‘Hoekie koekie!’

Er is een tijd geweest dat ik veel sportte, samen met liefste ex ging ik tweemaal per week zwemmen – we trotseerden niet alleen chloor maar ook storm en regen – bovendien liet hij me tijdens squashen regelmatig alle kanten van de baan zien. Daarbovenop aerobicte ik nog een aantal keer, zelden heb ik zo weinig last van m’n rug gehad en er zo fit uitgezien. Door omstandigheden is dat sportieve gedoe op een bepaald moment op een zeer laag pitje komen te staan, met andere woorden van de ene dag op de andere werd ik een soort van couch potato. Sinds een paar maanden ben ik weer begonnen met sporten, met babystapjes, want rug en andere lichaamsdelen protesteerden en wilden me het liefst zappend op de bank hebben.


Inmiddels zijn tempo en frequentie opgevoerd, ondanks een aanval van rsi ben ik door blijven trainen. Degene die me daarbij geholpen heeft is Carlos, een grote, donkere, gespierde man. Onder zijn bezielende leiding sport ik nu bijna dagelijks, elke keer is het programma net weer anders waardoor het verrassend blijft. Goedkoop is het ook nog: 4 cd’s met 20 verschillende workouts voor maar 13,00 euro. Toen ik laatst ontbeten had betrapte ik mezelf erop dat ik echt zΓ­n had om weer te beginnen. Er is alleen één nadeel, Carlos heeft een heel ander gevoel voor humor dan ik, als hij het over ‘hoekie koekie!’ heeft of ‘kipfiletjes’ krijg ik rillingen. Het zou dan ook best kunnen dat ik hem in de toekomst gewoon uitzet.
Marjelle

Move that body Carlos Lens

Bad Michael Jackson

22 Reacties op “‘Hoekie koekie!’

 1. Carlos is gewoon een kok! πŸ˜‰

  • Leuk zo’n snelle reactie, Zapnimf! Dat zal het zijn… πŸ˜‰

   Firefox crashte terwijl ik m’n blog op OBA wilde publiceren, vandaar dat de publicatietijd i.p.v. 19.04 uur nu opeens 13.38 uur is geworden.

 2. Kijk, dat zijn berichten! Succes hoor!

 3. En ik dacht bij titel en foto dat het over Hoek van Holland zou gaan…

 4. Je kan het geluid uitzetten, dat scheelt zeker!

 5. Aan de ene kant vind ik je wel een watje πŸ˜‰
  Maar aan de andere kant ook wel weer een doorzetter.

  Ik had jouw titel gelezen en zat net te kijken op BBC4, een programma over het schokkende leven van Engelse filmsterren uit noord Londen (The Cricklewood Greats). Toen viel de naam Hookie Cookie Club ook en moest ik aan je blog denken. Ik had geen flauw idee van hoe of wat het voor club was (wel een klein vermoeden) en heb er een Googletje aan gewaagd.

  • Dat watjegedeelte is dan pure projectie. πŸ˜‰ Of je bedoelt het grappig maar dan ontgaat mij de grap.
   Ik heb overigens je laatste alinea verwijderd, ik vond het nogal een onsmakelijk verhaal en het had ook niets met ‘hoekie koekie’ te maken.

 6. Doelde (schertsend) op het binnenblijven voor een beetje vorst πŸ˜‰

  Sorry, je hebt gelijk ik stond daar niet bij stil, het ging me om de 2 totaal verschillende betekenissen, mijn excuses 😳

  • Maar dat staat nergens en is dus ook helemaal niet zo, geen wonder dat ik die opmerking niet begreep. πŸ˜‰
   Dat ik deze workouts thuis doe heeft niets te maken met het weer.

   Oke. πŸ™‚

 7. Indrukwekkend dat je de discipline daarvoor kunt opbrengen.
  Hebben je bovenburen ook zulke cd’s? πŸ˜‰

  • Dank, Aad.
   Helaas hebben die dat niet nodig. πŸ™
   Sterker nog, ik maak veel minder lawaai tijdens zo’n workout dan zij zonder. Het is maar net ‘hoe’ je iets doet, sommige mensen stampen de trap op, anderen hoor je nauwelijks. Je kunt als een briesende stier tekeergaan, de lampen van het plafond springen, maar je kunt ook gewoon fitnessen. Mijn buren weten niet eens dat ik het doe. πŸ™‚

 8. Fijn dat het sporten zijn uitwerking heeft – en zelfs al een beetje verslavend werkt, een goed teken volgens mij.
  Activiteit roept activiteit op, en ikzelf ervaar dat ook, zo kun je mooi uit een vicieuze cirkel van te weinig bewegen komen.
  En nee, dat hoekie koekie en kipfiletje zouden ook niks voor mij zijn, haha, gauw het geluid maar uit, dan… πŸ™‚

  • Vind ik ook een goed teken, Bart. πŸ™‚
   Klopt, van hangen word je moe, en van (de goeie) dingen doen krijg je soms juist meer energie.
   Ik plak wel een pleister op z’n mond. πŸ˜‰
   En nu weer typepauze.

 9. Volgende keer anders die CD’s van die Amerikaanse. Hoe heet ze ook alweer (plotselinge Alzheimer)?

 10. Fijn dat het weer goed gaat. Ik lees je stukjes, maar laat maar af en toe van me horen om aan te geven dat ik nog leef en ervan geniet. πŸ˜‰

  • Lief dat je even reageert, Jacopone. πŸ™‚
   Ik ben idd goed bezig qua sporten, maar met de rsi in m’n schouder gaat het helaas niet goed. Die spier is feitelijk overtraind, zei m’n therapeut deze week, hij kan vrijwel niets meer hebben, daarom reageer ik ook minder op andere blogs. Ik overweeg om voorzichtig weer links te gaan muizen als ik een nieuwe desktop heb of mss ga ik iets met pen en tablet uitproberen.

 11. Wat hebben kipfiletjes met fitness te maken ???????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.