Rood voor Samsom!

Doordat m’n verhuizing op het laatste moment niet doorging staat ook op mijn stempas nu het verkeerde adres. Aangezien ik per se wil stemmen, een van de democratische rechten, bel ik even met Stadswinkel Centrum in Rotterdam. ‘U moet een vervangende pas aanvragen voor 11 september 12.00 uur’, zegt een medewerkster beslist, ‘nee, dat kan niet online, u moet zelf langskomen.’ Nu heb ik wel wat anders aan m’n hoofd de afgelopen periode. Alle verhuisregeldingen en het ongedaan maken ervan hebben meer dan vijftig uur in beslag genomen. Als gevolg van stress en het weer terug zijn bij af qua huisvesting heb ik opnieuw last gekregen van kaakklemmen wat al snel in een wortelontsteking resulteerde. Het daaropvolgende bezoek aan de tandarts haalde niks uit omdat er een pin in het kanaal bleek te zitten.

Klik op de foto voor groter formaat

In afwachting van het bezoek aan de kaakchirurg a.s. vrijdag waar ik met angstogen naar uitkijk gezien de traumatische ervaring de laatste keer probeer ik nu al drie weken de pijn te verbijten die in m’n kaak doordrenst met hier en daar gemene uitschieters, ondanks dat besluit ik toch m’n stemrecht niet zomaar te verkwanselen en naar de Stadswinkel te gaan. Bij het loket krijg ik te horen dat ik verkeerd voorgelicht ben. Wanneer je binnen Rotterdam verhuist of zou verhuizen is je stempas gewoon geldig, maar omdat ik tijdens het bellen met rode pen driftig aantekeningen heb zitten maken is het document alsnog ongeldig en moet er een nieuw gemaakt worden. Een half uur later sta ik weer op straat met een vers exemplaar in m’n hand. Stembus, here I come.
Marjelle

Verkiezingen, verkiezingen, verkiezingen…

Samsom is the one Marjelle 01-03-2012

12 Reacties op “Rood voor Samsom!

 1. Hulde dat je toch gaat stemmen ondanks alle sores!

  • Je moet er soms wat voor over hebben!
   Nou moeten ze morgen niet komen met dat er iets niet klopt aan die stempas (staat nog op het nieuwe adres), want dan… 😉

   Heb je nog op de Verkiezingen-link geklikt, vond het filmpje zo goed passen in dit blog. 🙂

 2. Bedankt voor je like, Lichtbildwerfer.

 3. Als iemand me kan vertellen welke politieke partij NIET van leugens en bedrog aan elkaar hangt ga ik heeeeel misschien ook wel stemmen.

  Succes Marjelle

  • En als ik het je vertel, geloof je me dan… 😉
   Ik denk dat geen enkele partij/politicus volkomen eerlijk is netzomin als mensen in het dagelijkse leven altijd eerlijk zijn, dat is een illusie. Met dat verschil dat het in de politiek mss nog veel ‘normaler’ (b)lijkt om te liegen, te manipuleren dan irl, hoewel je zelfs daar vraagtekens bij kunt zetten…
   Voor mij was het een kwestie van wegstrepen, VVD en CDA vallen om meer redenen onmiddellijk af, sowieso kan ik partijen die de afgelopen periode hebben geregeerd met gedoogsteun van de PVV en die zich na het uiteenvallen van het kabinet in allerlei bochten wrongen om die deelname weer heel erg af te zwakken en Wilders alsnog een trap na te geven niet serieus nemen. Anti-Euro-partijen vind ik te simplistisch, one issue-partijen te beperkt, sommige partijen te rechts, etc. 😉

 4. Mooi! Ik heb inmiddels ook mijn keuze bepaald/hernieuwd.

 5. That’s the ticket! Stemmen is een recht én een plicht. Volharding is een deugd.
  Sterkte op het kaakfront 🙂

 6. Succes met het stemmen. Nu maar hopen dat je (je) stem niet kwijtraakt 😉

 7. Bedankt voor je like, SinghStyleStudio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.