen die ik gekregen heb nog niets gedaan (shame on me), zelfs de gebruiksaanwijzing ligt nog grotendeels ongelezen voor me. Ik doe het vooral op mijn gevoel, op mijn manier, zoals ik alles doe. 🙂

 17. Moe van de dingen die voorbij zijn. Ja ja.
  En van die dingen die jij fotografeert en nog aan het komen zijn word ik nou moe:
  wolkenkrabbers bij jullie voor de deur. Ik zou Nederland niet meer herkennen zo langzamerhand.
  Zorgengroeten

 18. gelukkig heb je de fotos nog. mooi,Marjelle

 19. *En soms moe van de dingen die nog komen, Cees. 😉
  Ach, (bijna) alles heeft z’n charme, imposante kranen, torenhoge gebouwen, mensen jachtig en minder jachtig door de stad op weg naar…?, Rotterdam is in beweging, Rotterdam leeft. 🙂
  Ik word nog een R’dam-promotor als ik zo doorga. ;))
  *Dankjewel, Paco, foto’s hoe vluchtig ook beschrijven soms een klein deeltje van (mezelf) wat ik tegenkom als ik onderweg ben van A naar B. 🙂

 20. Mooi, betrokken, gevoelig met een vleugje
  humor beschreven…..
  en al die gebouwen
  dat heit maar door in Rotterdam
  mooie foto’s Marjelle
  groetjes van Annet

 21. Het gebouw en gehei gaat maar door idd, Annet, maar morgen wordt het bloggroen (denk ik :)).
  ‘Without humor, there’s no life’, klinkt dan wel weer zwaar in deze context, but well. 😉
  Thanks, groetjes terug!

 22. Prachtige foto’s zeg…prachtig!
  En weet je wat nu zo grappig is…olifant was een paar dagen geleden aan de overkant ….op de kade die volgens mij naar Hotel New York gaat….
  JA….herkenbaar…een dag die nimmer opstart….gelukkig gaat zo’n dag voorbij en is jezelf met iets extra’s verwennen een optie….dat troost een beetje…..
  Humor is heel goed om de boel te relativeren…..
  Hopelijk voel je je nu weer prettiger; )))
  Vriendelijke groetjes
  Isis

 23. Meer (foto’s) hoeft niet altijd beter te zijn. Je had er ook wel een paar weg kunnen laten. Maar welke dan, ze zijn allemaal zo goed!? Leuk stukje ondanks mindere dag. Drake draai ik soms een jaar niet, maar ik wil de platen niet kwijt.

 24. Tis nu de 14 e met harde zwoele wind, Fohnachtig. Vaak geen stimulans voor positieve gevoelens. Maar ik hoop dat jij er geen last van hebt gehad.

 25. indrukwekkende foto’s, gelukkig voor ons had jij je dag niet

 26. *Dank, Isis. Ja, de wereld / Rotterdam is soms kleiner dan je denkt. ;))
  Vandaag weer gefietst en verder ook wat meer afleiding, beide onontbeerlijk!
  *Met dat eerste ben ik het eens, Blew, more is less soms, geldt voor woorden & beelden. 😉
  Maar in dit geval heb ik niet de pretentie noch de illusie dat al m’n foto’s geweldig zijn, hoor, more is gewoon ook soms leuk, nl. om degene die ik op de een of andere zelf iets vind hebben hier neer te zetten. 🙂 Ben wel benieuwd (=nieuwsgierig) welke jij weggelaten had? 😉
  Dat heb ik ook met Drake idd.

 27. *Hai René, ik neem aan dat je de 15de bedoelt? Klopt, ik waaide vanmiddag ook zowat van een terrasje af en net weer in de tuin van de Alliance Française. 😉
  Dat soort gevoelens hebben bij mij meestal weinig met het weer te maken, hoewel zonnige warmte en een strakblauwe lucht alles altijd net ietsje beter maken, net zoals beweging, dus vandaag was ik en route. 🙂
  *Bedankt, Cor, leuk dat je even langskwam. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.