‘Slaap lekker ding’

Terwijl Chi Coltrane me toezingt en ik in een roomboterkoekje bijt waar ik eigenlijk niet zo dol op ben, denk ik aan jou. We hebben elkaar vandaag voor het eerst ontmoet en moesten even wennen. Je bent ook veel jonger, steviger en voelt heel anders dan de vorige. Het is altijd een beetje aftasten in het begin.
‘Wat was het lekker om even buiten te zijn’, ik had niet gedacht dat ik dat ooit nog zou zeggen op een herfstige middag in november. Het was zo’n zacht weer, maar misschien lag het aan mij en had ik een paar laagjes teveel aan. Ik hou van zacht in bijna al z’n verschijningsvormen en begin wat woordjes neer te krabbelen. M’n gedachten dwalen terug, ‘ja, ik kom je zo ophalen!’


Als ik de winkel weer binnenloop, sta je trappend van ongeduld op me te wachten. Eerst nog een imposant hangslot kopen zodat dieven zich wel drie keer bedenken voordat ze jou van je paal losrukken. Fietstassen moeten er ook nog komen, want dat gesleur met plasticzakken aan je stuur vind je helemaal niks. Helaas moet je nog wel een nachtje blijven, want daarnet besefte ik dat ik onmogelijk met twee verschillend formaat fietsen aan de hand naar huis kan lopen. Gelukkig ben je niet zo alleen tussen al die andere.
 ‘Dag lieve gazelle, tot morgen!’
Z’n koplampje knippert heel even.

Marjelle

Bike Pink Floyd

43 Reacties op “‘Slaap lekker ding’

 1. Gefeliciteerd! Bij Pink Floyd had ik niet gelijk geluid in
  mijn hoofd. Ik moest eerst een paar tonen horen. Veel
  van hun muziek komt gelijk boven. Leuker dan het voor
  de handliggende Queen.

 2. Ha, mooie muziek !!
  Eindelijk een nieuwe fiets, maar had je niet liever een anti-lope gehad?

 3. Dus het is ééns een gazelle altijd een Gazelle?

 4. *Bedankt, Martin. Het Pink Floyd-filmpje was via iemand anders, zie m’n alt-tag. 🙂 Alles was beter dan geen fiets of die vreselijke leenfiets. Deze Gazelle en ik voelen wel wat voor elkaar, al is mijn onderrug daar nog niet geheel van overtuigd, ik heb daarom ook aan de fysio gevraagd of hij deze week nog even een blik op ‘ons’ wil werpen. 😉
  *Van Chi via Diggy naar Pink, Ate. 🙂
  Dit is een soort van anti-lope, hij is wel tweedehands trouwens, al zou je dat niet zeggen, hij glimt me tegemoet. 😉 Ik ben al jaren een oude afgetrapte fiets gewend, waar ik elke bocht naadloos mee kon nemen, hij reed over scherven, stoepranden, niets kon hem deren met mij erbij. ;))
  *Nou, dat niet, m’n laatste fiets is de eerste Gazelle die ik ooit had, geloof ik, K, maar omdat we zulke maatjes waren, deed het me deugd om een soortgenootje te treffen. 😉 Wel even wennen, want deze is veel jonger en mooi, dat ben ik helemaal niet gewend, ik ragde er op de vorige op los. Ik moest zelfs heel even m’n neiging bedwingen om lopend boodschappen te gaan doen, omdat hij zo lief is en met zoveel sloten enzo op z’n plek gehouden moet worden. ;))

 5. "Slaap lekker ding, want jij is lastig" , gaat het liedje toch ? -))

 6. Zo gaat het idd, Iris, maar een beetje lastig is niet erg, I can handle that. 😉 Als je op de foto klikt hoor je het nummer van Diggy Dex en Eva de Roovere ook meteen.

 7. Gefeliciteerd Marjelle! Klinkt goed, je Gazelle… het rijmt zelfs, zie ik nu……:)
  Mooie muziekkeuze ook…Eva, Chi en Pink Floyd…
  Zo, en nu weer naar bed
  Groetjes van een nachtbraker… ;-))

 8. Dank je, Bart. 🙂
  Dan passen fiets en ik dus bij elkaar. 😉
  En hopelijk kon je snel weer slapen! Nu ik nog een poging wagen over een half uurtje ofzo…

 9. Great song. Syd Barret’s Pink Floyd. Hm, ben nog steeds op.
  Een Gazelle! Dat zijn hele goeie fietsen, krijg je geen spijt van.
  Ja en neem fietstassen, aan je stuur is gewoon gevaarlijk.
  Canvas, ietsje duurder, maar gaan veel langer mee.
  Shit, bedenk ik opeens ik moet een fietsbel kopen, tja wat een nieuws op de dinsdagochtend, ik geloof dat ik maar zo’n ouwerwetse neem, zo’n keiharde.
  Volgens mij moet ik m’n nest in, draaide een shaggie, ben ik hem weer kwijt.
  Hm, hebbes.
  Nog FF rondkijken bij andere bloggers.
  X

 10. antoinette duijsters

  Veel plezier met je nieuwe fiets en dat jullie lang bij elkaar mogen blijven.

 11. Daar ga je van genieten

 12. *Ben nu toch eindelijk een nog grotere nachtbraker tegengekomen, Gus. 😉
  M’n vorige was ook een Gazelle, en daar was ik heel tevreden mee.
  Ik heb ter plekke meteen maar nieuwe tassen gekocht, en die zien eruit alsof ze elk moment gestolen kunnen worden, ook dat ben ik niet gewend, had behalve een afgetrapte maar wel lieve fiets ook dito fietstassen, geen hond zou op het idee gekomen zijn om die te stelen. 😉
  Succes met je bel! Ik moet er ook een hebben, kan die van mij niet vinden of hij is er inmiddels afgevallen, want ik kan me vaag herinneren dat ik weleens iets hoorde rinkelen op de achtergrond als ik over een hobbel heenvloog ofzo. 😉

 13. *Dank je, Antoinette, ik ben heel voorzichtig (nog iets te, dat moet wennen) met ‘m en doe steeds z’n twee sloten netjes op slot! Ik wil natuurlijk wel dat hij nog zoet aan z’n paal hangt als ik weer terugkom. 😉
  *Hoop het ook, Paco, eerst moeten we nog even gekeurd worden door fysio-Hans. 😉

 14. Marjelle, eindelijk een nieuwe fiets. Heeft wel even geduurd. Eeen gezellige Gazelle. Inrijden dat beest 😉
  groet,
  cor

 15. Klopt, Cor, nadat ik me de eerste dagen op het project ‘vind-nu-een-fiets!’ gestort had, was de animo na het wachten op en het debacle met de leenfiets helemaal weg (maar dat ligt ook aan andere dingen), tot ik een paar dagen geleden dacht ‘en nou is het afgelopen, ik ga nu naar winkel X, en als ze een beetje fiets hebben, dan koop ik ‘m onmiddellijk’.
  Ja, ik ben hem al aan het inrijden maar heel voorzichtig vooral in de buurt van de glasbak, want straks krijgt-ie scherfjes in z’n bandjes. 😉 of 🙁

 16. Een onafscheidelijk paar gaan jullie worden! 🙂

 17. Aad, speciaal voor jou. ;-))http://joostvangroningen.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/09/21/img_5625a.jpg

 18. Wie dot jou wat, wie dot jou wat, je hebt de banden vol met wind. Nee je hebt ja niks te klagen.
  Veel geluk Marjelle zonder al teveel tegenwind.

 19. anti-lopen, zacht verwoord
  moest ook denken aan die reclame ooit, waarin een man op zijn proefgazelle de meest vreselijke toeren uithaalt, door weer en wind en uiteindelijk terug bij de fietsenzaak de in mijn geheugen gemetselde woorden spreekt: "doet u toch maar een groene"
  gr. hippo

 20. Ah, een Gazelle!
  Sierlijk ogend, vederlicht zoevend.
  Leuk verteld, Marjelle
  Veel plezier met je nieuwe maatje.

 21. Ik heb ook een Gazelle, model opa, met 62 cm frame. Gaat als vanzel-lef. Plezier ermee, Marjelle!

 22. *Bedankt, Trek, hoop het ook!
  En mijn antwoord is… ;)http://www.youtube.com/watch?v=KGFmsAoXoFA
  *Mooi idd, Hippo, met dank aan Ate. Op zachte voeten…
  Ik kende die reclame niet, maar ik vind ‘m wel komisch zoals je het beschrijft. 😉

 23. ah, ik zie ‘t, brainwave met Ate,
  gr. hippo

 24. *Bedankt², Lokhof. 🙂
  Dat doet me eraan denken (nu ik je zie) dat jij een tijdje geleden m’n twintigste ‘blogger in beeld’ was, hier een link ernaartoe.http://www.vkblog.nl/bericht/279956/Bloggers_in_beeld_(20)_-_Mystery_man
  *Mooi, nog een gazellebaasje, Blew, en thanks!
  *Hippo 😉

 25. Serieus, vandaag deed ik snel de boodschappen op de stationsfiets, een gazelle. Een jaar lang verwaarloosd op het station in Arnhem, weer en wind. Het fietske is al van 1993 en is niet zo heel goed behandeld. Zijn jongere broertjes en zusjes fietsen hebben het beter. IN 2006 toch maar weer een Gazelle gekocht, na een jaar door eigen schuld gestolen. Kreeg de kans een nieuwe fiets goedkoop te verkrijgen, een Trek, van Lance Armstrong. NIets mis mee, maar een eigen fijne Gazelle dacht ik vandaag op de boodschappenfiets zou ik best weer willen, het hoeft nog niet eens naar me te knipogen.

 26. *Arme fiets, Sprakeloos, gelukkig komt de rest van de familie meer aan z’n trekken. 😉 M’n vorige was ook door m’n eigen schuld ontvoerd, ik was zo in gedachten verzonken, moest een trein halen, etc., dat ik voor het eerst vergeten was om ‘m op slot te zetten, en dat in Rotterdam! Helaas.
  Mss krijg je wel een Gazelle cadeau in binnenkort. 😉
  Toch heeft dat wel wat extra’s, hoor, als hij spontaan terugknippert. 😉
  En deze zijn natuurlijk nog veel mooier en ook een stuk sneller…http://3.bp.blogspot.com/_YZF8hY__8ck/RjGFFxa0P0I/AAAAAAAAB30/q1PG7ekEIqo/s400/DSC_7035–Thompson%27s+gazelle+and+baby+feeding+en+ca.jpg

 27. Dus je hebt hem, je nieuwe ijzeren ros. Ik ben benieuwd. Je kunt nu wat later van huis voor afspraakjes, want je gaat nog hogere snelheden bereiken, denk ik. Zweetdruppels zullen in het rond spatten: Rotterdammers, jullie zijn gewaarschuwd…!:-)
  See you, Chiel.

 28. M’n nieuwe tweedehands ros staat te trappelen in de berging, O. 😉 Het was trouwens nog een heel gedoe om hem erin te krijgen, omdat die kutverhuisdozen (ja, dat mag ik wel zeggen nu ze een jaar later nog niet opgehaald zijn) en die leenfiets er ook nog staan, los van de spullen van H. Nu ik dit zo opschrijf, besef ik hoe zelfs een berging na een jaartje Rotterdam al best wel wat over m’n leven vertelt. But well. And all is not.
  Ik vlieg nu door de stad, niemand haalt me in.. ;))

 29. Hey Marjelle……wat een ontzettend leuk en lief verhaaltje over je nieuw aangeschafte fiets….Geniet er maar volop van en laat ons mooie foto’s zien van de plekjes waar je dan terecht komt, oke?
  Lief groetje van hier;-)

 30. Leuk dat je zo enthousiast bent, Geroma. Dat zal ik zeker doen, maar aangezien ik een mooiweerfietser en dito fotograaf ben, wordt dat nog heel erg wennen. 😉 Wat die smiley daar doet is onduidelijk, ik bedoel natuurlijk 🙁

 31. Hmmm, dus Marjelle gaat als Piet Pelle op haar Gazelle.
  kan je geen foto’s maken van je fietsenhok? gewoon for fun.
  Zit zelf te denken om m’n avatar eens bij te stellen, iets in kleur of zo.
  Vind die van Geroma veel leuker.
  Enfin, ik duik er in.
  Ciao.

 32. Jeetje, was ik je Mystery Man? Helemaal gemist.
  Ik heb er net alsnog een reactie geplaatst.

 33. ik hou van zacht in haast
  al z’n verschijningsvormen

  is het niet mooi?
  I like it!
  (zacht uitroepteken)

 34. *Eerst maar eens energie krijgen om er uberhaupt (op) uit te gaan in dit grauwe Rotterdamse weer, Gus, maar goed, dat hoef ik jou niet uit te leggen. 😉
  Just for fun, jaja, en er hangt nog niet eens een lamp ook, maar wie weet doe ik het wel in het kader van de chaostheorie ofzo. 😉
  Ben benieuwd naar een eventuele kleurrijke opvolger.
  *Ik heb nog even overwogen om het in je reactieruimte te zetten, Lokhof, maar door bepaalde redenen toch niet gedaan. 😉
  En nu even naar ‘Mystery man’…
  *Baie dankie, en dat zachte uitroepteken doet het ‘m, Annet. 😉

 35. He, ik heb ook een nieuw gazelletje. Wel wat anders dan een giant. Ze is zo frele, he? Daar moest ik ook erg aan wennen. En al die sloten en kettingen ja, ze moet wel goed in bedwang gehouden worden ;-))
  Denk jij bij zacht aan honing?

 36. Nog meer Nederlandse producten, naast uiteraard de Gazelle, waar je blij en trots op bent, laat het weten op mijn blog. Laat u gaan en meldt uw vocale favorieten aan.

 37. Hoi Marjelle
  Op een oude fiets moet je het leren, maar een jonge fietst toch heel wat fijner
  Tnx for your welcome back en bike van Syd Barret

 38. Just hangin’round kon nog FF niet slapen.
  Heavy gesprek gehad vanavond, nog zo wakker als wat.
  Maar die Gazelle? Daar krijg je geen spijt van, trapt licht en…prima.
  Zelf heb ik nogal een zwaar bakbeest, maarrrrrr met fietstassen!!!
  Nieuwe fietstassen. Fietstassen met een reflecterend streepje van achteren!
  Ze zitten ook aan de voorkant, een beetje onzinnig lijkt me, je fietst toch niet naar achteren?
  Alhoewel, als je Einsteins theorie er bij sleept is zulks wel mogelijk.
  Zou Einstein fietstassen hebben gehad? Met streepjes?
  Ik denk van wel en heeft het denkproces zich vermoedelijk voltrokken zo als bij Newton’s appel.
  Maar het blijft een theorie natuurlijk.
  Oh, Marjelle, ‘k ben melig. Excuse moi.

 39. *Toen ik dat las, Heyta, ben ik even gaan kijken wat voor een hinde ik hier heb en op haar stang staat ‘Trendy’. 😉 Maar ik vind haar (ik zeg altijd hem) juist zwaar vergeleken met m’n vorige, daar moet ik nog aan wennen, ook het stuur is rechter en wijkt meer af (ja, dat doe ik, oké). 😉
  Honeysweet, vergeet even het plakkerige aspect, maar dan kan honing smelten op je tong, zo zacht…
  *Eerlijk gezegd had ik er niet bij stilgestaan dat Gazelle een Nederlands merk is, Sprakeloos, ik heb dat ook niet zo dat ik per se trots ben op puur Nederlandse producten. 😉 Heb ook een deel van m’n leven in België gewoond, maar dit terzijde. Ik kom later nog even bij je kijken.

 40. *You’re welcome, Ruud. 🙂
  En nu nog echt fietsen, want heel ver ben ik nog niet gekomen de laatste week.
  *Geeft niet, ik word ook af en toe melig, Gus. Dat wordt ook versterkt door binnenhangen en -zitten, is nergens goed voor, van mij mag het morgen weer april zijn. 🙂
  Na moeilijke gesprekken is het ook lastig om meteen te gaan slapen, eerst even rust, muziek of waar je dan ook behoefte aan hebt.

 41. Leuk artikel 🙂

 42. Bedankt, Snurk. 😉
  Ik las op je site iets over didgeridoo spelen tegen snurken, maar dat bleek toch ook niet te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.