Sporen in het zand…

In Scheveningen-haven vraag ik aan een paar passanten in m’n beste Duits, ‘kann Ich von hier nach dem Pier laufen, ist es offen?’ ‘Ja, es ist offen’, beamen ze ietwat verbaasd, ik loop door en zie dat er inmiddels een voetgangerspad is gemaakt waarnaast een aantal eettentjes herrezen zijn. Het is stil op het strand, half vier, hét ideale tijdstip net tussen lunch en hondenuitlaat in. M’n laarzen laten diepe sporen achter in het zand, de golven trekken schuimbekkend de aandacht, ze willen op de foto. De triggerpoint-therapeut gaf me daarstraks het gevraagde briefje voor de woningbouw waarop stond hoezeer de burenoverlast ook z’n weerslag heeft op m’n rugproblemen. ‘Ik hou dit niet lang meer vol’, zei ik tegen hem en voegde er enigszins cynisch aan toe, ‘misschien toch maar non worden of ze met een didgeridoo het huis uitblazen.’


Hij lachte niet. Als geen ander weet hij wat chronisch slaaptekort en stress hebben aangericht de laatste maanden en dat ik het in m’n eentje op moet nemen tegen buren en woningbouwvereniging. ‘Het is toch te gek voor woorden dat ze op kaal laminaat gewoon doorgaan met je plafondlampen kapotspringen en dat ik door hun gestamp het afgelopen jaar er nu zelfs soms tegen opzie om naar huis te gaan.’ Tegelijkertijd besef ik dat ik ook hier weer de redelijke zal moeten zijn, de begripvolle, de empathische, alleen weet ik deze keer niet of ik daar nog toe in staat ben. Het moet nú afgelopen zijn denk ik, ‘ik wil rust, eindelijk weer doorslapen en een huis waar het fijn is om in thuis te komen’, zoals ik deze week aan m’n broer schreef.
Marjelle

P.S. Aan alle makelaars & woningbouwcorporaties die dit lezen: ‘leuke flat gevraagd in Rotterdam‘ 😉

At last I am free Robert Wyatt

19 Reacties op “Sporen in het zand…

 1. Voor je rust moet je in Staphorst zijn Marjelle. Vooral de zondagsrust heeft men hier hoog in ’t vaandel 🙂 Flats kennen we hier ook niet en ik gruw van de gedachte om in zo’n blokkendoos te moeten wonen

  • Ik wil juist zondag lawaai maken (grapje). 😛
   Mee eens, ik gruw ook van blokkendozen, maar dat bedoelde ik niet met flat, waar ik bv. nu woon is op de eerste etage in een pand wat maar drie woonlagen heeft, zoiets dus, maar dan ikke op de bovenste. 😉
   Gewone huizen, maisonettes, etc., zijn ook welkom, maar die zijn meestal te duur voor mij.

 2. Alles laat zijn of haar sporen na.
  Ik woon nu nog buiten, overdag wel vrij veel verkeer, maar ’s avonds rustig.
  De dichtstbijzijnde buren een 100m verder, boven en onder lucht en zand.
  Overdag wat extra fijn stof, maar ’s avonds weer schone lucht.
  Er is wel een tuinhuis, maar dat is slechts voor een nacht beschikbaar.

  Zo lux hoeft het niet waarschijnlijk, maar ruimte en rust is hier wel te vinden, ook wel voor een smalle(re) beurs.
  Maar tja, het is het oosten van het land.
  Groet Luuk

  • Klinkt ruimtelijk, Luuk, en dat tuinhuis ook niet verkeerd. 😉
   Ik ben verder juist wel blij met Rotterdam op fijnstof na idd en zou niet gauw ergens anders naartoe verhuizen, al lijkt het me wel leuk om aan zee te wonen met uitzicht op de golven en heeft Haarlem ook een bepaalde charme.

 3. Succes met je zoektocht. Lastig is dat je alleen maar aan betaalbare woningen kunt komen via het woonpassysteem en dat dat meestal een loterij is. In de private sector ben je al snel 600/700 euro/maand kwijt. Anders een verhuis naar Vlaanderen overwegen? Je hebt er roots liggen …

  • Thanks. Er is nog een ander probleem met dat woonpassysteem, maar dat ga ik pas aankaarten als dit hopelijk opgelost is(!). Ik ben zoals je weet 3 1/2 jaar geleden verhuisd (kan ik ook bewijzen, is allemaal officieel gegaan), alleen achteraf bleek dat je je gegevens bij Woonnet binnen 1 jaar moest actualiseren. Dat wist ik helemaal niet omdat niemand mij dat verteld had, toen ik er uiteindelijk achterkwam vorig jaar hebben ze meteen m’n inschrijving teruggebracht tot 0 dagen. Bizar en onrechtvaardig natuurlijk, maar ik had de energie niet om ook daar weer achteraan te gaan. Het punt is nl. – zeker nu zeer belangrijk – dat ik met 3 1/2 jaar inschrijfduur mss nog wel verhuismogelijkheden heb, maar met een paar maanden nul komma nul.
   Heb wel roots in Belgie idd, maar het is te lang geleden en ik ben te vernederlandst. 😉

 4. Vervelend om te horen van die woonpas situatie…wat bureaucratisch, je kunt toch zó aantonen dat je al 3 1/2 hier woont?
  Hopelijk slaag je toch binnenkort erin, een fijne rustige woning te vinden, ik zal voor je duimen Marjelle!

  • Klopt, ik kan het zo aantonen. Het is ook een heel vreemd verhaal, rechtstreeks contact opnemen met Woonnet kan niet, het is een soort van overkoepelend luchtledig iets… Heb wel toen meteen met deelgemeente gebeld en woningbouw, de eerste begreep de essentie niet, de tweede begreep het wel maar gaf me weinig kans op succes om die inschrijvingsduur terug te draaien. Als ik meer energie heb, ga ik dit dus zeker weer aankaarten. Al moet ik tot aan de directeur van de woningbouw en verder. 😉
   Bedankt, eerlijk gezegd, zou ik het liefst blijven wonen (al die kosten en stress van weer een verhuizing (12de?) kan ik momenteel wel missen) en tot een oplossing komen, ben zelfs eventueel bereid om mee te betalen aan extra isolatie.

 5. Wordt hoog tijd dat die lui bij de woningbouwvereniging eens actie ondernemen en je een ander huis aanbieden. Het geduld raakt op.

  Over kloosters: er zijn er genoeg die hun deuren openen voor gasten (je hoeft niet meteen non te worden gelukkig). Er zijn nogal wat mensen die daar regelmatig een paar dagen/weekje naar toe gaan juist om even helemaal tot rust te komen.
  Niet duur ook nog.

  • Heb deze week een brief gekregen dat ze de zaak in behandeling hebben genomen, aan de buren te horen is er nog niet echt actie ondernomen.
   Mijn geduld raakt idd op!

   Weet ik, was met een glimlach die opmerking over non worden. 😉
   Je hebt allerlei soorten kloosteraanbiedingen idd, maar ik hou niet van kerkelijke instituten, dito sfeer en regeltjes, dus je zult me niet gauw in een klooster tegenkomen. 😉

 6. Wat vervelend voor je, vooral omdat het allemaal al zo lang duurt. Ik hoop dat je snel mag verhuizen en een fijne woning krijgt.

  • Dank je! Het duurt idd allemaal al erg lang. Deels omdat ik ook een hele tijd niet wist wie er nou boven me woonde, omdat hun deur aan een andere galerij zit en daarnaast hoopte ik in eerste instantie dat het vanzelf wel weer beter zou worden. Afijn, ik hoop ook dat er snel een oplossing komt of hier of ergens anders.

 7. Anders moet je het misschien op medische urgentie gooien? Dan krijg je voorrang. Gezien je fysieke ellende vanwege de burenoverlast zou dat wel mogelijk moeten zijn …

  • Heb ik ook aan gedacht en heb daarom sowieso een briefje van m’n rugtherapeut geregeld, niet dat ik denk dat dat veel indruk zal maken, je moet zo’n beetje halfdood zijn voordat je urgent verklaard wordt wrs. 😉 Bovendien kom ik veel te energiek over, mensen snappen dat niet, but well, I’ll wait and
   see.

 8. Halfdood of in een rolstoel gezeten waarschijnlijk …

 9. Pingback: Beeld van een tweep (1) – Slangen bezweren met @LoAnna_66 | 'Beelden van…'

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.