‘What’s it gonna be girl… yes or no?’

Vandaag staat de afspraak met de consulente en de bovenburen gepland, het woningbouwpand lijkt alleen iets verder weg dan Google zei. Aangezien hard lopen in deze tropische temperaturen ook geen optie is doe ik het kalm aan en ben blij dat ik nog net op tijd arriveer. Ik heb verder geen verwachtingen van het gesprek en besluit de dingen op me af te laten komen. Gelukkig zijn de bovenburen en ik wel on speaking terms, anders zat ik hier niet zo rustig. Ze blijken met de situatie bijna net zo in hun maag te zitten als ik, ook zij hebben inmiddels verhuisplannen. Allebei willen we weg uit deze gehorige flats waar je boven op elkaar gepropt wordt en meer over elkaar te weten komt dan je soms lief is. De woningen zijn rijp voor renovatie, maar daar is geen geld voor.

Het gesprek verloopt redelijk en er worden een aantal afspraken gemaakt. Vervolgens neemt de consulente me even apart en vertelt dat ze misschien een huis voor me heeft, een tweekamerwoning zonder tuin of balkon, met souterrain én bovenburen. Al heb ik gezworen dat ik nooit meer buren boven m’n hoofd wil en het huis ook een stuk kleiner is dan m’n huidige etage, toch ben ik benieuwd naar dit appartement wat op een prachtige locatie ligt. Ook het verhaal erachter spreekt me aan, het huis laat zich net als ik niet in een hokje stoppen, daarom wordt het buiten het reguliere circuit aangeboden. ‘Zullen we meteen gaan kijken?’ vraagt de consulente, ‘het is hier vlakbij.’ Zonder een seconde na te denken pak ik m’n tas. We lopen door de Agniesebuurt en stoppen voor een statige donkerblauwe deur.

Eenmaal binnen worden we verwelkomd door rustiek laminaat en glas-in-loodramen, een mix van oud en nieuw, met uitzicht op zomers groen en een sprankelende fontein. Ik word er helemaal opgewonden van, temeer als blijkt dat mijn financiële situatie ook geen probleem is, ik moet alleen een IB 60-formulier halen en dan kan ik er bij wijze van spreken morgen al in. Het overvalt me allemaal, we lopen naar de badkamer met bad, in de keuken zitten nog een oven, gascomfoor en zelfs een afwasmachine, overblijfselen uit de tijd dat het huis nog in de vrije sector mee mocht doen. Het heeft wel allure, maar die kamer minder terwijl ik nu net met een herstart bezig ben en vooral dat souterrain(!)… Als ik het donkere bochtige trapje afloop, overal spinnenwebben, moet ik meteen aan enge films denken, maar misschien is dat gevoel met een goede klusjesman en een hele hoop verfblikken toch nog weg te werken.
Marjelle

Morgen ga ik nog een kijkje nemen en meteen bij buren langs, een vriendin die architect is komt ook even een kritische blik werpen en dan vrijdag de knoop doorhakken.

23 Reacties op “‘What’s it gonna be girl… yes or no?’

 1. Een spannende ontwikkeling…gelukkig kun je er twee nachtjes over slapen, want je moet je niet op laten jagen door tijdsdruk, met dit soort dingen hè…
  En ook mooi dat je vriendin die architect is komt meekijken, dat wordt dus duimen, in de hoop dat dit ‘het’ zal zijn voor je …succes! 🙂

  • Gelukkig wel, het overviel me allemaal nogal. Het ene moment ben je nog met de bovenburen aan het praten over geluidsoverlast en het volgende moment kijk je in een ander pand uit het raam naar een fontein wat misschien je nieuwe huis wordt…
   Dankjewel! 🙂

 2. Nou geweldig zeg…klinkt hoopvol!

  Heerlijk om te lezen….

  Misschien is er een oplossing voor plafonddempers/demping….
  En misschien valt het mee…..:)

  • Ja, ik werd er ook een beetje zenuwachtig van, de consulente was heel enthousiast die zat het appartement al helemaal in te richten en ik was er in gedachten al een muurtje uit aan het slaan wat heel erg in de weg stond. 😉
   Er zitten ook een aantal grote bezwaren aan, los van de buren, dat weet ik nog niet, maar die ene kamer minder is erg lastig, want in een vochtig souterrain werken zie ik niet zitten eerlijk gezegd. En alles in de living proppen gaat niet. Ik denk nog even verder… 😉

 3. Glas in lood? Fontijn? Groen? Statig donkerblauw? Allure? Doen! (je hoeft vast niet voor 5 jaar te tekenen toch?) Herstart! Gaan!

  • Nu noem je precies de dingen op die ik ook mooi vond, het ruimteprobleem ivm herstart puzzelwerkzaamheden blijft lastig, hangmat dan maar ipv een bed? 😉 Nee, je hebt gewoon een normale opzegtermijn.

   Iets anders, toen ik op je blog wilde reageren klikte ik op ‘dickblogt’ maar kwam bij een gravatarverhaal terecht ipv bij je blog. Wat is de url?

 4. Voor een puzzelsite heb je toch geen grote opslagruimte nodig?? Ik werk ook gewoon in mijn woonkamer op de pc. Doen dus!

  • Nee, maar wel een werkkamer om dagelijks in te werken. Jij hebt een baan en werkt daarnaast af en toe thuis, dat is een heel ander verhaal. Ik ga (kan) niet elke dag op een keukenstoel aan de eettafel zitten werken. Kortom ik kom 1 kamer tekort, waar ik bureau, bureaustoel en kasten in kwijt kan. Sowieso zijn er meer praktische zaken, waar laat ik een fiets bv. en hangt de was dan te drogen in de living? Over dat soort dingen en meer (m.n. souterrain blijf ik eng vinden, daarnaast ook onveiliger gevoel van een raam op straatkruiphoogte) breek ik m’n hoofd sinds gisteren, ben erg benieuwd wat vriendin vanmiddag zegt. 😉

 5. Spannend! Past als ik zo lees wel in “locatie, locatie, locatie”.
  Heel benieuwd welke keuze je gaat maken, alhoewel ik ergens tussen de regels denk op te maken dat je er voor gaat. 😉

 6. Oeiiii Laminaat in je nieuwe woning Marjelle ? risico op bonje met de benedenburen. Als deze woning net zo gehorig is als waar je nu zit kom je van de regen in de drup.

  • Ik ‘ben’ de benedenburen, vandaar dat souterrain ook. 😉
   Als dat zo is (even gehorig) wel, en ik heb helaas! de bovenburen niet kunnen spreken vanmiddag, ze waren er niet. 🙁
   Nu weet ik het even niet meer, want om nu morgen ja te zeggen tegen een huis waarvan ik niet weet hoe gehorig het is en wie de bovenburen zijn (3 stuks, dat weet ik wel)… er stond ook geen achternaam op het naambordje anders had ik ze wel even gegoogled.

 7. Update
  Inmiddels weet ik meer over de bovenburen dankzij Google. Daar word ik niet echt blij van, maar mss valt het mee. Er wonen 2 vrouwen en 1 man, 1 heeft een baan, 2 zijn studenten. Ik vond een recente advertentie waarin hij een kamer aanbiedt met gebruik van. Ik heb nu ook een achternaam en mobiel nummer, dus ik ga hem bellen.

 8. Veel sterkte met de beslissing!

 9. kan niet eenvoudiger: dickblogt.nl Ik heb nog wel een (te) dure voor je gevonden, dat maakt de keuze eenvoudiger: Mooie 3 kamer woning met berging Noordereiland, € 1.050 per maand, zelf renoveren……….. (vloerbedekking, wanden sauzen)

  • Oke, kom ik later even langs, bijna hetzelfde als marjelleblogt dus. 😉
   Niet te geloven dat ze daar zoveel voor durven vragen, moet je het ook nog zelf renoveren…
   Ik wacht nu op telefoontje van makelaar of ik nog tijd krijg vanmiddag om bij bovenburen langs te gaan die gisteren toen ik een paar uur de sleutel had niet thuis waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.