‘Ga je mee naar VDGG?’

Opeens hoor ik m’n mobieltje in de verte piepen, vergeten uit te zetten, ik strek m’n pijnlijke spieren en draai me nog een keer voorzichtig om, de wereld moet even wachten tot ik weer beter ben. Later blijkt dat H. en F. gebeld hebben, de eerste om me nogmaals te feliciteren en te vertellen dat de lente is begonnen. ‘Het was zo zacht vandaag’, hoor ik haar stem op de VoiceMail, ze hoopt dat ik er ook een glimp van opgevangen heb vanuit de lappenmand. De tweede is m’n broer die een heel verhaal heeft ingesproken met als kernvraag of ik zin heb om mee te gaan naar het optreden van Van der Graaf Generator in Tivoli eind maart.

Verleidelijk idee, al moet ik er nu met m’n koortsige lijf niet aan denken, maar over twee weken is dat hopelijk heel anders. De laatste keer dat ik ze live heb gezien was in Amsterdam met J., m’n vorige ex. We waren toen net uit elkaar, maar wilden die afspraak toch door laten gaan. Al had de avond een beladen randje, toen de band eenmaal begon te spelen liet ik me meevoeren op de muziek. Even niet denken, alleen maar zijn. Ditmaal gaat m’n camera wel mee, alleen heb ik geen ervaring met fotograferen bij kunstlicht. De laatste keer in het WMDC waren dan ook alle foto’s jammerlijk mislukt.
Marjelle

When She Comes Van der Graaf Generator

Foto Witold Riedel

 

28 Reacties op “‘Ga je mee naar VDGG?’

 1. Ha, ik wist niet dat ze nog bestonden: VDGG! 🙂
  In ieder geval een leuk vooruitzicht voor je, Marjelle, en vast een stimulans om uit de lappenmand te komen. Hoewel je dat natuurlijk ook weer niet zomaar kunt afdwingen…

  • Ja, ze spelen weer, Bart, en leuk vooruitzicht! Helaas kun je dat niet afdwingen idd, zoals het nu gaat hoop ik dat ik tegen die tijd echt beter genoeg ben om op en neer te sjouwen, etc. Klinkt vreemd wellicht op de 19de, maar ook vandaag heb ik de hele dag in bed gelegen en het is steeds duidelijker dat die vertraagde schildklier alles, ook griep en herstel vele malen bemoeilijkt. Cross your fingers. 😉

 2. leuk weer die gepaste foto van beer!
  ziek snel uit, want het lijkt mij een zeer leuke gelegenheid, samen met je broer 🙂

  • Lief he, ‘Beer in concert’, Sylvia. 🙂 Ik doe m’n best (zie ook reactie op Bart), dit is wel een griep out of hell, eerlijk gezegd. Ik schrijf er nog iets over in m’n blog van morgen, maar dat gaat ook over andere dingen, hoor.

 3. Nooit van VDGG gehoord. Ben ik nu van een andere wereld? Beterschap (al in Sint Franciscus geweest?)!

  • Een beetje wel mss, ZJ, grapje. 😉
   Bedankt, ben al sinds maandag ziek en had nog wel een blog erover geschreven, ‘Persoonlijk record!’. Ik had je die dag ook nog een tweet gestuurd om je succes te wensen met solliciteren, daarna ging hier zo’n beetje het licht uit. Ben nog nergens geweest, my home is my bed, de afgelopen week. Heb wel een afspraak kunnen maken met iemand anders waar ik veel vertrouwen in heb.

 4. Die tweet heb ik dacht ik nog wel gezien. Sollicitatie is niets geworden. Moet je maar eens teruglezen, als je weer puf hebt. Ben benieuwd of die ander de oplossing heeft. Lijkt me geen doen, om de haverklap ziek.

  • Jammer dat die sollicitatie niets is geworden. Als ik meer puf heb kom ik bijlezen. Ik hoop dat die ander me een aantal basistips/-middelen kan geven waardoor er eindelijk weer een stijgende lijn komt. Is ook geen doen idd.

 5. De lijn lijkt nu alleen maar dalend te zijn.

 6. Ssttt… (ik probeer juist de moed erin te houden).

 7. Meteen ontroerd door de foto van Beer…..
  En ja een lijf vol met groen zal het beter doen….
  Het zijn betere soldaatjes dan chips, die zijn
  geen knip voor hun slappe neus waard….

  Grappig die muziek, ze hebben er duidelijk
  plezier in!

 8. @Marjelle, wat gaaf dat je naar de VDGG kan. Dacht er al jaren niet meer aan (excuses) en bezit nog al hun platen(!), die prachtige hoezen (!), ik smulde er destijds van. Veel sterkte met je ziekte.

 9. Pardon. Goede nacht gehad?

 10. Beterschap. Vandaag een prachtige lentedag. De zon in! Zal je goed doen.

  • Bedankt, Aad! Dat gaat niet lukken, met koorts in de zon is geen goed plan. Hopelijk kan ik een van de volgende dagen wel even naar buiten, ik hoorde dat de lente nog een paar dagen blijft…

 11. Mooi dat je beer hebt als alter ego om plekjes te bezoeken die voor jezelf niet mogelijk zijn op dit moment. Ik hoop dat je je weer iets beter voelt vandaag en langzaam voldoende hersteld om met je broer op pad te gaan. VDGG ken ik wel maar is weggezakt, kan het even niet naar boven halen….

  Fijne zondag ondanks alles!

  • Nee, zo werkt dat met Beer en mij niet, Beukmans. Beer gaat z’n eigen gangetje en komt op plekken waar ik niet eens wil zijn. 😉 Het is de zwaarste griep die ik ooit heb gehad, mss vanavond in het volgende blog meer (niet alleen daarover) en de koorts wil maar niet wijken, maar goed, ik heb nog even tot VDGG. Als je de muziek weer naar boven wilt halen, er staan ook een aantal Youtube-linkjes in het blog.
   Jij ook een fijne zondag!

 12. Ben benieuwd naar de update.

 13. Ik durf niet naar VDGG. Heb alle platen tot en met ‘The Quiet Zone/The Pleasure Dome (1977). (http://www.vandergraafgenerator.co.uk/qzone.htm). Te hoog oudere-heren-risico. Ga je toch? -Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen en foto’s. Tip: zet je flitser af en stel de filmgevoeligheid in op ongeveer ISO 400. Beterschap!

  • Ik heb ze al een paar keer gezien, dus daar heb ik geen moeite mee, Blew. Life is all about taking chances now and then. 😉 Ik las op de Tivolisite dat er in principe geen camera’s naar binnen mogen, binnenkort even bellen. M’n flitser heb ik altijd uit staan, ik fotografeer meestal op ‘Auto’, dat werkt dus prima overdag, maar welke stand is beter bij kunstlicht? En bedankt!

 14. Er zit vast een stand ‘kunstlicht’ op je camera. Gebruik die. Heeft ook met de witbalans te maken. Ik zou zelf het grootst mogelijke diafragma kiezen (= de kleinste waarde, bijvoorbeeld ‘2.0’) en de camera de sluitertijd laten bepalen. En dan gewoon schieten en hopen dat meer dan 10% van je foto’s acceptabel zijn ;-). World Record is een van mijn favoriete VDGG-albums. Plezier! Ben je al wat opgeknapt?

 15. Voorzover ik weet niet, allerlei standjes maar niet die, wel ‘ISO’. De rest zegt me ook niets, ik heb geen ervaring met kunstlicht, dus alles is nieuw voor mij op dat gebied. Wordt wrs weer hetzelfde gepruts als bij het WMDC toen. Maar eerst informeren of de camera uberhaupt mee naar binnen mag. Sowieso ben ik met 10% al blij. Bedankt, inmiddels iets opgeknapt van de griep, al blijft de basis wankel door de schildklierproblemen afgelopen maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.