‘Dwaas in de Maas’

‘Wat zijn sommige mensen toch boos!’ hoor ik naast me een oudere vrouw verzuchten. Onder woede zit meestal angst en verdriet, denk ik, maar zeg niets. Het is stralend weer, de ijskoude tonic met schijfje citroen smaakt lekker, het uitzicht vanaf de Schone Lei is prachtig, m’n nieuwe oorbellen flonkeren in de zon. Toch heeft die vervelende gebeurtenis zodanig sporen achtergelaten dat m’n gedachten zich van al dat moois weinig aantrekken. Gisteren lukte dat beter.

Toen ’s middags plotseling de hemel blauw kleurde, besloot ik voor het eerst mee te doen aan het Rondje Noordereiland. Niet letterlijk, drie km zwemmen in open water is een iets te grote uitdaging, maar als toeschouwer gewapend met camera en notitieblok. Nadat de aardige man op de Erasmusbrug me had verzekerd dat vijf minuten genoeg was om naar de overkant te rijden, sprong ik weer op de fiets. Het was er erg druk, de zwemmers stonden al in de startblokken toen ik aankwam en  talloze roeiboten inclusief de Reddingsbrigade lagen paraat.

Niet alleen het eilandje zelf was leuk, ook het schitterende uitzicht op de skyline van Rotterdam was meer dan de moeite waard. Onderweg kwam ik behalve de zwemmers die zich inzetten voor schoon water ook plukjes studenten en picknickende families tegen. Er hing een ontspannen, gemoedelijke sfeer, jong en oud, al dan niet sportief, alles door elkaar. Nadat de laatste zwemmers ten slotte binnengedruppeld waren, stapte ik weer op de fiets en hoopte dat er net die ene foto bij zou zitten met dat ietsje meer. Warmgestoofd door de zon en met een leger hoofd dan toen ik kwam reed ik terug naar huis.
Marjelle

‘Aquarius – schoon water’

Dounouya Lobi Traoré

[slideshow]

20 Reacties op “‘Dwaas in de Maas’

 1. Zomerse sfeer, eindelijk! 🙂
  Leuke beelden Marjelle, ikzelf ben niet zo’n zwemmerd – wel wandelen en fietsen.
  Hadden ze eindelijk dus eens wat geluk met het weer, er zijn veel evenementen aan tenonder gegaan, aan al die regen….we hadden hier vorige week in het dorp een ‘tropisch strandfestijn’ voor de schoolkinderen, daar was weinig tropisch aan, iedereen liep nat te kleumen…..;-)

  • Idd eindelijk en morgen weer. 🙂
   Ik ook niet zo, al heb vroeger jarenlang 2x per week gezwommen toen ik nog met H. was, maar later is daar helemaal de klad in in gekomen. Ik ken nu zwembaden alleen nog van ‘erlangs fietsen’. 😉
   Herkenbaar, ook het zomercarnaval miste bijpassend weer.

 2. Wow, wat een leuke reactie. Vind het bijzonder gaaf om een berichtje te lezen van een toeschouwer.

  Erik Van Loon
  Stichting Aquarius – Voor Schoon Water

  • En ik vind het weer leuk om een reactie te krijgen van degene die het in gang heeft gezet. 🙂
   Edit: ik heb inmiddels de titel veranderd (toen ik het artikel in Biowatcher las wist ik ‘dit is de titel die ik zocht’). 😉 Als je het vervelend vindt dat ik die krantenkoptitel gebruik, geef dan even een seintje dan pas ik het weer aan.

 3. Noordereiland. Daar staat Hotel New York toch ook op of ben ik nu in de war?

 4. Vorig jaar om deze tijd was je nog nog druk met Franse lesjes, nu met boosheid die overal lijkt te heersen.
  Doe je goed even het hoofd leegmaken langs het water.
  Zo te zien heb je je prima vermaakt, de muziek spreekt me dit keer iets minder aan, maar je lijkt beroemder dan je dacht zie ik 😉

  Fijne dag (ben benieuwd waar je vandaag al fietsend terechtkomt).

  • Frans is langer geleden, vorig jaar was ik met Spaans bezig. 😉
   Ik heb zelf niet de indruk dat boosheid overal lijkt te heersen.
   Ja, lekker is dat even uitwaaien!
   Smaken verschillen, geeft niet, ik vind dit een mooi, ingehouden nummer.

   Jij ook (en ik ook). 😉

 5. Ze hadden er wel een prima dag voor uitgekozen. Met name voor de toeschouwers natuurlijk. Nat werden ze toch. Mooie serie!

 6. Hey Marjel,
  Wat goed dat je je energie en zinnen kon verzetten en hier een leuk verslag weergeeft. Gaaf dat je foto is gespot en nu elders is te bewonderen. Dat zijn de krentjes in de pap. Ik gun je trouwens nog veel meer erkenning voor zoals bijvoorbeeld je onwijs leuke stijl van schrijven en manier van observeren. Dat verdient meer! Op je mailtje kom ik nog terug. Liefs van mij.

 7. He Marjelle,

  Die mooie foto van al die kano’s en kayak’s voor het eiland heb je die ook in het groot. Ik zou deze graag willen gebruiken voor een poster.

  Erik Van Loon
  King Of The Rivers – Rotterdam

  • Leuk dat je van die foto (foto 2 in de tekst) een poster wilt maken, Erik! 🙂
   Het origineel is in groot formaat, maar ik moet even kijken of ik erbij kan, want hij staat op een andere pc (met kuren).
   Groetjes,
   Marjelle

 8. Leuke fotoserie, ik moet daar ook ergens in een kano zitten. Het festijn was bijzonder geslaagd met goed weer en goede zwemprestaties, ik geloof maar 3 uitvallers van de 140 zwemmers.

 9. Pingback: Kanovaarders redden Rotterdam Swim | Rotterdam SwimRotterdam Swim

 10. Pingback: Kanoweb redt Rotterdam Swim 2011 | Rotterdam SwimRotterdam Swim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.