Het doek valt voor Rutte-rechts!


Foto gemaakt in De Dubbelde Palmboom

28 Reacties op “Het doek valt voor Rutte-rechts!

 1. Oef, ik klikte op de foto….gauw weer teruggegaan… 😉

  Net goed, anderhalf jaar te laat dat dit onzalige gedoog-gedrocht nu ter ziele is.
  Ik vier een klein feestje, en was geloof ik een van de weinigen die helemaal niet verbaasd was dat geborneerde dreinende puber Geblondeerd Ding vandaag definitief wegliep.
  Opgeruimd staat netjes, dat geldt voor dit hele kabinet vind ik! 🙂

 2. Dat was dat.
  Groet Luuk

 3. Toch altijd leuk om een blij gezicht te zien.
  Al zó lang blij met een dooie (ook nog slecht getekende) vogel…

 4. Ja, zo snel mogelijk verkiezingen, er is al veel teveel tijd verloren gegaan met die heilloze sessies in het Catshuis. Op naar een rechtvaardig en sociaal Europa (nou ja, je moet iets te dromen overhouden!)!

 5. Voor mij was er altijd wel iets om van te dromen. Ik ben bang voor de mogelijke nachtmerrie die ons na verkiezingen te wachten staat 🙁

  • Ik vond die hele gedoogconstructie al een nachtmerrie, maar wat er uit de verkiezingen komt is ook nog de vraag idd… Erger dan dit kan het niet worden volgens mij.

 6. Het lachen was hem gisteren wel vergaan. Ik heb Rutte nog nooit met een zo verbeten gezicht gezien.

 7. Rutte had van het begin af aan beter moeten weten. Nu moet Nederland helemaal op de blaren zitten. Anderhalf jaar verspild. Kom daar economisch nog maar bovenop …

  • Vind ik ook, als je met zo’n gedoogpartner als de PVV in zee gaat, de belachelijkste concessies doet om maar in het pluche te blijven (zoals voor een weigerambtenaar stemmen tegen al je eigen liberale principes in), dan weet je van tevoren wat er kan / gaat gebeuren, verspilling van tijd idd. En dan nu krokodillentranen huilen dat het allemaal Wilders zijn schuld is. Hypocrisie ten top.
   Hopelijk keert het tij, mss wel onder Samsom.

  • Ja, ik vind het ook een beetje gek dat (alleen) Wilders de zwartepiet krijgt toegeschoven. Rutte moest in 2010 zo nodig premier worden en had daar alles voor over, zelfs een gedoogverbond met PVV, niet eens een echte partij. Nu blijkt dat hij er compleet naast zat en treft hem kennelijk geen blaam. Hij zou zomaar weer een nieuwe regering kunnen vormen…

   • Rutte, Verhagen en co zijn toentertijd gewaarschuwd, o.a. door mensen als Ab Klink, Hirsch Ballin, etc., maar dat werd arrogant weggewuifd met alle desastreuze gevolgen vandien. En voorzover ik het begrepen heb heeft niemand van dat VVD-CDA-clubje verantwoording afgelegd over het gedoog-debacle nu anderhalf jaar later en een kabinet minder.

 8. Ik klikte op de foto voordat ik de waarschuwing van Bart las, nu moet ik nodig in therapie.

 9. Laten we Samsom een kans geven!

 10. Ik ben zo blij met de val van dit (gedoog)-kabinet. Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen. Echt een win-win situatie. Zelfs prominente VVD-ers (die de Vrijheid en de Democratie nog serieus nemen) zijn er blij mee.

  • Ik ben ook blij dat er eindelijk een eind gekomen is aan deze gedoogconstructie waar ik al vanaf het begin mordicus tegen was! Wat die vreugde alleen een beetje overschaduwt, maar niets af doet aan het feit dat ik het zeer positief vind dat het is afgelopen, is a) dat er pas over vijf(!) maanden wrs verkiezingen komen. Bizar dat dat zolang moet duren omdat ‘de zomervakantie ertussen zit’… So what, dan werken ze maar een keertje door.
   Dat betekent een onzekere periode (wie verleent steun aan wie, welke maatregelen worden wel uitgevoerd, welke niet) met een kabinet wat ik liever vandaag dan morgen zie vertrekken. Ik kan hypocriete politici zoals Rutte, Verhagen, Bleker, Leers, Wilders, e.v.a. niet meer zien (uiteraard heb je die ook in andere partijen).
   En b) zit ik ook niet op eindeloos getouwtrek en tegen elkaar opbieden qua verkiezingsbeloften van de verschillende partijen te wachten. Als je kijkt naar hoe het de laatste anderhalf jaar is gegaan met Rutte-rechts gedoogd door populist Wilders en aartsconservatief SGP, het gepruts, van geen afstand nemen van het Polenmeldpunt tot tegen de eigen liberale principes in voor weigerambtenaar stemmen, het schofferen van en met het vingertje wijzen naar andere landen terwijl je zelf je zaken niet op orde hebt, et cetera, begin ik zo langzamerhand het gevoel te krijgen dat ik in bananenrepubliek Nederland ben beland. Kortom ik ben het politieke gelieg, gedraai & gegrijns meer dan beu.

 11. Goed zo, Marjelle, gooi het er maar even uit.

  Gaat het nu weer een beetje 🙂

  • Ik had m’n smiley aan het eind in tweede instantie toch weggehaald, en dacht om 22.57 uur ‘laat ik je ff goed uitleggen wat ik ervan vind’. 😛
   (Moet aan meneer Droge (m’n accentteken doet het niet) denken bij je laatste zin.)

 12. Ik ben het helemaal met je eens en heb er gisteren ook een blogje aan gewijd. Maar of ik straks op Samsom ga stemmen is nog lang niet zeker.

  Enneh, wie is meneer Droge? (geen idee welk accent ik moet gebruiken)

  • Ik kom later op de dag nog even bij je kijken. Is bij mij ook niet 100% zeker, maar voorlopig zie ik nog geen alternatieven.

   De o umlaut. 😉 Dat was een zinnetje uit zijn programma (‘Glamourland’ als ik het goed onthouden heb).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.