Heupwiegend door de straten van Rotterdam!

Het begint op te klaren, weeronline is nu wat positiever over temperatuur en zonkans dan gisteren gelukkig. Vanmiddag barst het zomercarnaval weer in alle hevigheid los. Al hou ik niet zo van megafestaties, m’n camera heeft daar heel andere ideeën over. Een uur later stap ik uit op metrostation Eendrachtsplein en zie in de verte de bonte stoet voorbijtrekken. Ik klim op een muurtje wat spits toeloopt en sta daar hevig balancerend met m’n toestel in de aanslag, af en toe zoek ik steun bij de lantaarnpaal achter me. Het mooie meisje naast me kijkt belangstellend toe en zegt dat ik wel op haar mag leunen.

We raken aan de praat over carnaval, drumbands, haar deels Hindoestaanse roots, roken, haar vader die longkanker heeft en muziek. Soms heb je even een bijzondere ontmoeting met een wildvreemde. Na drie kwartier, het balanceren gaat me steeds beter af, nemen we afscheid. Ik loop verder naar de Oude Binnenweg, kijk naar de pracht en praalwagens, de mensen, alle kleuren door elkaar, dansend, zingend, lachend, springend en geniet van de zon die af en toe achter een wolk vandaan komt, van de schoonheid in alle vormen en maten en van de relaxte sfeer. Rotterdam swingt.
Marjelle

Unicum Brass

You’re beautiful! Zomercarnaval 2011

10 Reacties op “Heupwiegend door de straten van Rotterdam!

 1. Is altijd een hele happening. Ben er zelf nooit naartoe geweest. Te massaal. Sta niet graag tussen 800.000 man :-). De bovenste foto van de kleintjes is vertederend.

  • Kan ik me voorstellen, voordat ik een camera had ging ik ook nooit naart dit soort evenementen toe, maar gisteren was leuk, goede sfeer dus, ik voelde me helemaal op m’n gemak. 🙂
   Dit was slechts een kleine impressie, mss later nog een compilatie van Zomercarnaval actiefoto’s.

 2. Hoorde dat het zonder problemen is verlopen. Gelukkig maar. Ieder jaar toch weer spannend.

  • Geen echte problemen voorzover ik weet, eerlijk gezegd houdt dat me niet bezig als ik naar dit soort festivals toega. Ik ga altijd van het positieve uit en zo niet, dan merk ik het wel.

 3. Nog net een zomers zonnetje dus…;-0
  Vrolijke aktiefoto’s, leuk!

 4. Fijn, relaxed blog. Super, Marjelle!

 5. Haaaa zomercarnaval. Lijkt me een prachtig evenement om eens van dichtbij te bekijken. Wat een vrolijke foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.