Te veel mannen op één avond!

Waarom heb ik me in hemelsnaam in een middernachtelijke vlaag hiervoor opgegeven, vroeg ik me vorige week vrijdag af. Soms lijken dingen een stuk leuker op het moment dat je ze bedenkt dan wanneer ze door de werkelijkheid worden ingehaald. Ik bedwong de neiging om af te mailen, betaald had ik toch al en het ergste dat me kon overkomen was een vervelende avond. Soit.Het was nog warm toen ik naar hotel New York fietste, ik trapte rustig de Erasmusbrug over en genoot onderweg van het uitzicht. Bij de receptie hoorde ik waar ik moest zijn. Toen ik de zaal binnenkwam, stond ik meteen oog in oog met een man die mapjes aan het uitdelen was. Er hing een gespannen sfeer, vanuit m’n ooghoek zag ik een aantal mannen wat ongemakkelijk bij elkaar staan, voor me stonden een paar vrouwen te wachten. ‘Even diep ademhalen’, sprak ik mezelf moed in en rechtte m’n rug. Ik besloot me verder niet druk te maken, nam het mapje in ontvangst en wandelde naar tafel 9.Wat daarna volgde was een wirwar aan mannen en handengeschud, in drie minuten tijd kon je het overal en nergens over hebben. Bij sommigen wist ik meteen al bij de eerste blik of zin, ‘nee, niets voor mij, te ouwelullerig, formeel of voorspelbaar’. Twee namen heb ik onthouden van de 22, Tony, een Australiër, en Rob, halflang haar, de enige die me enigszins kon boeien.


‘Ik ken je ergens van’, zei ik tegen de laatste. ‘Dat zou kunnen’, antwoordde hij, ‘ik heb ooit aan een tv-programma meegedaan’. ‘Dat je dat onthouden hebt!’ voegde hij er verbaasd aan toe. ‘Het was een recente herhaling’, zei ik. We keken elkaar glimlachend aan, moe van alle verhalen en mannen en vrouwen.
‘Jij kijkt dwars door mensen heen, hé’, observeerde hij, ik keek hem plagerig nog intenser aan en grinnikte, ‘dat heb ik weleens eerder gehoord’.


Aan het einde van de race, een ware uitputtingsslag, ik wist niet dat praten met zoveel verschillende, onbekende mensen zo vermoeiend kon zijn, was het tijd om het formulier in te leveren. Ik had de stand helemaal niet bijgehouden en de lege vakjes staarden me aan. Snel krabbelde ik een kruisje achter Tony, gewoon omdat hij aardig was en ik geen onbeschreven blad wilde inleveren.
Met één persoon heb ik e-mail-adressen uitgewisseld… maar dat was een vrouw.
Marjelle


Do You Wanna erg mooi nummer van Joshua Radin

39 Reacties op “Te veel mannen op één avond!

 1. Gewoon de vrouwelijke biorhytmiek die hier niet synchroon loopt. . . .
  Maar leuk verteld, dat wel.

 2. Dank, René. 🙂 Met vrouwelijk bioritme heeft het niets te maken, hoor, wel met humor, relativeringsvermogen en een middernachtelijke opwelling. Gewoon leuk om een keer te doen, verder niets. 😉

 3. Grappig en het is maar waar je je in begeeft, moet je wel aardig ‘desperate’ zijn , zou ik haast zeggen. Hoe oud ben je ? -))

 4. Het lijkt mij ook een heel avontuur, en…wel erg veel prikkels (informatie) tegelijk en achter elkaar in korte tijd…..het zou niks voor mij zijn, in ieder geval… 🙂

 5. Je hebt m’n reactie aan René zeker niet gelezen, Iris. 😉 Hoezo als je voor de grap zoiets een keer doet, moet je wel aardig ‘desperate’ zijn? Huh, wat is dat voor een bekrompen en vreemde reactie van jou? Als je niet snapt waarom ik iets doe, best, maar vraag het me dan gewoon. Als ik desperate was op dat gebied wat het wrs wel het laatste wat ik deed. 😉

 6. Hmm, je bent dus een tante die snel beledigd is, ook even aankruisen.

 7. FF, ik begrijp het niet helemaal goed geloof ik. Was het een soort dating-markt of….

 8. Klopt, Bart, het is erg vermoeiend, en na een man(netje) of tien, had ik meer zin om lekker naar muziek te luisteren en de boel de boel te laten. 😉
  Snap ik, het is ook niet echt iets voor mij, dat wist ik van tevoren al, maar ik was gewoon nieuwsgierig en vind het wel leuk om af en toe dingen te doen die ik nog nooit eerder gedaan heb, zoals dit of een workshop stembevrijding (ik noem maar een dwarsstraat). Dingen doen die ik soms een beetje eng vind en mezelf elke keer weer een beetje meer overwinnen, dat vind ik dan wel weer mooi.

 9. Ja, dat is wel het mooie ervan, de zelfoverwinning, en ook het af en toe dingen doen die je nog nooit hebt gedaan. Geeft toch een soort bevrijdend gevoel hè…
  Ik zou dit zelf in ieder geval ook zeker ‘eng’ gevonden hebben, weet ik wel… 🙂

 10. Je liegt , als het om je rechtvaardigingen gaat.

 11. Ook dit klopt niet, Iris, ik ben niet snel beledigd, integendeel, ik vind dat eerlijk gezegd zonde van m’n tijd en energie, ik hou juist van openheid en duidelijkheid en heb er een hekel aan als mensen ergens op een stoel stilletjes gaan zitten mokken. 😉 Maar ik vond jouw opmerking nogal vreemd overkomen, zulke dingen zeg je als je elkaar langer kent irl, prima, maar louter virtueel komen dat soort opmerkingen toch anders over, vandaar dat ik er wat van zeg. Dat jij er dan onmiddellijk een voorbarige conclusie aan verbindt, vind ik jammer en verbaast me ook wel van je. Waarom vraag je me niet gewoon wat ik bedoelde? It’s a simple. ;))

 12. "Je liegt schatje" , zo had ik het moeten zeggen, was verder helemaal niet zo zwaar bedoeld.Sorry.

 13. Je reactie van 23:49 had ik nog niet gezien, Iris. Later meer.

 14. *Het was een soort speeddaten idd, Gus. Vandaar ook de titel ‘Te veel mannen…’ 😉
  *’Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?’, dat soort dingen heb ik de afgelopen jaren steeds vaker gedaan, Bart, soms leuk, soms minder. En toch viel het enge me nog wel mee toen ik er eenmaal was.

 15. Om het ook even op jouw manier te doen, Iris, ‘je lult uit je nek, schatje’. Ik pas me nu even aan jou aan, zou je moeten kunnen waarderen. 😉 Maar dit soort opmerkingen leidt natuurlijk niet tot meer begrip en dat weet je ook wel.
  Wat betreft je reactie van 23:49 Je liegt , als het om je rechtvaardigingen gaat.
  Of je er nou wel of niet ‘schatje’ achter plakt, het blijft een klote beschuldiging die nergens op gebaseerd is. Waarom roep je zulke dingen die nergens op slaan?
  Uiteraard lieg ik helemaal nergens over, ik zou niet weten waarom en waarover, verder zie ik ook geen enkele reden om me naar wie dan ook te rechtvaardigen. Dus wat bedoel je daar precies mee? Als je dit soort dingen brult moet je wel met goede argumenten komen, ik laat me door niemand ten onrechte voor leugenaar uitmaken nl.

 16. was verder helemaal niet zo zwaar bedoeld.Sorry.

 17. Leuk beschreven, maar jeetje wat een gedoe. Ik geloof niet dat ik dat serieus zou kunnen, en welicht niet eens zou durven. Aan de andere kant, je kunt op de gekste plaatsen leuke mensen tegenkomen. Wat zeg ik, juist op de gekste plaatsen kom je leuke mensen tegen. Overigens lijkt het me ook vreselijk moeilijk om in een gesprek van vijf minuten met een tamelijk duidelijk omschreven doel onvoorspelbaar te zijn 😉

 18. drie minuten?
  da’s drie keer zo lang als de ‘elevator pitch’ toch?
  ik zou dan denk ik zeggen dat ik alleen maar wil kijken, niks kopen…

 19. ‘wanneer heb je voor ’t laatst iets voor het eerst gedaan’, dat is een mooie vraag die me onmiddellijk aan het denken zet! Veel te lang geleden, wat mij betreft. Maar massadaten? Een tegelijk vind ik al zo’n opgave. En nu ik jouw verhaal lees weet ik wel helemaal zeker dat ik niet hoef.

 20. Leuk geschreven, Marjelle.Wat een toestanden

 21. een soort mondelinge gangbang.

 22. Ik blijf mevrouw Sprakeloos maar ernstig koesteren, hier heb ik geen zin in. Wel leuk beschreven, ook nog een youtubefilmpje van gemaakt?

 23. *Ik vind dat je je er nu wel erg makkelijk van afmaakt, Iris, eerst roep je in het wilde weg dat ik lieg, en als ik er dan op inga geef je geen antwoord op m’n vraag, maar kom je met een vaag ontwijkend ‘was verder helemaal niet zo zwaar bedoeld. Sorry’. I’m sure you can do better than that. 🙂 Dus ik herhaal m’n vraag nog even, waarom zei je dat uberhaupt? Ik vraag me trouwens af hoe jij het zou vinden als een blogster die jij mag zonder enige aanleiding jou voor leugenaar uitmaakt?
  *Dank, M.O. Klopt ook weer, juist op de gekste plaatsen kom je mensen tegen, en héél soms, als je héél goed kijkt, ook weleens leuke. 😉 Wat dat betreft weet je dat idd nooit van tevoren.
  In drie minuten is het nog moeilijker zelfs! 😉 Toch kan het wel, hoor, en verder kun je zelfs in zo’n korte tijd al heel snel het verschil zien tussen iemand die tamelijk voorspelbaar is en iemand die je meer zou kunnen boeien. Het gaat ook vaak om een zelfde soort energie, zit je wat dat betreft op dezelfde golflengte. Ik merk het het duidelijkst als ik voor het eerst met mensen praat die ik alleen maar via mail ken, bij de een stroomt het gesprek meteen en bij de ander (en dat betekent niet dat iemand per se vervelend is ofzo) hapert het, of boeit het gewoon niet, vaak heeft dat ook te maken met een gebrek aan of ander soort humor. Verder zijn er natuurlijk altijd mensen die je langer zou moeten kennen om ze recht te doen. 🙂

 24. *Ik heb het even opgezocht, Maria-Dolores, een elevator pitch duurt ongeveer dertig seconden of honderd woorden, dus het is een stuk langer. 😉 Je zou idd vanaf een afstandje rustig moeten kunnen kijken, geen vermoeiende gesprekjes enzo. 😉
  *Vond het ook een mooie, Easywriter, wat dat betreft heb ik de afgelopen jaren en sinds ik geen relatie heb nog nooit zo vaak dingen voor het eerst gedaan. 😉 Het zijn wel veel mannen tegelijk, maar een gevoel van massadating had ik niet, hoor, o.a. ook omdat het in een mooi zaaltje in hotel New York was en de sfeer na de eerste onwennigheid best wel goed was, de meeste mensen waren gewoon aardig. Ik hoop dat ik niemand ermee afgeschrikt heb, want dat het niets voor mij is betekent niet dat het niet voor anderen wel een goeie manier kan zijn. 🙂
  *Bedankt, Paco, wat een toestanden idd en als je ze daar niet krijgt, dan krijg je ze hier wel ongevraagd. ;-()

 25. *Dat klinkt toch een stuk ruiger dan het daar aan toeging, Ton. 😉
  *Dank, Sprakeloos, en blijf mevrouw Sprakeloos sowieso maar lekker of ernstig koesteren. :)) Ik denk dat er bijna evenveel verschillende manieren als mensen zijn, en dat is prima, ieder zijn eigen voorkeur. Nee, geen Youtubefilmpje, ik had al m’n aandacht nodig bij de volgende, en de volgende, …, laat staan het ook nog eens opnemen, ik kan al helemaal geen twee dingen tegelijk doen. 😉

 26. Heb ik ook dit jaar voor het eerst gedaan; gespeeddate. Ik baalde op de dag zelf ook vreselijk dat ik me had opgegeven. Was nog wel om een vriendin te begeleiden omdat ze niet alleen wilde gaan. Zei ze een avond van tevoren af. Maar ik ben lekker toch stoer gegaan. Ik vond het wel meevallen eigenlijk. Ik moest er even een paar dates inkomen, maar uiteindelijk bleken de meeste vrouwen wel allemaal aardig en relaxed.
  Wanneer ontvang je je eventuele match in de mailbox?

 27. Grappig dat jij dat ook een keer gedaan hebt, Guzzler, ik begon me al een van de laatste (of eerste) der Mohikanen te voelen. 😉 Wel lief dat je het voor een vriendin deed. De meeste mensen waren idd aardig, op een man na, daar had ik meteen een vervelend gevoel bij wat nog sterker werd toen hij z’n mond opendeed. 🙂 Hij vertelde me even botweg waar hij het allemaal niet over wilde hebben, want dat had hij al de vorige speeddate gedaan en het was zo saai steeds diezelfde vragen en verhalen… dus toen keek ik hem glimlachend aan zei ‘vertel jij me dan nu eens iets dat niet saai is’.
  Na het weekend krijg je die. 😉

 28. Dat kon hij waarschijnlijk niet; iets vertellen wat niet saai is. 🙂

 29. Hij keek me ietwat verstoord aan, Guzzler, niet eens een zweem van een glimlach en ik heb er verder idd geen enkel niet-saai woord uit horen komen, dan duren drie minuten opeens een stuk langer. 😉 Bij dat soort mannen denk ik ‘flikker toch op, joh’, maar hou me ten goede, er zijn minstens zoveel vervelende vrouwen, i.i.g. wel die ik heb meegemaakt. 😉

 30. Speeddaten? Kijk maar uit Marjelle, het is verslavend!

 31. Dat zou je zeggen idd, Trek, maar valt reuze mee in de praktijk. 😉
  Heb jij het ooit weleens gedaan?

 32. Stoer hoor om te speeddaten.

 33. Dat vond ik eigenlijk zelf ook wel, Zusenzo. ;))

 34. Dapper ja, en voor herhaling vatbaar?
  Goeie foto erbij Marjelle.

 35. Ja, drempels over en zo, Joost. 🙂 Ik denk het niet eigenlijk.
  Kom net natgeregend thuis en meteen onder de douche gesprongen alle regendruppels van me afgeschud. 😉
  Vond ik ook idd.

 36. toch weer een staaltje doorzettings vermogen..en een ervaring rijker..liefs syllie

 37. – Dank je, Sylvia, dat klopt idd, en leuk om weer wat van je te horen. 🙂
  Liefs terug
  – Jammer en veelzeggend dat je nadat ik je daar nu voor de tweede keer om gevraagd heb nog steeds m’n vraag* niet beantwoord hebt, Iris, maar wel eerst zelf ‘een eind heen roepen’ (zie je blog).
  *Als je zware termen als ‘je liegt’ tegen iemand gebruikt, kun je er donder op zeggen dat de ander zal willen weten waar dat op gebaseerd is, andersom zou je dat ook willen weten, daar ben ik van overtuigd. Ik heb veel begrip voor veel dingen, maar niet voor mensen die in het wilde weg dingen roepen en als het er dan op aankomt weigeren om erop in te gaan. Het zal. Dag, schatje.

 38. Wat een oude truc: ik ken je ergens van. Ik dacht dat alleen mannen die gebruikten:-) Wel spannend.
  Groet, O.

 39. Projectie, Chiel, of is de Aussie zon naar je hoofd gestegen? ;)) Je kent me toch wel lang genoeg inmiddels om te weten dat ik zoiets nooit zou zeggen als het niet letterlijk zo was, the man was on tv. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.