‘Alors on dance!’


Alors on dance Stromae

27 Reacties op “‘Alors on dance!’

 1. wat een deprimerend lied en dito clip
  ik hoop toch echt voor deze kinderen dat ze minder murw zijn
  aan het gezichtje te zien, genieten zij wel volop van het moment

 2. Ik vind het juist een leuk nummer, Assyke, zo heeft iedereen zo z’n smaak en interpretatie, met een eigen stijl en lekker herhalend ritme. Om de inhoud van de clip ging het in dit blog dan ook niet, maar om de muziek, Cat Stevens zit er ook bij met ‘Let the children play’, en de foto’s.
  En die kinderen… die hadden gewoon lekker lol! πŸ˜‰

 3. Het liedje is stiekum omhoog geklommen in de ‘parades’. Ook ik kan het zeer waarderen. En zie je vergelijk.
  Maar het liedje gaat wel ergens anders over, dus ik begrijp de reactie van Assyke wel. En klikte op de link onderaan.
  Dus ook even op de bovenste foto klikken…. πŸ˜‰
  De kinderen hebben lol! En daar gaat het om!

 4. Het nummer is helemaal te gek, dat rhytme op je rolschaatsen moet super zijn. Ik vond het nummer gister op http://denisdefrance.hautetfort.com/ en vond het meteen een te gek nummer.
  Ik geloof dat bonma nog wel een paar rolschaatsen op de hooizolder heeft staan uit 1910.

 5. Mooi dat jij het ook een goed nummer vindt, Grutte.
  Het is een soort van dansen om alles te vergeten en dat gevoel herken ik, net zoals ik het speelse op de foto’s herken (zie tags, waar mensen nogal eens overheen lezen).Alors on sort pour oublier tous les problèmes.
  Alors on danse…

  Cat Stevens uit het weer op een iets andere manier met zijn Where do the children play’, hoewel het niet eens zoveel verschilt, denk ik… maar goed, het is eigenijk niet m’n gewoonte om een analyse te geven waarom ik juist deze nummers bij deze foto’s heb gekozen, maar voor deze keer. πŸ˜‰ Laat ik het zo zeggen, als ik een foto neerzet van een suikertaart hoeft er niet per se een suikerzoet liedje bij, het gaat om mijn gevoel erbij, daar gaat het uiteindelijk altijd om.

 6. Ja, lijkt me ook wel mooi als je daarop kunt rolschaatsen, Mee. πŸ˜‰
  Ik vind het sowieso leuk om te kijken naar mensen(kinderen) die iets met overgave doen…
  Ben benieuwd naar een foto ervan. πŸ˜‰

 7. Precies. Blijf ik wel met de vraag zitten waarom dat meisje haar laarsjes in de handen houdt…. dit geheel terzijde…. πŸ˜‰

 8. Dat vroeg ik me ook al af, Grutte, ik zag pas thuis op de pc dat het laarsjes waren. πŸ˜‰

 9. Ze mocht van haar moeder niet rolschaatsen (of hoe dat heet) en heeft de schaatsen geleend. Maar ja, dan zit je wel met je laarzen…
  Prachtig!

 10. En die roze skates, zijn die nog wel eh…’in’?

 11. ja lief! En ook lief dat ze met die laarsjes blijft zeulen, zodat ze niet ergens kwijt gaan πŸ™‚

 12. *Zou best kunnen, Blew!
  *Tsja, heb me nooit zo beziggehouden met wat nog in is & uit, Wattman, dat weet zij ongetwijfeld beter dan ik. πŸ˜‰
  *Lief-lief idd, Sugar. πŸ™‚

 13. Als je die laarsjes neerzet, ben je ze kwijt.Dat weet elke kind

 14. Het klopt Assyke, het is eigenlijk helemaal geen vrolijk nummer wat de tekst betreft maar (bijna) niemand weet waarover het gaat en zeker niet de jonge kinderen. Het was ook zo gegaan enkele jaar geleden met een liedje van Mylène Farmer "Désenchantée" (http://www.youtube.com/watch?v=aBJwBmVmcVY) gecoverd door Kate Ryan.
  Ik sprak toen met een collega, docente Frans, die het liedje in de klas wou bestuderen. Zij had het een beetje gehad met "la ballade des gens heureux" of "Prendre un enfant par la main" en dacht "eindelijk een Frans liedje van deze tijd!". Ze besefte pas in de klas hoe deprimerend het liedje eigenlijk was: verdriet, hopeloosheid, zelfmoord.

 15. *Zo is het, Paco. πŸ˜‰
  *Ook al reageer je louter op Assyke, niet echt netjes, hoor πŸ˜‰ toch reageer ik nog even op jou, DenisdeFrance. Ik wist wel degelijk waar het nummer over ging (en blijf het een leuk nummer vinden), zie ook mijn reactie van 20:41 u (ik heb 14 jaar in België gewoond, dus ik draai m’n hand niet om voor een paar Franse zinnetjes), en zoals ik al eerder zei, het is mijn gevoel wat ik daarbij heb, bij de combinatie van foto’s en muziek. Het is deels hoopvol, deels grauw, kortom het is niet alleen een afspiegeling van mijn gevoel, maar ook van de echte wereld en dat is er niet een van mooie plaatjes alleen.

 16. Oh oh ! Mijn excuses Marjelle als ik louter om Assyke reageerde en ik bedoelde zeker niet dat jij niet begreep waar het liedje over ging…

 17. Bedankt dat je nog even reageert, DenisdeFrance, dan was het gewoon even een misverstand, had ik het ook verkeerd geinterpreteerd. πŸ™‚

 18. Weet je Marjelle dat heb ik vaak als ik in het Nederlands schrijft. Dat ligt waarschijnlijk aan mijn taalgebruik! Je m’exprime plus clairement en français je crois.

 19. Moi je m’exprime mieux en Néerlandais, DenisdeFrance, mais je voudrais bien parler Français avec quelqu’un. πŸ˜‰

 20. Leuk die meiden πŸ™‚ Zou soms ook even terug willen gaan in de tijd en weer spelen op het pleintje.

 21. Ik hou van spelen & speels, Verbaas. πŸ˜‰ Elastieken deden we vroeger, of mss was dat typisch Belgisch, maar ik vond het i.i.g. heel leuk, rolschaatsen deden we ook op een pleintje waar de kaasboer en de stomerij zaten.

 22. zelfstandig_journalist

  Waar in Crooswijk? Heb daar ook een aantal jaar gewoond. De muziek is oké.

 23. Op de Goudse Rijweg woon ik nu sinds anderhalf jaar na een periode weggeweest, daarvoor heb ik op diverse plaatsen in Rotterdam gewoond, van de Hoevestraat, Vlietlaan tot de William Boothlaan aan toe. πŸ˜‰

 24. zelfstandig_journalist

  Goudse Rijweg was ook mijn laatste adres in Rotterdam!! De wereld is soms toch heel klein :-).

 25. Klopt, ZJ, soms wel. πŸ˜‰

 26. Hoi ik kwam, toen ik lief de muziek plus video wilde laten zien en horen,
  erachter dat hij nergens op youtube meer te bezien is
  dus ook niet meer hier op jouw blog
  weet jij wat er aan de hand is?
  ik heb de muziek nu een aantal keer gehoord
  en vind hem steeds mooier, ook al omdat ik via lief
  nu gewend ben aan het David Guetta geluid-)))

 27. Bedankt voor de tip, Assyke, ik heb even voor je gekeken op Youtube, maar er staan nog genoeg uitvoeringen van ‘Alors on dance’, ik plak hier even de link voor jou(w lief). πŸ™‚ En pas de url ook zo in m’n blog aan.http://www.youtube.com/watch?v=-2Eyw-UW4tg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.