Brief aan Klusmeisje

“Hallo Klusmeisje,                                                                    R’dam, 12 augustus 2013

hoe is het gegaan met verven? Hopelijk goed!
Zoals beloofd nog wat info. Hieronder een link naar Kwantum Blijdorp en het eiken laminaat voor de keuken:
– Laminaat: per pak zit er 2,92 m2 in. De keuken is 5,20 m2, dus dan heb je 2 pakken (=5,84 m2) nodig ad 13,15 euro x 2.
Totaal 2 pakken = 26,30 euro.
Klik hier
– Groene ondervloerplaten geschikt voor laminaat en tapijt (0,85 m x 0,59 m per plaat): per pak zit er 7,50 m2 in. Meer dan genoeg voor de keuken.
Totaal 1 pak =20 euro.
Klik hier
Is het ook mogelijk om dan meteen rails te kopen omdat je dan toch al in Kwantum bent (ik weet niet of de Hema deze maten heeft)? Het gaat om de slaapkamer (2,30 m breed) en de living (straatkant) (4,20 m breed).
– De rails hieronder is 2,00 m breed en kost 8 euro. Geschikt voor de slaapkamer die 2.30 m breed is (hou je 15 cm aan beide kanten over, is niet erg).
Klik hier
– En dan 2 x 2,00 m breed voor de living straatkant die 4,20 m breed is. Heb je 10 cm aan beide kanten over. Als je 2 rails naast elkaar moet ophangen, loopt die rails dan wel goed door (zodat het gordijn soepel open- en dichtgaat)?
Totaal 3 x rails 2,00 m = 24 euro.

Ik kan je het totaalbedrag ad 70,30 euro morgen voorschieten, zodat je het woensdag op weg naar Overschie kunt halen. Sorry, ik voel me wel een beetje bezwaard dat het zo moet gaan, naar je kent de situatie en het moet allemaal op een extreem korte termijn nu door die hele toestand met plafonds en nalatigheid van verhuurder. Ik probeer dus maar zoveel mogelijk te plannen vanachter m’n bureau omdat ik qua rug verder niks mag en kan. Vanmiddag langskomen was al veel te lang en vermoeiend merkte ik. Ben nu aan het bijkomen.

Even nog samengevat wat wij hebben afgesproken vanmiddag:
– Woensdag is het schilderwerk af en ga je laminaat met ondervloerplaten in de keuken leggen.
– Donderdag gaan jullie met z’n tweeën (heb je iemand gevonden?) de hele dag tapijt leggen. Ik kies misschien toch voor ribtapijt (een verschil van 8 euro per meter met het andere tapijt).
– Zaterdagochtend kom je eventueel nog een keer als het tapijt leggen nog niet klaar is.

Op basis van jouw schatting van een paar uur per kamer plus gang kom ik dan op ca. tien uur uit. Wat denk je, is dat reëel? Dat ik een indicatie heb en niet schrik op het einde.
Alvast bedankt weer.

Groeten,
Marjelle”

Helaas kon dus ook deze planning de prullenmand in toen bleek dat de verhuurder foute informatie had doorgegeven, niet alleen waren de stukadoors een dag langer bezig maar ook de aannemer weigerde alle medewerking

14 Reacties op “Brief aan Klusmeisje

 1. zelfstandigjournalistantwerpen

  Ik dacht al: ‘Schiet het nu toch op?’

  • Dit is een soort van terugblik, hoe de communicatie verloopt tussen klusmeisje en mij. Zij kent m’n huis beter dan ik inmiddels, want ik kon er de eerste week helemaal niet naartoe doordat ik door m’n rug was gegaan. Gelukkig is ze wel te vertrouwen (ik moest haar de sleutels geven), alleen afspraken maken is soms erg lastig, ze zegt ja en doet nee. Ze is al 2x een paar dagen verdwenen terwijl we een duidelijke afspraak hadden dat ze zou gaan verven. Afijn, daarom is het ook nog niet af.

 2. zelfstandigjournalistantwerpen

  Geeft ze nog een reden op voor haar gedrag?

  • Allerlei verschillende dingen, stress want ze moest opeens weekend weg familielid was ziek, andere keer had haar kat een ongeluk gehad of ze was het vergeten. Op zich heb ik alle begrip, alleen bel dan even af als je een afspraak hebt gemaakt en neem de telefoon op ipv te verdwijnen. Maar dat dringt nog steeds niet echt door tot haar. Ik heb in deze periode erg weinig keuze, anders had ik iemand gezocht waarmee je goede afspraken kunt maken en dan was het schilderen allang klaar geweest. Verder is ze heel aardig.

 3. Ja, jammer dat er zoveel tegen zit, daar kun je inderdaad ook niet tegenop plannen. Sterkte, en hopelijk gaan er toch ook eens wat dingen meezitten…

 4. Geen keerpunt te bekennen, Marjelle
  Een bouwpolitie zou niet gek zijn, maar de kamer is met reces.
  Jammer, want met ‘krijgsheer’ Opstelten was er meteen ‘werk’ van gemaakt; maar niet heus…..
  Onzorgvuldige verhuurders, weigerende aannemers, dubieuze klusjesmensen enz. van je hoofd moet langzamerhand nog maar een puntje over zijn.
  Maar hou vol, de aanhouder wint!

  • Je vat het goed samen idd. Ja, bizar, door grove nalatigheid, arrogantie en onverschilligheid van de verhuurder (anders negeer je m’n urgente mail van begin aug. niet!) en ook weer fout-op-fout erna word je zodanig voor het blok gezet dat je gedwongen bent in 1 week te verhuizen en alles te regelen tot vloerbedekking en verhuizers aan toe in een megastress situatie. Morgen wrs meer.

 5. zelfstandigjournalistantwerpen

  Ik maak het ook vaak genoeg mee. Zelf antwoord ik altijd zo snel als mogelijk op een mail of GSM, maar niet iedereen doet dat bij mij. Er kunnen duizenden redenen zijn waarom mensen niet direct antwoorden/iets laten weten, maar als dan blijkt dat ze zonder reden pas een dag later doodleuk een keer boven water komen, ben ik ‘not amused’.

  • Als iemand niet snel reageert vind ik niet zo’n punt, maar als ik duidelijke afspraken heb gemaakt met iemand zoals met klusmeisje en ze dan niet komt opdagen zonder iets te laten horen, dat is een stuk minder geslaagd, zeker als je in zo’n bizarre situatie zit waarin je ook nog door rugproblemen afh. bent van anderen. But well, ook daar moet je weer het beste van maken, en ik heb er dus ook niet zoveel van gezegd. Ben soms ook wel te begripvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.