Beelden aan zee

Een Pavlov-reactie kreeg ik niet bepaald bij het restaurant, maar misschien gaan I. en ik er een andere keer naartoe als de huisband op vakantie is. Ze waren best goed, alleen hou ik niet van jazz, zeker niet als de klanken zo hard je oor in geslingerd worden dat elk gesprek onmogelijk is. Terwijl ze er lustig op los speelden aten we een ovenheerlijke ciabatta en gebaarden af en toe naar elkaar dat het lekker was. Ons volgende adres werd Het Wapen van Den Haag, een leuk, sfeervol stadscafé waar we al eens eerder geweest waren. Heerlijk zo’n jazzlezz omgeving, in plaats daarvan werd er onder andere Coldplay gedraaid. Door het enthousiasme van I. word ik nu iets nieuwsgieriger naar mijn geboortestad, waar ik me overigens weinig van kan herinneren omdat ik al als peuter van twee moest verkassen naar Brussel.

waarschijnlijk zal ik in de toekomst vaker naar den haag gaan, ik ben ook benieuwd naar de flora & fauna en verlang naar de zee op een tramworp afstand. ondertussen vertelt i. me over plannen om hier te gaan wonen. goed nieuws, denk ik, dat is een stuk dichterbij dan nu. ‘ik zou ook wel willen verhuizen’, hoor ik mezelf opeens zeggen. het is voor het eerst dat ik het uit durf te spreken na die verhuizing out of hell, gevolgd door anderhalf jaar waarin m’n woongenot steeds meer ingeperkt werd door de olifanten boven en de driftbuien van de benedenkinderen. maar hoe vind je een ander huis als je geen werk hebt en relatief kort staat ingeschreven in rotterdam, dat wordt erg lastig. samenwonen is ook al geen optie, aangezien de man op het witte paard met bijbehorend kasteel voornamelijk in sprookjes voorkomt.
marjelle


i let love in nick cave


24 Reacties op “Beelden aan zee

 1. Marjelle verlangen naar de zee…en een ander huis. Wat een kwelling maar blijf er in geloven.
  Gr Rob
  Ik woon 50 meter van de Middellandse Zee..
  Groet Rob

 2. Heerlijk lijkt me dat, Rob, wakker worden met de zee aan je voeten…
  Wie weet, ik ook ooit, later als ik groot ben. πŸ˜‰

 3. Mooi sfeerblog! Heb meer met Brussel dan met de zee, dus dat je me toch weet te raken wil wel wat zeggen!

 4. Lentesprookjes?

 5. *Bedankt, Wattman. Ik heb met beide iets, en dan heb ik ook nog Limburgse wortels en veel Rotterdamse jaren. πŸ˜‰
  *Loesjespinsels, Grutte. πŸ˜‰

 6. Mooi in zijde geschreven taal….
  Huisband:)
  Heel licht in taal kan een diepe
  indruk maken en dat doet het…..
  Naar Nick Cave geluisterd
  bij Bert hoorde ik iets wonderbaarlijks
  moois……
  Ik kom terug…….

 7. http://www.youtube.com/watch?v=8N8SjO5Gyi8&feature=related
  I loved it……
  De kunst komt me bekend voor
  van wie ook alweer?
  Lieve groet van Annet

 8. Brussel aan zee lijkt mij ook wel wat. Of strand cafe Maastricht
  Gr Rob

 9. ‘In zijde geschreven taal’, dat vind ik weer mooi, Annet. πŸ™‚
  Het beeld is van Igor Mitoraj, het staat in de alt-tag bij de foto. πŸ˜‰ En naar dat Beelden aan zee-museum wil ik een keer toe.
  Mooi nummer van Perry Blake, leuk dat je er nog even voor terugkwam.

 10. Klinkt allebei goed, Rob. πŸ˜‰
  Naar Brussel ga ik trouwens deze lente nog, Maastricht komt mss in de zomer aan de beurt. Hoor ik weer eens Limburgs praten…

 11. Ah, gelukkig werkt dít tenminste nog wel naar behoren, Marjelle! πŸ™‚
  Vreselijk, zo’n herrie in je oren als je zit te eten, ik ben daar ook allergisch voor.
  Wat een misverstand is dat toch altijd weer, dat we dat fijn moeten vinden, dat getetter…
  Een koninkrijk voor een eethuisje met heerlijk eten en…weldadige stilte! πŸ™‚
  Tijd voor mijn mandje nu, wat zeg ik…hóógste tijd! πŸ™‚
  Alvast welterusten, groetjes Bart

 12. Eerlijk gezegd moest ik nu wel met mn notebook aan de slag vandaag, Bart, hij was nog onbeveiligd en er stond bijna niets op, dus ik heb de hele dag -zij het met tussenpozen- een beetje zitten prutsen ermee tussen het bellen naar McAfee door.
  Als ik zit te eten wil ik ook gewoon kunnen praten idd. πŸ™‚
  A kingdom for a…
  Nou, mijn ”sweet dreams” zul je niet meer lezen, dus ik maak er nu maar goeiemorgen van. πŸ˜‰

 13. Ach, Den Haag…daar heb ik goede herinneringen aan. Ik heb er een paar jaar gewerkt en die zee op tramafstand…heerlijk.
  Ik ga vanmiddag overigens ook maar eens weer een paar dagen naar het strand. Hier in Bangkok is het elke dag tegen de veertig graden en mijn moeder, die hier op bezoek is, gaat kapot. "De reuzel loopt je reet uit " plegen ze in Rotterdam te zeggen op extreem hete dagen πŸ˜‰
  groet,
  cor

 14. Jeetje, wat lees ik nu? Dromen over verhuizen?
  Die olifanten zouden moeten verhuizen!

 15. *Wrs komt Den Haag wat meer aan bod vanaf nu, Cor, en de zee blijft trekken.
  Veel strandplezier! Wel bloody hot, hoor, mss toch maar de schaduw van een palmboom opzoeken. πŸ˜‰
  *In een ideale wereld wel, Aad. πŸ™‚
  Iets anders vinden wordt nog een hele klus, zeker in hartje Rotterdam e.o. Maar voorlopig begin ik daar nog niet aan, ik heb ik mn energie nu eerst nodig voor andere dingen.

 16. Die naam vergeet ik steeds, ik zeg
  steeds Perry Mason:)
  Ga ik weer mee naar het museum….
  In gedachten voorlopig…..
  Mooie dag nog…..

 17. We gingen ook nog theeën in Rotterdam….:)

 18. Oke, voorlopig loop je mee in gedachten, Annet, maar die thee en daarna mss lekkere wijn en een mandje knapperig stokbrood… komt er zeker nog een keer van in mijn stad. πŸ™‚

 19. ik heb er zin in Marjelle……

 20. Prima, en dan toveren we er ook nog mooi weer bij, Annet, al heb je vandaag en morgen geen toverstokje nodig. πŸ˜‰

 21. Beelden aan zee is een prachtig museum. Wel een beetje prijzig. Je woord van de week is ongetwijfeld ‘tramworp’. En dat uitgerekend in Den Haag, waar de trams zoooo langzaam lijken te gaan.

 22. Mss dat ik er nog heen ga, Blew, jammer dat ‘Sprookjesbeelden aan zee’ er niet meer is, daar was ik het meest nieuwsgierig naar.
  Maar ze komen er wel, halte Kurhaus uitstappen en dan met je blote voeten in het zand… πŸ˜‰

 23. Den Haag is zooo leuk! Veel groen, en dicht aan zee!

 24. Veel groener dan ik in m’n herinnering had idd, Beeldsprekers, en de zee… daar wil ik weer snel naar toe (en dan denk ik alle dagjesmensen even weg).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.