Vlinders in m’n hoofd

Gisteren
Op de eerste echte lentedag
word ik wakker met keelpijn. De afgelopen periode heeft m’n lijf alle mogelijke griepvirussen dapper weerstaan, maar vandaag geeft het zich bijna gewonnen. De laatste maanden heb ik zo’n beetje alles gedaan wat god verboden heeft en m’n lichaam fluit me nu terug. Daarstraks raadde de fysiotherapeut me aan om fitness deze keer over te slaan en in plaats daarvan rustig een eindje te fietsen in de prille lentezon. Dat plan had ik zelf ook al opgevat. Ik besluit meteen naar de botanische tuin te gaan waar ik sinds de herfst niet meer geweest ben en daarna naar de jachthaven door te rijden voor m’n eerste terrasje van dit jaar. Na die keer dat een pitbull
me de stuipen op het lijf joeg ben ik er steeds met een boog omheen gereden.
Als ik daarna nog energie heb
fiets ik door naar de kinderboerderij, neem ik me voor, wie weet zijn de goden en godinnen m’n camera en mij gunstig gezind en staat er al iets donzigs op stuntelige pootjes. Waar ik nu vooral behoefte aan heb is lief & aaibaar.
  Mocht ik te moe worden, dan kan ik altijd m’n bed weer induiken. Op dit soort dagen mis ik naast een heet, ontspannend bad ook een verwenmaatje. Iemand met onschuldige ogen die belangstellend vraagt hoe het gaat, me nog een kop-thee-op-bed brengt en liefdevol een kusje toe blaast bij het weggaan. Hopelijk helpen rust en extra vitamines en voel ik me morgen een ander mens, ik hoorde dat het kwik dan stijgt naar twintig graden. Of m’n dans- en slaapafspraak vrijdag doorgaan hangt nu aan een zijden draadje, al geeft dansen zeker energie, je moet dan wel nog enige reserves hebben.
Marjelle


Bevor Du gehst Xavier Naidoo

 

28 Reacties op “Vlinders in m’n hoofd

 1. lentebeterschap groetjes Moon

 2. Dankjewel, Moon. πŸ™‚

 3. Beterschap Marjelle
  jee, wat jammer nu
  maar er komen vast nog wel meer mooie dagen
  leuk dat meisje op het strand

 4. Mooie foto’s en een beetje een droevig verhaal.
  ziek zijn is voor in de winter.

 5. Bijna twintig graden? Dan komt de lente er kennelijk aan. Kan kloppen, hier zijn de boerenzwaluwen vertrokken en het wordt al wat frisser (nog maar een graad of 25).

 6. *Thanks, Assyke.
  Tuurlijk, de lente is net begonnen. Wie weet, komen die vlinders in m’n hoofd nog wel een keer op een andere plaats terecht. πŸ˜‰ Alleen voorlopig niet, want vandaag was het lappenmanddag en leuke mannen daar wemelt het ook niet bepaald van (kwestie van smaak en perceptie, ik weet het). πŸ™‚
  *Bedankt, O., ach, droevig, ik kijk nergens meer van op. πŸ˜‰
  Nou, m’n lijf trekt zich van de jaargetijden geen fluit aan.Iets anders, m’n muis heeft weer kuren, dat betekent dat alle windows openklappen en ik er af en toe finaal uitvlieg, maar ook dat m’n taakbalk inmiddels bovenaan staat i.p.v. onderaan, heeft iemand een tip om het weer normaal te krijgen? Via Taakbalkinstellingen kan ik er niets aan veranderen.

 7. Klopt, M.O. Nu 25 graden bij jullie, ideale temperatuur, vind ik.

 8. … alles wat god verboden heeft … ?
  kan je altijd nog zeggen: ‘ ich habe es nicht gewüsst’

 9. Wel adrem, Ton, maar ik hou van de dingen bij de naam noemen. πŸ˜‰ Daar moeten ze in de katholieke kerk nog erg aan wennen blijkbaar, die houden meer van de mantel der "liefde"…

 10. @Marjelle,
  Ziet er goed uit. Eindelijk dan toch lente. Ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers. Het was hier gisteren 39 graden. Zelfs voor mij een beetje te. Maar vandaag is het weer wat koeler. Maar 35 graden…
  groet,
  cor

 11. antoinette duijsters

  Leuke foto’s Marjelle, hopelijk snel van je ongemak af.

 12. Hopelijk is het verblijf in de lappenmand maar kortstondig, en brengt het voorjaar je nieuwe energie, Marjelle.
  Je foto’s sprankelen in ieder geval, wat een leuke lenteplaatjes! πŸ™‚
  Zondag zag ik ze ook, tijdens een autorit, ‘mijn’ eerste lammetjes in de wei…
  Zo vertederend, altijd weer…
  Wat die taakbalk betreft (ik ben geen techneut, maar probeer het toch maar…), kun je misschien er op klikken (in een leeg stukje, als dat er nog is), met je linker muisknop ingedrukt, en dan verplaatsen of verslepen. Muisknop loslaten en…hij blijft op de nieuwe positie.
  Bij mij gaat-ie dan inderdaad zo makkelijk mee naar de rechterkant, en zelfs…de bovenkant. Proberen?
  En anders kun je ook proberen, er met je muiswijzer op te gaan staan, en rechts te klikken.
  Dan popt er als het goed is een keuzemenu’tje op, waar je wat dingen kunt aanpassen naar je eigen wens.
  Succes, en hartelijke groet, Bart
  .

 13. Lieve fotos. Beterschap. Hoop dat je lekker aan het dansen bent!

 14. Kitty Schoenmakers

  Mooie foto’s! Beterschap ook.
  Ik ben zelf verkouden πŸ™
  dat God iets verboden heeft, dat is een wijd verbreid misverstand ;))

 15. *Hoewel de lente nog een beetje op gang moet komen, zag ik gisteren vanuit m’n raam, Cor, toen het begon te plenzen (was wel wat anders dan een lentebuitje). En 39 graden is voor mij (ook) een graadje of 14 teveel. πŸ˜‰
  *Bedankt, Antoinette, het ziet er niet naar uit helaas, vandaag lappenmanddag 2, alleen de boodschappen moet ik toch zien binnen te slepen, want de kabouters staken (weer!).

 16. *Bedankt voor je tips, Bart, dat ga ik zo even uitproberen**. πŸ™‚ Het wordt hier sowieso steeds meer een zootje ongeregeld op & rond m’n pc, de direcctorystructuur heeft nu zodanige jungletrekjes gekregen dat ik gisteren een bepaalde recente foto zelfs niet meer kon vinden (oke, met m’n zieke hoofd is dat ook wat lastiger). Het toetsenbord vertoont na de tweede kop thee deze week ook steeds vreemder gedrag. πŸ˜‰
  Lief die eerste lammetjes, he. Ik wil ze nog piepjonger…
  **Dat rechtsklikken en keuzemenuutje had ik al gedaan, maar dan krijg je opties als werkbalk vergrendelen, vensters naast elkaar, etc., maar niet de positie van de taakbalk zelf. Linksklikken en verslepen lukt niet (inmiddels heb ik nu ook twee taakbeheervensters staan die niet dicht te klikken zijn, een zootje, ik zei het al).
  *Bedankt, Verbaas, kan ik goed gebruiken. Dansen gaat niet door, mss op m’n laatste benen. πŸ˜‰ Heb nu ook bronchitisachtige (jaja, lelijk woord) klachten gekregen, voelt en klinkt niet echt lekker. Straks maar weer de lapjesmand in.
  *Thanks, K, jij ook beterschap.
  Klopt, het is allemaal wat mensen ervan maken, erin lezen, hoe ze het interpreteren om er dan vervolgens elkaar mee dood te slaan, soms zelfs letterlijk…

 17. Beterschap MArjelle

 18. ‘Mijn lichaam fluit me nu terug’
  ik hoor het…..:)
  Je suis un peu jalouse om die rustige
  toon….mijn gedachten springen naar alle kanten
  en vinden geen rust, geen bloem, geen
  niks….ik hang maar wat rond……als een
  hanghommel……
  Die nek van de zwaan zo gedraaid
  weerspiegelt in het water en die eend
  die uitdrukt ‘spring maar achterop’
  Veelzeggende bijdrage Marjelle…..
  Zo zacht genoeg?
  Lieve groet van Annet

 19. Die rollebolezel….
  Nu nog even naar de muziek……

 20. Prachtige muziek én video!

 21. Sterkte er mee Marjelle. Gelukkig dat er nog een licham is wat je terug kan fluiten. Nu de lente er echt aan komt kan er weer aan nieuwe energie gewerkt worden. Buiten weer volop op te snoeven. Doen natuurlijk! Komt de rest ‘vanzelf’ πŸ™‚

 22. *Kom net m’n bedje weer uit, Annet, moet zo nog even naar AH, maar als ik weer beter ben, regel ik nu eindelijk een reservekabouter, zo eentje waar je van op aankunt, ook (of juist) als je ‘ziek, zwak en misselijk bent’. πŸ˜‰
  Dan ben ik zeker een slaaphommel… πŸ˜‰
  En leuk je reacties op kousenvoeten.
  De muziek is met dank aan Lucas Lay – als je met je muis over de titel van het nummer glijdt, zie je z’n naam staan, ook bij de foto’s zie je dan bijschriftjes (alt-teksten) verschijnen.
  *Dankjewel, Aad, ik ben het nu al zat, maar moet toch even uitzieken. Ja, ik ga zeker binnenkort weer de lente opsnuiven en Rotterdam in het zonnetje zetten, wie weet komen die vlinders dan onderweg wel. ;))

 23. Heee, goed uitzieken hoor en niet al te stoer doen alsof je niet ziek bent of al weer beter. Het is een signaal waar je naar moet luisteren (ook al is dat nog zo lastig). Beterschap, Marjelle!

 24. *Ik dacht dat ik al gereageerd had, Paco, maar ik zag net dat het niet zo was. Thanks!
  *Ja, is lastig soms, Blew. M’n geest zegt ‘ik wil helemaal niet ziek zijn, fuck it!’ en m’n lijf zegt ‘doe even rustig aan, neem die extra pitamientjes, duik lekker in bed, denk niet aan vervelende dingen, maar droom van leuke dingen en wees lief voor jezelf (euh, mij)’. πŸ˜‰

 25. Hi Marjelle, hopenlijk gaat het beter…en ja ik ging met de muis
  aan de schuif en zag het, weet niet wie het is maar deze muziek
  speelt nu veel door m’n hoofd……
  Misschien zet ik het op m’n Hyves…..
  Lentegroet Annet:)

 26. Mooi πŸ˜‰

 27. Marjelle: wens je van harte beterschap. Mooi stukje, prachtige foto’s!
  Groet

 28. *De afgelopen dagen ging het niet best hier, Annet, lang geleden dat ik zo’n koorts had, nu lijkt het ergste voorbij inmiddels. Ja, mooi nummer, zet lekker op je Hyves idd. πŸ™‚
  *Lucas πŸ™‚
  En weer een nummer van Xavier Naidoo in m’n nieuwste blog, je hebt me aangestoken! πŸ˜‰
  *Dank je, Thrammy, voor beide. πŸ˜‰
  Ben vandaag voor het eerst weer half op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.