Sprookjes bestaan… toch?

Op weg van oud naar nieuw heb ik nog een aantal heikele kwesties aangekaart. Zeker nu ik inmiddels doodmoe ben door de aanhoudende burenoverlast gaan dat soort dingen al gauw een eigen leven leiden. Vóór 2014 moet ik die brieven de deur uit hebben, had ik me voorgenomen. No matter what. Inmiddels zijn de mail en aangetekende brief naar de makelaar verstuurd en heb ik ook de voltallige directie van Grouwels Vastgoed BV, de verhuurder, een duidelijke mail gestuurd geïllustreerd met foto’s waarop onder andere te zien is hoezeer het hier kamperen is, welke schade is aangericht door de stukadoors en de uitdijende vochtplek op het plafond die inmiddels oranje kleurt.

Foto gemaakt in Boijmans Van Beuningen

Dat is allemaal nog peanuts
vergeleken met de uren durende schreeuwsessies van de buurjongen en het misselijke gevoel wat ik nu na vier maanden krijg elke keer als hij met veel lawaai binnenkomt. In deze flat waar schilderijen en posters nooit een plekje aan de muur hebben gevonden heb ik me vanaf dag 1 geen moment thuisgevoeld. Aan de makelaar heb ik geschreven dat ik de € 605,00 bemiddelingskosten terugvorder op basis van art. 7:427 jo. 7:417 lid 4 BW. Daarnaast hadden ze nooit bemiddelingskosten bij huurder én verhuurder in rekening mogen brengen.

Per mail heb ik de verhuurder nogmaals met klem verzocht mij alternatieve rustige woonruimte aan te bieden, aangezien ik door hun grove nalatigheid in deze nachtmerrie ben beland en ze volgens de wet verplicht zijn mij rustig woongenot te verschaffen. Niet alleen ben ik inmiddels doodmoe, van enig woongenot is geen sprake en de aanhoudende stress heeft veel negatieve effecten. Maar mijn zoektocht naar een ander huis gaat door, al wordt die ernstig belemmerd doordat negen van de tien makelaars afhaken als ze horen dat ik een startende zzp’er ben. Op dit moment zijn de enige opties in Rotterdam een bovenhuis wat een paar honderd euro boven mijn budget is en een driekamerflat in het Wilde Westen. Wellicht komt er na dit blog verandering in.
Sprookjes bestaan… toch?
Marjelle

Op de valreep twee reacties
De verhuurder is niet van plan om onder meer de schade aan de pas geverfde muren te vergoeden die is veroorzaakt door het aannemersbedrijf dat voor hen werkt en verdraaide een aantal zaken. De makelaar daarentegen schrijft dat hij de bemiddelingskosten zal terugstorten. Dat is in ieder geval positief nieuws.

Gevraagd: 2/3 kamerwoning in Rotterdam, liefst bovenwoning of maisonette. Aangeboden: rustige, sociale ♀ huurder

21 Reacties op “Sprookjes bestaan… toch?

 1. De link naar het ‘Wilde Westen’ werkt niet. Ik neem dat je daarmee Delfshaven of Middelland bedoelt. Zie die terugbetaalde makelaarskosten als het begin van de oplossing van alle ellende :-). Sterkte met de zoektocht!

 2. Nieuwe Westen ? Zegt me helemaal niets, maar ben dan ook geen Rotterdammer. Nog veel succes met de zoektocht !

 3. Niet versagen: blijven schrijven, blijven aandringen. En uiteraard: blijven zoeken naar een betere en betaalbare woonst. In sprookjes geloof ik niet, wel in succes.

  • Al heb ik er een hekel aan, ik ben het toch blijven doen, het heeft me i.i.g. qua bemiddelingskosten al wat positiefs opgeleverd. Ben ik wel een heel klein beetje trots op dat ik dat ondanks alles voor elkaar gekregen heb. ‘Sprookjes bestaan… toch?’ is met een knipoog. 😉
   Weet jij geen betaalbaar huisje of had ik dat al gevraagd?

 4. Overigens ben ik strikt genomen ook een zzp’er. Ik werk alleen als zelfstandige. Is zulks dan een bezwaar in Nederland?

  • Hangt ervan af, als je al een aantal jaren werkt als zzp’er en goed verdient hoeft het niet een probleem te zijn, al gaat de voorkeur van makelaars meestal uit naar mensen met een vaste baan of event. een tijdelijk contract is mijn ervaring, en als startende zzp’er is het heel erg lastig.

 5. Hoi Marjelle, dat je de bemiddelingskosten terug krijgt heb je toch maar mooi voor elkaar gekregen en dat onder moeilijke omstandigheden! Vandaag zag ik bij mijn supermarkt een advertentie voor een 3-kamerappartement met berging en parkeerplaats in Woerden. Mocht je dat wat lijken dan kan ik je de gegevens van de adverteerder doorgeven. Hopelijk volgen er op korte termijn nog meer successen voor jou. Groeten, Jan

  • Ja, en nu eerst zien of het werkelijk teruggestort wordt, inmiddels kijk ik nergens meer van op. Bedankt voor je tip, maar als er een parkeerplaats bij zit wordt het meestal niet alleen te duur, ik heb ook geen auto. Hoop het ook. Groetjes terug.
   PS Heeft iemand nog een tip om kerstdag 1 naar toe te gaan zonder lastiggevallen te worden met kerstsentimenten, dan graag (ik moet hier weg vanwege buren).

 6. Goed gedaan met die brief. Dat is al iets. Nog niet genoeg natuurlijk.
  Ik hoop echt voor je dat 2014 je een huisje zal brengen waar je in volledige rust je echt thuis kan gaan voelen. Zijn er geen ‘hofjes’ in de buurt van Rotterdam?

  • Het is al iets idd. Geen idee, maar een hofje lijkt me wel wat. Heb ze weleens gezien in Haarlem en ook in Rotterdam. Toen nog naar huurmogelijkheden geinformeerd, maar daar kom je (ik) niet tussen.
   Bedankt, ik hoop het ook heel erg…

 7. Fijn, in ieder geval toch, dat succes bij de makelaar, die het bedrag dus gaat terugstorten.
  Dat het nieuwe jaar toch vooral nog wat meer meevallers mag brengen, ik duim voor je!

 8. Update
  M’n mail aan de verhuurder, Grouwels Vastgoed BV, heeft kennelijk ondanks hun vervelende reactie toch indruk gemaakt. Vanochtend om 07.58 uur stond er al een bericht van de aannemer op m’n VoiceMail, dezelfde man die toen tegen me heeft lopen schreeuwen deed nu opeens poeslief. Nu niet alleen n.a.v. de vochtplek, maar ook andere dingen werden opeens genoemd, zoals een deur in keuken (er zit nu geen deur), geen normaal raam in slaapkamer (moet dus klimmen op bed), cv-ketel op het dak die alleen via een soort van noodtrap te bereiken is, schade veroorzaakt aan muren door stukadoors van diezelfde aannemer… Wat mij betreft laten ze dat allemaal zitten en bieden ze me in plaats daarvan zsm een ander huis aan zodat ik hier WEG kan.

 9. Marjelle,

  Hopelijk wordt 2014 voor je een beter jaar, met name op woninggebied!
  Ik heb respect voor je dat je toch steeds door knokt en energie verzamelt om door te gaan (ik snap dat je dat uit je tenen moet halen). Een paar kleine succesjes zijn aan het eind van dit jaar in ieder geval binnen.

  • Bedankt, Ylene, ik hoop eindelijk een rustig (t)huis te krijgen. Soms moet je idd met je laatste restje energie nog dingen voor elkaar proberen te krijgen. Hopelijk gaat het met jou goed, ik wens je ook een mooi 2014!

 10. Ik heb erg met je te doen en ik wens je nog heel veel sterkte bij het zoeken naar gerechtigheid en een andere woning. Ik hoop dat 2014 beter zal uitpakken.

  • Lief dat je nog even reageert. Bedankt, tot nu toe is het vechten tegen de bierkaai, de verhuurder Grouwels doet niets aan de overlast en weigert ondanks mijn herhaalde verzoeken te helpen bij het zoeken naar andere woonruimte. Ik heb vanmiddag nadat ik de zoveelste etage bekeken heb weer zo lang mogelijk het moment van naar ‘huis’ gaan uitgesteld. Ik ben moe en weet het even ook niet meer. Ik wens jou i.i.g. een mooi 2014!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.