Bloggers in beeld (11) – Nimf

25 Reacties op “Bloggers in beeld (11) – Nimf

 1. Ik ken tenminste één blogster die dwarsfluit speelt: Maria Trepp!
  Dit is dan wel geen dwarsfluit, maar toch de eerste associatie…. πŸ˜‰
  Het zal me benieuwen hoever ik er naast zit…. :))

 2. Niet gek voor een eerste associatie, Bart. πŸ˜‰ Maar het is ‘r niet, dus je zit er toch nog wel een eindje naast. πŸ™‚

 3. Nou, dan gaan we maar eens vrolijk verder associëren… πŸ™‚

 4. Hee wat een leuke vakantiepuzzel is hier gegroeid. Ik moet er eerst nog even inkomen voordat ik een clou krijg wie deze schone nimpf zou kunnen representeren. Ik hoop dat ik er vannacht van kan slapen πŸ˜‰

 5. Leuk dat je even langskomt, ijskastmoeder. Het idee is bij mij ontstaan toen een aantal ‘objecten’ mij tijdens het fietsen aan bepaalde bloggers deden denken. Het leek me leuk om bij het fotograferen (waar ik sinds een paar maanden mee bezig ben en wat ik steeds leuker vind) een extra doel te creëren en me daarbij tegelijk te moeten beperken tot één foto (wat ik soms lastig vind).
  Mijn associaties zijn soms letterlijk zoals de eerste (Blew), soms ook helemaal niet, en soms gaat het om details, kortom het kan alle kanten op. πŸ™‚ Hoop dat je wel goed slaapt. πŸ˜‰

 6. schot voor de boeg; Geroma als Lorelei?

 7. Mooi beeld. Met recht een schone nimf. Goed geschoten.
  Doet me denken aan een recent amusant blogartikel van Gus Bolden, die met een afbeelding bovenaan de tekst refereerde aan een blog van Taal Nimf. (Waarbij ik over de afbeelding opmerkte dat ik het wezentje voor een elf hield – luchtelement – vanwege de vleugels.)
  Zie: http://www.vkblog.nl/bericht/273595/Kamperen
  en http://www.vkblog.nl/groep/bericht/250120
  Laat ik het maar houden op Gus Bolden.

 8. Weet eigenlijk al van tevoren dat dit fout is, want de eind-associatie klopt uiteraard niet. Gus is een aardige kerel, maar een vergelijking met een nimf gaat natuurlijk volledig mank. Met associaties kun je natuurlijk zoveel kanten, eindeloos gewoon; daar zijn het ook associaties voor. Dan heb je ook nog het correlerende element met het deduceren. Als het op spelletjes aankomt ben ik teveel een schaker geloof ik.

 9. Zin 3, eerste zinsdeel moet natuurlijk zijn: …zoveel kanten op

 10. Geen dwarsfluit en als ik goed kijk twee.
  Nou, dan weet ik het wel.
  Mooie foto Marjelle.

 11. Aardig van je John, maar ik sta zelden of nooit eigenlijk naakt te spelen.
  Ik heb wel een fluit, maar ehm, dat is toch anders.
  En John, tik of typefouten bekijken we door de bril der liefde.
  Jeetje, wat maak je het weer moeilijk Marjelle.
  Geroma, daar dacht ik ook aan, zij houdt zich veel met muziek bezig.
  Heeft op dit moment een prachtige foto op haar blog.
  Geroma!

 12. @ Gus
  Die associaties had ik dus totaal niet bij het noemen van jouw naam. Nooit trouwens bij mannen. Gelukkig niet. Zo zie je maar weer.
  @ Joost
  Scherpe observatie.

 13. Toch gok ik op Gus

 14. Van welk materiaal is dat beeld gemaakt? Brons? Vraag dit mede vanwege die opmerkelijke lichtgloed aan de achterzijde. Heeft misschien ook te maken met water op of rond de flanken van de nimf of is dat gezichtsbedrog, metallurgische aantastingen van het oppervlak? Van fotografie/fotograferen heb ik duidelijk geen verstand. En die boom daarachter, zijn dat verdorde bladeren: vooraankondiging van de herfst? Kan dat hier en daar al zo vroeg? Met betrekking tot die laatste vraag kwam ik een informatief nieuwsartikel tegen: "Herfst in de zomer" (24-6-2006)http://www.blikopnieuws.nl/bericht/29701
  Verdorring door veel zon en hitte in het spel.

 15. Nou ja, lijkt me bij nader inzien op deze foto niet van toepassing te zijn. Misschien is het een soort bloesem of zo. Zo zie je maar weer hoe associaties met je op de loop kunnen gaan, juist als je daarbij ook steeds weer correlaties wilt zien. Binnen het ‘vrije’ voorstellingsleven heb je naast de associaties ook nog appercepties, maar dat is een ander hoofdstuk/onderwerp.

 16. De enige blog die me kan herrinneren die het over een nimf had, is een recente van 100_woorden:http://www.vkblog.nl/bericht/273995/%21_____VORMEN_VAN_LEVEN
  Maar verder zie ik weinig overeenkomst met de foto..
  Moeilijke weer hoor

 17. O jee, wat een boel reacties en de goeie zit er toch echt wél bij, ook al is niet iedereen het er onderling over eens. ;))) Ik ga een virtueel cadeautje zoeken en ben zo terug. πŸ˜‰

 18. *Geroma is het niet, ijskastmoeder, al had het gekund. πŸ™‚
  *Ondanks alle twijfels erna, John, is het toch helemaal goed! πŸ™‚ Dit beeldje deed me meteen aan Gus denken omdat hij muzikant is en ook van mooie dingen houdt. De titels hebben op zich niets met de bloggers te maken, wel met de foto, vandaar dat nimf idd niet op Gus sloeg. πŸ˜‰
  Een virtueel cadeautje voor jou. ;)http://www.veeronline.nl/fotos/denemarken/images/denemarken_kopenhagen_0071.html
  *Bedankt, Joost, ik moest even denken op wie je doelde, maar ik weet wel dat het i.i.g. iemand anders is. πŸ˜‰

 19. *Gus, jij was het deze keer! :)))
  *Jij had het ook goed alleen iets later, Paco, dus een troostcadeautje met een πŸ˜‰http://www.dierenlantijnen.nl/article5453666.jpg
  *John, het is een bronzen beeld, dacht ik. Er staat onderaan ‘De Violiers’ en ‘De Berkelmans’. Die gloed heeft te maken met de zon(nestralen) er half achter. Dat is het leuke van associëren, iedereen doet het op zijn eigen manier. πŸ˜‰
  *Hij was het ook niet, Aad, bij nimf denk ik zelf aan dit soort schonen, al weet ik dat het woord ook een andere betekenis heeft, maar die associatie had ik er helemaal niet bij. ;))
  Die overeenkomst zie ik gelukkig ook niet. πŸ™‚

 20. @ Marjelle
  Dit vind ik leuk. Dank je wel! Mooie foto van een bijzonder beeld (nationaal symbool welhaast) van een land op wiers bodem ik ooit wellicht een stap zetten zal. Twijfel. Ja. Mijn moeder wijlen zei het al tegen me: ‘daar is die weer de eeuwige twijfelaar’. Ja ze kende me. Maar misschien is ook voor mij na welbekende dofheid (en dwaasheid) en daaropvolgende lange perioden van twijfel hier en daar ook Saelde weggelegd. (Parzifal thema; ontwikkelingsweg.) Ben gelijk even op zoek gegaan naar een passend muziekstukje, passend bij de Nimf/Sirene van Denemarken. Dacht eerst aan Calypso van Suzanne Vega, maar kwam eerst ook dit tegen:
  Inkubus Sukkubus – Come To Me (Song Of The Water Nymph)http://www.youtube.com/watch?v=YZ7c9pXtapQ&feature=PlayList&p=B3D1A83D878A409B&playnext=1&playnext_from=PL&index=56
  Hieronder ook de bijbehorende zangtekst. (Niet echt een opbeurende tekst en nogal melancholiek. Maar goed drama, tragiek hoort er ook bij. Je zou kunnen zeggen: een nimf/sirene zelf aan het woord, wachtend op iemand die haar kan verzoenen):http://www.metrolyrics.com/come-to-me-song-of-the-water-nymph-lyrics-inkubus-sukkubus.html
  En hier dus Calypso van Vega (Live met een leuk/interessant voorcommentaar van haar; mogelijk perspectief van Calypso nadat de held weer verder ging en haar ongedeerd verliet, zijn queeste volgend):http://www.youtube.com/watch?v=LRz9qiymXmQ&feature=PlayList&p=37B593EEEDFAE049&playnext=1&playnext_from=PL&index=16
  Hier de zangtekst: http://www.lyricsdownload.com/vega-suzanne-calypso-lyrics.html
  Heb je trouwens de zomercolumn van het NOS-journaal van vandaag al bekeken. Kostelijk. Weet niet of ik er aan toekom om daar vandaag een klein weglogartikel aan te wijden. Een ander kan/mag dat natuurlijk ook doen. Gaat over popmuziek, Rusland, Nederland en het verband tussen het woord ‘Shizgara’ en de uitdrukking ‘she’s got it’.
  Zie: "Popmuziek in Rusland"http://weblogs.nos.nl/zomercolumns/2009/08/19/zomercolumn-popmuziek-in-rusland/

 21. Ha, gelukkig is het geraden… :))……zijn we met de warmte meteen uit-ge-associeerd πŸ˜‰
  Ik vond deze, met Gus dus, wel héél ver weg, ik zou er echt nooit zelf opgekomen zijn – mag ik wel zeggen, hè? πŸ™‚
  Het houdt in ieder geval de geest lenig….

 22. *Leuk dat je het ook een mooi zeemeerminnenbeeld vindt, John. πŸ™‚ Mooi nummer van Sukkubus, past er heel goed bij. Drama hoort bij het leven, there’s no denying that.
  Grappige zomercolumn, nu kan ik nooit meer naar ‘Venus’ luisteren zonder shizgara te horen. πŸ˜‰
  *Natuurlijk mag je dat zeggen, Bart. πŸ™‚ Wat voor de een dichtbij is, is voor de ander soms juist ver weg en dat bedoel ik heel breed nu, in relaties een lastige trouwens. πŸ˜‰ Voor mij was muziek dus meteen dé associatieve schakel, en niet de nimf, het beeld, de vrouw, Rotterdam, de fluit, etc. πŸ™‚
  Mss doe ik (of Beer) er vanavond weer eentje, voor alle geesten die nog niet gesmolten zijn. πŸ˜‰

 23. @Marjelle.
  Moeilijke, heel moeilijke deze keer. Bart gaf het ook al aan..
  En toch worden ze weer geraden.
  Maak ze nog maar moelijker, dan kan in oktober nog weer meedoen met alle die in afwezigheid van me dan nog niet zijn opgelost :-))

 24. Klopt, Aad, zelfs door twee, John en later ook Paco. πŸ™‚ Gelukkig ben ik niet gek (qua associëren) al zou je dat bijna gaan denken soms, maar dat is weer een heel ander verhaal.
  Ik heb er nu eentje in m’n hoofd die volgens mij vrijwel onmogelijk te raden is, het was deze keer ook omgekeerd: ik had een bepaalde foto en wilde er toen een blogger bij bedenken. Ik denk dat ik toch wat anders doe. πŸ˜‰ Oké, mag jij de Mission Impossible’s doen. πŸ™‚

 25. Oh jee. Ik voel me verguld, weet eigenlijk niet wat te zeggen.
  Wat leuk van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.