Bloggers in beeld (7) – Bambi

42 Reacties op “Bloggers in beeld (7) – Bambi

 1. Een mooie, goed getroffen dierenfoto…
  En fijne muziek van Suzanne Vega. Het prachtige concert dat ik ooit in Carré zag was onvergetelijk…
  De bedoelde blogger is toch niet…Bart toevallig? ;))

 2. Leuk, Bart, ik kwam net van de kastanjes vandaan. πŸ˜‰
  Dank je, ik was ook blij met Bambi-lief. πŸ™‚
  ’t Was nog niet zo simpel om een foto te maken, maar dat lees je in een van m’n volgende blogs. Ik loop achter nu, schrijf wel door nl., maar deze fotoblogs willen er dan tussendoor. Mss doe ik wel een drieluik ofzo. πŸ˜‰
  Mooi nummer, ik begin er steeds meer van te houden, dankzij John z’n tip laatst.
  Nee, jij bent het niet, ik had wel een paar ideeën in m’ hoofd, maar wilde het niet te makkelijk maken. πŸ˜‰
  Even iets anders, een vraag aan jou / iedereen, weet iemand waarom m’n alt-tag het niet doet bij de afbeelding? Ik heb gewoon in het html-codevenster de tekst tussen < img src="/pub/mm/tempest/113357/Image/103.jpg" alt=" " width="600" height="655" / > gezet (zonder spaties).

 3. Ja, dit soort geslaagde foto’s zijn echt om te koesteren – en helemaal niet makkelijk te maken, weet ik… πŸ™‚
  Ik vermoedde al, dat de associatie: ‘dierenfoto-Bart’ een beetje te ‘makkelijk’ was, maar ik dacht, ik probeer het toch maar even, haha…. :))
  Prachtig hè, de muziek van Suzanne Vega, met name haar eerste albums, vind ik…..
  En met je alt-tag vraag kan ik je helaas niet verder helpen (toch een beetje digibeet…) πŸ˜‰

 4. Ben je het zelf, deze keer, Marjelle?

 5. je hebt Crypto Badmode 9 letters tussen de aanhalingstekens staan. Zou toch zich baar moeten zijn. Is het een aanwijzing?
  Dan gok ik op Grutte Pier….
  Badeendjes, calimero….

 6. Ik ben er eindelijk eens op tijd bij.
  Mooie foto, en mooie muziek. En ik gok op Emma V.

 7. *Nee, ik ben het niet, Bart, maar het had zeker gekund, ik heb het laatst nog over Bambi-ogen gehad en heb sowieso een zwak voor dit soort dieren. πŸ™‚
  *Dank, Joost. :))
  Vindt Bambi vast ook leuk, zo kijkt ze wel i.i.g. πŸ˜‰

 8. Ja, ik zag die donkere ogen van Bambi, en dacht ineens…. :))
  Nu genoeg geassocieerd en geraden, ik rol mijn mandje maar eens in. Voor jou alvast welterusten! πŸ™‚

 9. *Begrijp ik het nou goed dat jij die alt-tag wel ziet, Ina? Ik zie nl. helemaal geen tag. :~)
  Deze crypto-omschrijving heeft niets met de blogger (M/V) te maken (er moet trouwens een vraagteken achter badmode, maar dat soort tekens had ik eruitgehaald omdat-ie het niet deed bij mij).
  Het is ook niet Grutte, ik weet eigenlijk niet of hij iets met hertjes heeft. πŸ˜‰
  *Leuk, Ron, dat je er zo snel bij bent en dank. πŸ™‚ Het is niet Emma V. helaas.
  Even tussendoor, zie jij die alt-tag ook gewoon?

 10. Beetje wiebelig ventje…

 11. *Ik snap het, Bart, die van mij zijn ook donkerbruin idd. :))
  En welterusten!
  *Maar wel heel lief, vind je niet, Guzzler! Alle Bambi’s zijn een ‘zij’ voor mij, met van die lange wimpertjes. πŸ™‚ Toeval bestaat niet, ik was net bij jou. πŸ˜‰

 12. Ik heb even in de source gekeken, daar staat hij wel. De associatie met bambi is tekenfilm en vervolgens calimero.
  badmode werd badeendjes maar dat sloeg uiteindelijk nergens op.

 13. Ja, ik zag de omschrijving net ook staan bij ‘Properties’, Ina. Nou ja, wat heb je aan een alt-tag die niemand ziet, ziltch. πŸ˜‰
  Ik snap ‘m, badeendjes die waren het niet idd. πŸ˜‰ Bij crypto’s zorg ik er altijd wel voor dat een deel van het woord niet in de omschrijving zit, want dan wordt het te makkelijk.

 14. Is het misschien Niko?

 15. Nee, Geroma, die is het niet.
  En hoe vind je Bambi zelf?

 16. ik hou het op astrid rijff

 17. Antoinette Duijsters

  Bambi is lief, ik denk aan Draakhond.

 18. geen idee, maar goed is ie wel

 19. O ja, Antoinette noemt Draakhond als mogelijke oplossing, dat is waar, die fotografeert heel vaak hertjes…volgens mij heeft Antoinette het goed…toch? πŸ™‚

 20. *Nope, Ton. πŸ˜‰
  *Helaas, Antoinette, al is Draakhond aka Reehond idd. πŸ™‚
  Ik vind ‘r ook lief en ga weer terug binnenkort wrs om er nog een paar te maken.
  *Kijk, dat vindt Bambi leuk om te horen, Paco. πŸ˜‰

 21. *Nee, maar het was ook wel een van mijn associaties, Bart, maar deze keer is het wel een (veel) minder voor de hand liggende blogger (M/V), ook al verschillen de smaken daarover. ;))
  Als je (jullie) een hint wilt (willen), hoor ik het wel.
  Ik wil wel graag een hint waarom m’n alt-tag het niet doet bij de afbeelding, hoe maak ik die crypto-omschrijving zichtbaar, m.a.w. doe ik iets fout?
  Zie code, knip & plak:
  Ik heb gewoon in het html-codevenster de tekst tussen < img src="/pub/mm/tempest/113357/Image/103.jpg" alt="blabla" width="600" height="655" / > gezet (zonder spaties).

 22. wederom heb ik weer geen idee. Is wel eerder voorgekomenbij me, en toch had ik er twee goed geraden.. Het houdt me wel bezig natuurlijk. Ik ga voor de drie keer is scheepsrecht (om te beginnen).
  Ik zie regelmatig hertjes voorbijschieten op het blog… Nog eens nadenken dus..
  Je tags: geen idee.. Waar ik in eerdere blogs van je, ineens (als enige?) wel HTML codes in je tekst zag op het beeld, is dat de laatste tijd niet meer het geval. Nu ook niet… Jij ineens wel blijkbaar..

 23. Je weet idd niet wat voor inspiratie je nog krijgt, Aad. πŸ™‚ Bonne chance!
  Ja, ik ook, het ene hertje nog liever en vertederender dan het andere, dat kun je van hun baasjes niet altijd zeggen. ;))
  Ik begrijp waar je op doelt, maar dit gaat niet over die html-code die jij toen zag omdat ik m’n blog een paar keer in Word had geschreven (de laatste tijd niet meer) en wat je o.a. met Google Chrome wel normaal (zonder codes) kon lezen/zien. πŸ™‚
  Het gaat hier om de alt-tekst (ik besef dat alt-tag wrs een verkeerde benaming was), dat is de tekst die je eventueel ziet als je over een afbeelding heen strijkt met je muis (meestal staan er helemaal geen alt-teksten bij een afbeelding). Ik wilde er nl. voor de grap een cryptische omschrijving inzetten, maar als je die alt-tekst niet ziet, dan is dat weer een stuk minder grappig. ;))

 24. Nou een paar voorstellen dan:
  Rein John: http://www.vkblog.nl/bericht/270865/Foto_van_die_prachtige_natuur.
  Femia: http://www.vkblog.nl/bericht/269585/vertoon
  En natuurlijk: 100_woorden: http://www.vkblog.nl/bericht/249278/%21_____BREEZERHERTJE
  Die laatste is natuurlijk spot-on! Haast dezelfde foto, maar dan net andersom…
  En was je niet vegetariër?
  Geen wonder dat deze foto zich van die van 100_woorden afkeert :-))

 25. Aad, you did it again!!! :-0)
  Je suis stupéfait! ;)))
  Even bijkomen en dan zeg ik welke van de drie het is.
  Een halve vegetariër (niet uit eigen verkiezing overigens), ik eet geen vlees, maar wel vis.
  Even kijken naar die andersomme foto, dat hertje met dat schattige tongetje weet ik nog wel, maar de tekst heb ik verdrongen, besef ik nu. Mijn Bambihertje heeft groot gelijk dat ze zo aandoenlijk, (aan)geslagen haast, wegkijkt. Geen wonder idd.

 26. Oké, ik moest even wat anders doen, Aad, maar het is idd Rein-john en ik dacht nog wel dat-ie moeilijk was. πŸ˜‰ Mss dat ik deel 8 er ook maar achteraan doe.
  Hier voor jou virtueel voor op de muur. :))http://farm2.static.flickr.com/1106/624072334_4628becabc_b.jpg

 27. YESSSS!!!! :-))))
  Het was natuurlijk ook ongelooooooflijk moeilijk !!! NIet te doen eigenlijk!!!
  Prachtige foto, die je daar laat zien..
  Na de tuktuk, de heli, dacht ik nu een Boeing voorgeschoteld te krijgen van je, of zelfs een ‘discovery’.
  Maar dit prachtige plaatje is ook geweldig!! Dank!!

 28. Ha ha, ja, voor ‘normale’ mensen is dit eigenlijk niet te doen, Aad! ;)))
  Hij’s mooi, hé, ik wil nog weleens naar een wildpark / -reservaat / vrije natuur, waar je ze heel voorzzzichtig kunt fotograferen en ze verder niet stoort bij hun hertenbezigheden. πŸ˜‰ Zoals ‘burlen’ las ik net toen ik die foto voor je aan het zoeken was. πŸ™‚

 29. @Marjelle: inderdaad……. hahaha..
  Trouwens in het kader van "alles onder handbereik", de bambi’s van deze wereld staan ook in elke dierenparkje in elk zichzelf respecterend dorp of stad.. ;-)).

 30. Weet ik, Aad, maar ’t was er zo klein en een beetje opgepropt waar ik was*, ik wil groot en veel vrijheid voor alle (herten)dieren. πŸ™‚
  *In een volgend blog meer, ze staan nu voor het eerst in de blogrij, dat komt door al die ‘Bloggers in beeld’ tussendoor, terwijl ik gewoon blijf schrijven. Mss maak ik wel van drie blogs één, voor de diehards die na een halve pagina nog niet afhaken. πŸ˜‰

 31. Antoinette Duijsters

  marjelle pracht foto van dit pasgeboren damhertje. Hopelijk gaat het een lang leven tegemoet.
  want even een akelijke opmerking, mannelijke jonge damherten worden vaak verkocht en liggen dan als ‘reevlees" in de winkel.

 32. Moet bekennen dat ik het als kind in de bioscoop niet droog hield toen Bambi (in de tekenfilm) overleed. Ja ja… What a child I was. Zie deze trailer: http://www.youtube.com/watch?v=8PTboYgb8tY
  Zou hem opnieuw kunnen bekijken op YouTube als ik wou (versie 1942):http://www.youtube.com/watch?v=kbEDp9TTc2Y&feature=PlayList&p=1FE7168C94A2429A&index=0&playnext=1
  Doet me ook denken aan een mierzoet, maar niet onaardig muzieknummer van Art Garfunkel: "Bright Eyes":http://www.youtube.com/watch?v=MODq81_cDKI
  Hier de zangtekst:http://www.lyrics007.com/Simon%20and%20Garfunkel%20Lyrics/Bright%20Eyes%20Lyrics.html
  Watership Down (Bright Eyes) valt ook op internet te bekijken:http://www.youtube.com/watch?v=3gYpLGxAetg&feature=PlayList&p=55B36D3E55A76827&index=0
  Niets mis met bewust gehanteerd antropomorfisme (en dierenliefde natuurlijk):http://www.encyclo.nl/begrip/antropomorfisme
  Mooie foto inderdaad Marjelle.

 33. *ik hoop ook een keer zo’n piepjong hertje tegen te komen, Antoinette. πŸ˜‰
  Dat is idd minder geslaagd, ik ben trouwens niet tegen vlees eten, wat ik wel heel belangrijk vind is dat dieren een goed leven hebben en een zo ‘menselijk’ mogelijk einde hebben (hoewel de meningen nogal verschillen over wat ‘menselijk’ is soms), vandaar dat ik organisaties als Proefdiervrij, Dierenbescherming, etc. steun.
  *Bedankt, ook voor je links, John. Bambi vond ik toen ook ontroerend, hoor. Ik ken ‘Bright Eyes’ idd, vond het ook altijd veel te zoet. ‘Watership Down’ was toentertijd een mooie film, ik verwachtte er niets van en ging er met een kennis (ik weet z’n naam zelfs nog Maarten S. ;)) die een heel andere smaak had naartoe.
  Menselijke eigenschappen toeschrijven aan dieren doe ik met een grote knipoog, lekker speels, ik geloof daar juist helemaal niet in. πŸ˜‰ Als het erop aankomt, willen de meeste dieren maar 1 ding en dat is eten!! :))

 34. @ Marjelle"Als het erop aankomt, willen de meeste dieren maar 1 ding en dat is eten!! :))"
  Zo animaal toch die dieren, net mensen. Bij (veel) dieren gaat het wat voeding betreft nog een trapje dieper: eten of (op)gegeten worden. Aardig wat doodsangsten uit te staan, mogelijkerwijs ook verbonden aan overgave (Kropotkin; theorie).
  Zelf ben ik sinds een jaar of vijf vegetariër. Bevalt me goed. Bij de Europese verkiezingen laatst wist ik bij God niet op welke partij ik stemmen moest. Mijn proteststem ging toen naar de Partij voor de Dieren. Die hebben net geen zetel gehaald. Vlak na de verkiezingsuitslag begonnen ze in een polonaise te zingen: "We gaan naar Brussel toe, we gaan naar Brussel toe…", wat ik een schertsvertoning vond. Volgende keer misschien maar blanco!

 35. @Marjelle.
  O ja, ik heb een gewoon plaatje op m’n beeld, met gewone tekst en gewoon een paar links. Hopelijk is dit een antwoord op je vraag over de alt-tag. Ik ben een analfabeet op dit gebied, en weet helaas niet wat een alt-tag is.

 36. Aanvulling op vorige reactie: de knoklust en lange adem van Thieme en kornuiten kan ik daarentegen wel waarderen. Ze stappen desnoods naar de rechter voor een mogelijke restzetel, die voorlopig voor de PVV gereserveerd staat.http://www.europa-nu.nl/9353000/1/j9vvh6nf08temv0/vi5tgy2oxhyt?ctx=vh8hd4vf30v4

 37. *Mensen zijn idd net dieren af en toe, John. Ik heb een tijdje veel natuurdocu’s gekeken, en vond dat elkaar opeten toch een stuk minder, snel wegzappen dus. Ook al weet ik dat dat de aard vanhet beestje is, ik hoef er ook weer niet met m’n neus bovenop te liggen. πŸ˜‰ Van mij hadden ze wel een zetel mogen hebben idd, al heb ik er nog nooit op gestemd
  *Bedankt dat je nog even reageert op m’n vraag, Ron. πŸ™‚ Wat ik bedoel is dat als je met de muis over deze foto van Bambi glijdt, dat je dan een regeltje tekst zou moeten zien opflitsen (alt-tekst). Maar hij doet het niet helaas.

 38. @ Marjelle
  Voor zover ik weet is die functionaliteit uitgeschakeld sinds de upgrade van VK blog. Met een rechtermuisklik op de afbeelding verschijnt tabblad afbeeldingseigenschappen en achter ‘alternatieve tekst’ kan dan de beoogde benaming van de afbeelding, bestemd voor de ogen van bezoekers, vermeld staan. Hoewel dat bij Bambi in dit geval wel niet het geval zal zijn, want die gaf je de naam "Crypto – Badmode? (9 letters)" mee.
  Maar goed, waarschijnlijk weet Krokopelli het naadje van de kous hierover.

 39. Bedankt voor je moeite, John, maar de alt-teksten doen het nog steeds wel zag ik bij andere blogs, daar ligt het dus niet aan. Ik weet dat je bij ‘Properties’ (ik heb de Engelse versie ;)) die crypto-omschrjving ziet staan en dat is ook juist de bedoeling, dat leg ik in de reactieruimte (en vorige blog) uit. πŸ™‚ Kokopelli is op vakantie, maar mss krijg ik nog wel een andere tip, anders voorlopig geen cryptowoorden. πŸ˜‰

 40. Rein-john Scholtens

  Beste Marjelle,
  Wat leuk! Ik, als blogger in beeld. En dat terwijl ik er zelf even een week tussenuit was.
  Wat een eer!
  Groeten.

 41. Bedankt voor je enthousiaste reactie, Rein-john, hopelijk heb je ook een leuk-weekje-weg gehad! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.