Het beeld knipoogde naar me

Klik op de foto voor een ander beeld

Nieuwe Binnenweg… leeft!

26 Reacties op “Het beeld knipoogde naar me

 1. Ik zou wel eens een verslag willen lezen van wat zo’n levend beeld aan voorbijgangers observeert. Moet boeiend zijn, lees er nooit over.
  Kenelijk niks, blijkt er in hun ogen te zijn.
  Alleen: hoeveel euro valt er in m’n hoed.
  (Wanneer neem je trouwens eens een leukere avatar.
  Ik word zo moe van die lelijk doorgezakte wreef op die folterspitz…)

  • Nou nou, wat een voorbarige conclusies: je zou weleens willen lezen wat zo’n beeld allemaal observeert schrijf je, om meteen zonder dat dat ergens op gebaseerd is alvast te concluderen, ‘kennelijk niks’ en ‘alleen: hoeveel euro valt er in m’n hoed’. Klaarblijkelijk ‘weet’ je het allemaal al. Dit is straatkunst in het kader van ‘Nieuwe Binnenweg… leeft!’ (zoals er ook bij staat) en Rotterdam Festivals, als het je niet aanspreekt vind ik dat prima, maar zo’n zurige reactie (zelfs m’n avatar moet het ontgelden, kijk je toch lekker de andere kant op) 😛 vind ik wel een beetje vreemd eerlijk gezegd.

 2. Living statue ?
  Ze kunnen je zelfs laten schrikken 🙂

 3. Sommige -zoals deze- zijn leuk.

 4. Oh sorry Marjelle, maar ik heb lang in Amsterdam gewoond, waar de levende standbeelden op de Dam intussen een grotere plaag zijn dan de duiven… Echt gruwelijk. De ene niksnut na de andere verkleedt zich als vampier of gorilla, en zet een hoed aan z’n voeten. Je schaamt je echt plaatsvervangend voor Nederland als je in Amsterdam over de Dam loopt. Bij jouw foto dacht ik wel: hè, eindelijk ook eens een meisje. Maar toch. Levende standbeelden: gruw gruw.

  • Erger dan duiven lijkt me sterk. 😉 Ik denk zelf niet in termen van ‘niksnutten’, vind het nogal denigrerend, mensen proberen er op hun manier wrs ook wat van te maken / geld te verdienen en hoe ze dat doen hoeft je idd niet aan te spreken. Ik maak me al heel lang niet meer druk over triviale dingen, daarvoor heb ik te veel niet-triviale meegemaakt wrs. Verder vind ik of het nu om levende beelden gaat, muzikanten, schrijvers, fotografen, etc., overal zitten altijd ook minder goede of zelfs slechte tussen, vandaag heb ik i.i.g. een aantal leuke gezien en op de foto gezet.

 5. Het lijkt me heel moeilijk, steeds in één houding te blijven (los van je lach in te houden)…daar kon nog wel eens veel oefening/training voor nodig zijn, ja.

  • Klopt, dat valt nog niet mee, en je ziet dan ook dat de een er beter in is dan de ander. Los daarvan vergt op stelten lopen (deze beelden dan niet) ook weer een heel eigen talent. 😉

 6. Het blijft toch een kunst jezelf zolang in de plooi te krijgen en te houden.

 7. Ik ook niet. Je schijnt er wel een aardig centje mee te kunnen verdienen, als je heel goed bent.

 8. Kheb roodkapje eigenlijk altijd een stuk onbenul gevonden, luistert niet naar wijze raad en kan haar bloedeigen grootmoeder niet ondersheiden van een wolf (Ik bedoel maar, sommige oudjes krijgen een snor, maar dit gaat te ver.

  • Zeg, wil je Roodkapje eens met rust laten, dat arme kind kan er toch ook niks aan doen en ze ziet er nog wel zo lief uit met dat rode jasje en mandje. 🙂 Sommige grootmoeders hebben trouwens ook bozewolventrekjes.

 9. Leuk Marjelle om een foto van mezelf te zien, ook al is hij verborgen 🙂
  Hij is erg leuk geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.