Bloggers in beeld (1) – Lookalike

Toen ik laatst langs een aantal ‘objecten’ fietste, kwamen opeens de namen van een paar bloggers bij me op. Ik kreeg zin om een minifotoserie ‘Bloggers in beeld’* te maken, ook omdat ik dan een nieuw doel heb bij het fotograferen en me daarbij moet beperken tot één foto.
Dit is bedoeld als tussendoorblogje, maar iedereen die langskomt wordt zeker gewaardeerd. Qua beeldassociaties is het net als met cadeautjes bedenken, bij de ene blogger heb ik veel eerder een idee dan bij de andere. Sommige foto’s zijn een absoluut open deur zoals deze, andere zullen misschien wat moeilijker te duiden zijn. Als de specifieke blogger zich erin herkent vind ik dat natuurlijk leuk, met fotograferen ga ik voorlopig sowieso nog even door.
Marjelle


La LLuvia Alpamayo


*Deze naam kwam opeens in me op, later bedacht ik dat er op het oude VK-blog een serie geweest is die ook zo heette

15 Reacties op “Bloggers in beeld (1) – Lookalike

 1. Blijven fotograferen. Prima!!
  Groeten,H

 2. Mooie aanmoediging, Henk. ๐Ÿ™‚

 3. @Marjelle: Hartstikke leuk idee.
  Maar waarom je beperken tot slechts één foto? Er zijn toch bloggers genoeg met meerdere heteroniemen (waaronder ondergetekende) ;-)))
  Groet,
  Kokopelli

 4. Ja, een leuk idee, en deze is voor de insiders een inkoppertje natuurlijk…en hij is mooi statig geportretteerd! :))
  Ik ben benieuwd naar het vervolg van de serie… ๐Ÿ˜‰
  Groet, Bart

 5. Leuk idee, en prachtige muziek!!!!. Ik denk de blogger wel te herkennen.
  Groet,

 6. Vond ik ook, Kokopelli. :)) Hoewel toen ik vanmiddag verder nadacht over geschikte kandidaten en foto’s die ook werkelijk praktisch gezien mogelijk zijn, was het toch een stuk lastiger. ๐Ÿ˜‰ Geeft niet, moeilijke dingen zijn ook leuk af en toe. ๐Ÿ˜‰
  Daar bedoelde ik mee dat het een uitdaging is voor mij (kiezen is soms lastig uit 80 foto’s merk ik ;)) om me te beperken tot één foto per blog. Ik kijk niet op een heteroniem meer of minder, hoor, als ik er maar wat mee kan. ๐Ÿ™‚

 7. Mwahh , dat Vkbloggers een niet zo grote cirkel zijn is een gegeven, om daar een thema van te maken is steeds weer twijfelachtig. Verder niets op tegen, maar ook niet erg interessant.

 8. *Een inkoppertje zeker, Bart. :)) Ik ben ook benieuwd, er doemen wat praktische problemen op, besefte ik vanmiddag. Dus mijn beoogde deel 2 zou mss zomaar even uitgesteld moeten worden. ;))
  *Leuk dat je even langskomt, Pierra. Ik ben de laatste dagen opeens meer hiernaar aan het luisteren en ben vandaag bij indiaanse liederen beland, ook mooi sommige. ๐Ÿ™‚
  Hij is heel herkenbaar, ik kom ‘hem’ ook vaak tegen in R’dam. ๐Ÿ˜‰
  *Iris, volgens mij had je je leesbril(?) niet op. :)) Daarom noem ik het ook een minifotoserie (VK-blog is daar meer dan groot genoeg voor), schrijf ik dat ik er zin in heb en dat het mij ook gaat om een nieuw doel bij fotograferen en de beperking (=uitdaging) van één foto. Interessant is niet mijn uitgangspunt, dus als mensen dat niet vinden kan ik me dat goed voorstellen en vind ik prima. Voor mezelf kan het mss wel interessant worden, maar dat is weer wat anders. ๐Ÿ˜‰ Ik ben al blij als ik een behoorlijke foto kan maken die ook nog iets met een blogger te maken heeft. :))

 9. Maria-Dolores Schwarz

  grappig idee.
  bepaalde associaties (met bloggers) heb ik ook wel eens, maar dat gaat dan meestal om dingen die ik ergens zie en waarvan ik dan ineens denk dat blogger A, B of C dat mooi of grappig zou vinden…

 10. Leuk idee.
  Je kan inspiratie vinden op Jacob zijn laatste blog: 300 avatars!! Kan een hele lange serie worden :-))http://www.vkblog.nl/bericht/272088/Avatar_poster

 11. *Die associaties zitten er ook bij idd, Maria-Dolores. ๐Ÿ™‚ Bij sommige bloggers is veel duidelijker wat hun grote hobby of liefde is bv., bij andere ligt het gewoon veel minder voor de hand. ๐Ÿ˜‰
  *Of een heel korte serie, Aad. ;)) Bij sommige mensen heb ik bv. wel associaties, maar komt het ‘object’ hier niet in het wild voor, etc. ๐Ÿ˜‰ Mss dat ik mezelf ook onder de loep neem, dat is i.i.g. wel een makkelijke (voor mij). ๐Ÿ™‚

 12. ik zie dat beest denken ‘hoezo open deur?"

 13. Volgens mij was hij meer aan het bedenken welk voorafje hij alvast zou nemen voordat hij aan de hoofdprooi begon, Ton. ๐Ÿ˜‰

 14. Laat me raden. Now what have I done to deserve this ๐Ÿ˜‰

 15. Dat heb je te danken aan het feit dat ik jouw soortgenootjes steeds tegenkom in Rotterdam en ze nauwelijks over het hoofd te zien zijn, Blew. ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.