Persoonlijk record!

Wat is het benauwd, ik sla de deken van me af en kruip weg onder het dekbed. M’n voorhoofd gloeit, m’n rug doet pijn, maar ook m’n vingers stribbelen tegen als ik ze strek. Langzaam dringt tot me door dat ik koorts heb én vandaag jarig ben. Het doet me terugdenken aan afgelopen kerst en oud en nieuw, toen wist ik nog weinig van schildklieren en begreep niet waarom ik om de haverklap ziek was. Inmiddels blijkt het een met het ander samen te hangen, zoals zo vaak. Voorzichtig sla ik m’n benen over de rand en voel ze bijna onder me vandaan glijden. Een ding is meteen duidelijk, jarig is op dit moment van ondergeschikt belang, ik moet eerst proberen deze griepaanval weer te overleven en vervolgens m’n lichaam in een gezonder gareel zien te krijgen.


Nu begrijp ik waarom ik het gisteravond opeens niet meer koud had en me beter leek te voelen dan de dagen ervoor, het was een korte opleving. Even dacht ik dat er een stijgende lijn in zat en was al blij dat ik geen wattenhoofd en tintelingen had, wat ik ook tegen M. zei, een van de weinige mensen die werkelijk weet wat vriendschap inhoudt. Niet te vergelijken met vandaag, nu ben ik te ziek om iets te doen. Een paar woorden kwamen in me op daarstraks in bed: ‘rust, vitamines, aan leuke dingen denken’. Laat ik daar eens mee beginnen en in die volgorde. Wat zal ik kiezen om bij weg te dromen, prachtige zonovergoten stranden, heerlijke Griekse boontjes, mooie mannen of gewoon een combinatie van…
Marjelle

Andere namen Herman van Veen

Foto Witold Riedel

20 Reacties op “Persoonlijk record!

 1. Jammer dat ik van bijna niemand een adres heb anders had je 2 kaarten van me gehad vandaag.

  Slaap lekker en ik hoop dat je een mooie droom hebt!

 2. Twee zelfs… alvast eentje voor volgend jaar. 😉
  Hoop het ook!

 3. Hartelijk gefeliciteerd, en ook: beterschap!
  Vervelend is dat, ziek op je verjaardag, ik herinner me dat ook nog goed, toen het me overkwam.
  En nou zit ik me dus de hele tijd af te vragen, waar het PR! uit de titel naar verwijst. Ik mag een boon zijn als ik het weet…zie ik iets over het hoofd?

  • Bedankt, Bart!
   Kan me voorstellen dat PR niet meteen duidelijk is, in de tags staat een aanwijzing, nl. persoonlijk record. Dat slaat dus op het feit dat ik nog niet eerder heb meegemaakt dat ik achter elkaar tijdens kerst, oud en nieuw en ook op m’n verjaardag ziek was.

 4. Als je al mocht slapen pechvogel
  dan nu toch nog gauw op de valreep
  Van harte gefeliciteerd Marjelle!

 5. Marjelle ik wens een heerlijke wegdroomverjaardag !!!!
  simongroet
  NB; en beterschap naturellement !!!!!

 6. He Marjelle, een heel goed nieuw levensjaar gewenst!

 7. Nog van harte gefeliciteerd…gezondheid en een prachtige foto van beer!
  En die grapjes met die woorden is voor mij onnavolgbaar;)

  • Dankjewel, Annet, Beer blijft schattig, wat-ie ook doet… 😉
   Het is leuk om af en toe gedachtenwolkjes erbij te tekenen.
   Ik kom als ik beter(der) ben even bij je langs.

 8. Van harte en beterschap!

 9. Ai, ik heb je verjaardag helemaal gemist! Nu ja, beter laat dan nooit alsnog mijn felicitaties. Dat je dit jaar maar veel goede momenten mag beleven. Eerst beter worden!

 10. Beter laat dan nooit idd, ZJ, en dat hoop ik ook! Dit was toch al zo’n rare verjaardag, en op een gegeven moment maakt het je allemaal niets meer uit, het enige dat je nog wilt is beter worden, je weer een beetje gezond voelen.

 11. Kan het me helemaal voorstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.