Hij fladdert van de een naar de ander

The morning after werd ik wakker met buikkramp en hoorde ik steeds luider wordend geklos boven m’n hoofd, wat er het eerst was toen ik m’n ogen opendeed weet ik niet. Klaarwakker was ik wel. Gisteren was een leuke dag met te veel zon, wijn, treinen, te weinig slaap en eten en dat in volstrekt willekeurige volgorde. M’n lijf wil rust en regelmaat vandaag en eindelijk voor het eerst in maanden eens goed slapen en uitgerust opstaan.

 

Den Bosch, mooie oude zonovergoten stad met z’n terrasjes links en rechts en historische panden en grachten. Leuk ook om daar verschillende avatars tot leven te zien komen en later in een fluisterbootje over de Dieze te varen door tunnels van water. We waren niet de enigen op het drukke terras, ook wespen kwamen van alle kanten op de zoete drank en mij af. Ondanks wat om me heen gezwaai ben ik gelukkig al een stuk minder wesppanisch dan vroeger. Lang geleden dat ik hier samen met m’n ouders over het grote marktplein liep op eenzelfde soort zonnige dag.

 

Op een gevel van een Bosch’ huis

Vanmiddag dook weer een mailtje van het Hoopoe Yurt Hotel op in m’n mailbox, die prachtige exotische Andalusische oase waar ik al eerder over schreef.

We have got a few slots still available this August (and beyond). Can we tempt you away from drizzly Holland to the lovely warm sunshine in Andalucia, to stay in one of our beautiful yurts? Look forward to hearing from you.


Het is op dit soort momenten dat ik m’n fladderfobie echt vervelend vind. Het is ook niet iets dat je even aan de kant schuift met een ‘goh, ze dóen toch helemaal niets!’ zoals mensen vaak zeggen. Een sprookjesachtig mooie plek, precies wat ik nodig heb in deze periode, op één ding na en dat is het gefladder wat daar letterlijk nog grotere vormen aanneemt dan hier. Wie weet in een ander leven.
Marjelle

 

Muziek: Andalusia  Joe Satriani 

Impressie vanuit bootje

 

 

20 Reacties op “Hij fladdert van de een naar de ander

 1. Mooie woorden van Willem Hussem. Leuk om iets nader te zien van dat uitstapje in Den Bosch van gisteren. Fladderfobie… Ja, je zal het maar hebben. In de loop van de jaren wordt het over het algemeen (wat) minder. Kon ik ook aan mijn zus zien. Nu heeft ze een tuintje in Hoogvliet.
  Erik en het insectenboek. Zelf pas ik me behoorlijk aan als het moet. Bij het slapen in een tent bijvoorbeeld, zet ik al gauw mijn verstand op nul, want als je in die situaties je aandacht op alle mogelijke vormen van mede aanwezigheid gaat richten…, bijvoorbeeld met een zaklantaarn aan en uit, heb je geen leven, geen nachtrust meer. Mooie muziek, goede gitaarspeler die Joe Satriani.

 2. Ik hou van kunst in de stad en van drijvende objecten in vijvers of zomaar een beeld(je) midden op straat (bij wijze van dan ;)), gedichten op muren… zoals je in Leiden veel ziet. πŸ™‚
  Mijn fobie is niet echt veel minder geworden helaas. Ja, dat herinner ik me nog, hij zei heel lief ‘weps’. πŸ˜‰
  Als je een fobie hebt is het geen kwestie van aanpassen, hoor, dat is heel wat anders. Kamperen hou ik sowieso niet van, dus dat scheelt wel een insect of twintig. πŸ˜‰
  Ja, Satriani een van de favorieten van H.

 3. Leuk verslag! Wespen zijn er nu overal, helaas.
  Een mooie plek in Andalusië. Ik heb gekeken. Vind het wel duur!
  En zonder auto kom je daar niet ver zo te zien.

 4. Hoe zachtkens glijdt ons bootje…daar moest ik meteen aan denken (het is een heel oud liedje, mocht je het misschien niet weten… πŸ™‚
  Leuk die foto’s vanaf het water, en ook…de mede-boot-bloggers buiten beeld gehouden… πŸ˜‰
  Was dat misschien een afspraak, geen foto’s van elkaar? Bij vorige bloggersbijeenkomsten was er een overvloed van, nu niet…

 5. ga vooral door met die foto’s

 6. Marjelle; Bedankt voor de link van Satriani, dit nummer kende ik gek genoeg niet eens.

 7. De blogborrel is ook goed voor je nachtrust geweest, je hebt er lekker van kunnen slapen.
  Het was voor jou dus ook even terug in de tijd wat Den Bosch betreft.
  Mooie foto´s!
  Hartelijke groet, Coby

 8. *Maar vooral in Den Bosch, K! πŸ˜‰ Serieus, ik ben tot nu toe maar zo’n anderhalve weps tegengekomen in heel Rotterdam. πŸ˜‰ Mooie plek indeed en 20% korting (dat stond ook nog in de mail). Zonder rijbewijs & auto is het op dat soort plekken idd wel lastig, aan de andere kant, heerlijk rusten, zwemmen, eten, hangmatten, dromen, tonic & cola met citroen, lezen, schrijven, foto’s maken, af en toe ’n gegrild visje eten, wijn… :)) Ik zie het al helemaal voor me.
  *Dat ken ik idd niet, Bart, maar zoiets was het wel. πŸ™‚ Idd bewust buiten beeld gehouden, omdat ik ook zelf niet op de foto wilde vond ik het wel zo consequent om anderen er dan ook niet op te zetten. Maar als ze het me speciaal gevraagd hadden, had ik het wel gedaan, hoor. πŸ˜‰ Mss is deze titel trouwens iets te afleidend voor degenen die erbij waren, bedenk ik nu. πŸ˜‰

 9. *Dat soort aanmoediging kan ik goed gebruiken, Paco. πŸ™‚ Is ook wel grappig om de afgelopen week voor het eerst twee dingen te fotograferen die, zij het op een andere manier, ‘bewegend’ zijn, nl. een deinend evenement zoals carnaval, en vanuit een wiegend bootje, volgende keer ben ik daar meer op bedacht en doe ik het weer iets anders. πŸ˜‰
  *Graag gedaan, Rubio, ik kende het nummer zelf ook nog niet, Satriani wel via H. en vorige ex. Ik kwam het op Youtube tegen toen ik iets Andalusisch aan het zoeken was. πŸ™‚
  *Ja, een van de keren dat ik echt doodmoe was (en nog min of meer ben), Coby, ik viel zelfs half in slaap in de trein terug. πŸ˜‰ Heel even terug in de tijd idd en dank voor ‘mooie foto’s’.

 10. @ Marjelle
  Bij mij geen fobie, wel afkeer en ongemak. Bij mijn zus ging het wel richting fobia. Inderdaad wel leuk die uitdrukking Weps. Herkenbaar ook. Er staan me meer woorden bij, die ook ik, jarenlang verkeerd uitsprak. Kan die echter niet exact meer herinneren. Struikelde ook over de bekende Rrrr.. Moest daarvoor indertijd (als kind) naar logopedie. Helemaal opgelost, eerst: pda, pdie, pdo enzovoort. Ja die r weet wat in Rotterdam.

 11. Weet ik, John, ik had het over mensen die wel een fobie hadden. Doet me denken aan ‘ik heb die r niet’, maar dat was een Gooise r. πŸ˜‰

 12. Die vrouw heb ik helemaal niet zien zitten! Ze durft wel zeg, zo hoog boven het water.
  Mooie foto’s!

 13. Hé leuk, Mo, je bent de eerste bootgenoot die reageert! ;))
  Bedankt, ze zat lekker rustig te smsen(?), een paar meter daarvoor zaten nog een jongen en een meisje maar die foto was te vaag. πŸ™‚

 14. @ Marjelle
  Op WikiPedia is er een aardig artikel aan de r gewijd. Zelfs met voorbeeldklanken.http://nl.wikipedia.org/wiki/Uitspraak_van_de_r_in_het_Nederlands
  Heb de indruk dat ik aanvankelijk de Gehemelte-r, velair, toepaste en dat dus werd afgestraft! Sindsdien is het bij mij de Tong-r, alveolair.
  Laat, zoals het geld – zonder -t -, de tong maar rollen.

 15. Leuk om te lezen Marjelle en die fotos die komen nog wel een keer.

 16. *Bedankt voor het linkje, John.
  *Mooi, René. Bedoel je dat de foto’s te lang duren met laden?
  (Even iets anders, ik blijk problemen te hebben met berichten versturen en had er ook eentje naar jou verstuurd een tijdje geleden, heb je die ooit gekregen?)
  Inmiddels heb ik een ‘brandende vraag’ aan een paar mensen, maar ik hou me nog even in. πŸ˜‰

 17. Het verrast me ergens dat jij op die blogborrel was.. Maar je hebt er wel weer inspiratie van gekregen. Da’s weer mooi natuurlijk.
  Die onderste foto vind ik echt helemaal een topper!!

 18. Ben even aan het hoppen tussen laatste-blog en in-de-maakblog, Aad. πŸ˜‰
  Nu maak je me natuurlijk nieuwsgierig, waarom verrast het je ergens dat ik op die blogborrel was? :))
  Bedankt! Het was nog lastig fotograferen, ook in het halfdonker af en toe en je had erg weinig bewegingsvrijheid, je zat bijna bij elkaar op schoot. πŸ˜‰

 19. Fladderfobie, doet me denken
  aan vlinderplaag:) er zijn hier
  zoveel vlinders…….ze nemen de tuin
  mee in hun vlucht…….
  Voelsprietje van Annet:)

 20. Ja, vlinders vallen daar zeker onder, Annet, van een afstandje vind ik het best, maar niet op of rond m’n hoofd… :~~ En in Andalusië zijn ze dus veel groter dan hier heb ik begrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.