A match made in heaven

Vanochtend werd ik wakker met een glimlach op m’n gezicht. Buiten was het weer nog even druilerig als gisteren, maar dat deed me niets, de herinnering aan de droom zat nog vers in m’n hoofd. Het was zo levensecht dat ik voor het eerst het gevoel had dat ik hem, waarvan ik niet eens weet hoe hij klinkt, nu werkelijk had gezien en aangeraakt.

Ik zit met een paar mensen aan een tafeltje en loop op een gegeven moment naar de bar om iets te drinken te halen, als ik daar aankom staat hij opeens voor me. We herkennen elkaar meteen, al heb ik slechts vage foto’s van hem gezien en hij een paar van kleine Marjelle. Hij zoent me zacht op m’n mond, nog een beetje aftastend, ik laat het over me heen komen en zoen hem terug alsof ik nooit anders gedaan heb, alleen ook wat voorzichtig. Langzaam wordt het heftiger en intenser, alles om me heen valt weg, ik voel me heel dicht bij-

Uren later toen de herinnering al was vervaagd en L. sms’te dat ze niet lekker was en niet meeging naar De Dijk, ben ik toch op de fiets gesprongen en door een muisgrijs Rotterdam gereden op zoek naar broodnodige afleiding, voer voor de camera en voor mij. In beweging komen kost soms moeite, maar na een uurtje doortrappen voelden m’n lijf en geest zich weer iets energieker.
Nu eerst m’n robijnzachte was uit de machine halen en in de droger stoppen.
Marjelle

Hey Wende Snijders

24 Reacties op “A match made in heaven

 1. Fijn als je de positieve energie uit je droom in je wakende wereld nog een tijdje kunt meenemen… 🙂
  Andersom heb ik ook nogal eens, en dan kost het moeite om een vervelend verlopen droom helemaal af te schudden. Toch probeer ik dat altijd gauw te doen…

 2. Ja, dat voelde wel lekker idd, Bart. 😉
  Dat laatste ook herkenbaar, alsof er een beetje een grauwsluier om je heen hangt waar je dan doorheen moet breken.
  Edit: als ik opeens van het VK-blog verdwijn vannacht dan komt dat door aangekondigde wegwerkzaamheden van m’n provider.

 3. Een voorspellende droom??

 4. Ik denk het niet, K…

 5. One can never tell.

 6. Op zich ben ik dat met je eens, K, m’n nachtmerries (gelukkig niet zo heel vaak) vormen idd meer een weerspiegeling en soms zelfs een voorbode van de dagelijkse praktijk. 😉
  Behalve dat er wetten in de weg staan en praktische bezwaren, kan ik me het ook werkelijk niet voorstellen (aan m’n fantasie zal het niet liggen want ik kan me een heleboel indenken). 😉

 7. @Marjelle: Goh, dus dat doe jij ’s nachts op de spaarzame momenten dat je wel slaapt.
  Het kan stukken slechter lijkt me… 😉

 8. Meestal zijn het een ander soort dromen, Kokopelli, of onthou ik ze maar half, maar deze was anders genoeg om in m’n blog te mogen. 😉
  Het was idd een heel intense droom (of moet ik zeggen zoen ;)).

 9. @Marjelle: Kwestie van een selectief geheugen. In dit geval kwam het je wel goed uit 😉

 10. Valt reuze mee of tegen, net hoe je het bekijkt. 😉 M’n geheugen is behalve goed (hangt wel een beetje van het onderwerp af, sommige dingen kun je me tien keer uitleggen, maar dat blijft niet hangen omdat het me gewoon geen bal interesseert) nogal a-selectief en dat is mss niet altijd een voordeel… 😉

 11. Lekker wakker worden zo. Lastig om mooie dromen lang vast te houden he? Bij mij lossen ze in de loop van de dag op.
  groet,
  cor

 12. Ik herinner me practisch nooit iets van mijn nachtelijke dromen, dus droom ik overdag er maar wat bij…

 13. antoinette duijsters

  Mooie dromen om de dag door te komen, maar frisse lucht helpt ook.

 14. *Bij mij vervagen ze ook snel, Cor, hoewel dat gevoel uit deze droom toch wat langer bleef hangen. Maar ja, dromen zijn bedrog helaas.
  *Dat doe ik ook vaak, Paul, als ik weer wakker word en slapen wil niet lukken, dan droom ik me een weg uit m’n beklemmende gedachten.
  *De goeie combinatie doet soms heel even wonderen, Antoinette. 😉

 15. Al was het maar een droom. Je bent vannacht aangenaam gezoend tussen de oren

 16. En dat is beter dan niets, Ruud. 😉

 17. Listen to this one.
  Maar je moet het wel keihard draaien!http://www.youtube.com/watch?v=WfM6nRVBvGs
  In the middle of the night, zoals ik nu doe!!!

 18. Dat keihard draaien gaat niet lukken met buren boven en beneden die allang op 1 oor liggen, Gus. 😉
  Maar met de volumeknop wat lager was het ook mooi in the middle of the night.

 19. Nu eerst m’n robijnzachte was uit de machine halen en in de droger stoppen.
  Dat vind ik een juweeltje. Heerlijk

 20. Leuk verhaal hoor… Dankje!

 21. Okay, shure. En het is natuurlijk ook zo, muzieksmaken verschillen. Ik kan wel iets op je blog zetten, waar van jij denkt, "wat moet ik hier nou mee". Aardig bedoeld, maar ik vind het eigenlijk shitmuziek.http://www.youtube.com/watch?v=atejQh9cXWI
  Als goedmakertje, hoop ik.

 22. *Een juweeltje van een reactie, Paco. 😉
  *Graag gedaan, Pat, welkom hier, en nog bedankt voor je recente steun, dat had ik hard nodig!
  *Lieve Gus, ik begrijp je reactie niet eerlijk gezegd, ik schreef juist dat het ‘ook mooi was in the middle of the night’. Goedmakertjes waren helemaal niet nodig, hoor. 🙂
  Bedankt voor ‘Gymnopédie no 1’, ik hou van Satie.

 23. Ehm, ik was een beetje toet, kom vaak FF langs om te kijken of je een nieuw blog hebt en dacht, zet er een muziekje bij (eigenlijk een kaksmoes er voor gebruikend) ik ben blij dat je het mooi vond/vind.

 24. Je hebt voor mij geen smoes nodig om langs te komen, hoor, Gus, you’re welcome with and without music. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.