To date, or not to date

Op de vraag van m’n vriendin waarom ik niet eens op een datingsite ga rondkijken antwoord ik dat ik niet per se op zoek ben naar een relatie, er wel voor opensta, maar dat het me bovendien een beetje geforceerd lijkt. ‘Misschien ontmoet je heel interessante mannen’, dringt ze aan. ‘Ik kan het me nauwelijks voorstellen’, grinnik ik. Kort daarna zie ik een Lexa-reclame voorbijkomen waarin staat dat je gratis en geheel vrijblijvend profielen kunt inzien. Zonder nadenken klik ik erop en voor ik het weet ben ik bezig m’n gegevens in te vullen en doe daarna nog snel een relatiepersoonlijkheidstest.

In het verleden heb ik eerder meegemaakt dat er vreemde dingen uit dit soort testen kwamen, zo zou ik in dit geval onder andere vóór een traditionele rolverdeling zijn, niets is minder waar. Daarmee komen mijn matches ook in een ander licht te staan, die mannen zijn dus op bepaalde punten op zoek naar iets wat ik niet ben en andersom. Vervolgens blader ik door een paar profielen waarvan er één me vooral aanspreekt, een Perzische man die een aantal jaar jonger is dan ik. Inmiddels heb ik spijt dat ik hem niet meteen als favoriet heb opgeslagen, want nu kan ik hem niet meer vinden. Als daarna de Lexa-mailtjes me om de oren vliegen, de meeste met een link naar een bericht of foto die je pas kunt bekijken als je betaald lid bent, zakt mijn animo.

Bij sommige introducties denk ik ‘zelfs al was hij McDreamy himself, van iemand die dit soort dingen zegt krijg ik wegren-neigingen’. Hieronder mijn persoonlijke afknap top-10:
– Ik ben een vrijgezellige man.
– Hou van een vrouw met een goede hak.
– Lieve knuffelbeer zoekt…
– Alleen is ook maar alleen.
– Ik ben best een leuke man, ik hoor het iedereen zeggen.
– Daarom probeer ik langs deze weg …
– Ik ben een man met een wat dikkere buik.
– Oh ja ik heb schoenmaat 41, hahaha.
– Ik ben een verzorgd type.
– Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
Marjelle

Kelé Fatoumata Diawara

15 Reacties op “To date, or not to date

 1. Haha, die vrij gezellige man is natuurlijk wel de ergste, hoe verzinnen ze het! 🙂
  Ook lekker doortrapt van zo’n site om dan pas verder links mogelijk te maken als je eerst dik betaald hebt.

  • Die vind ik ook een van de ergste idd, Bart. 😉
   Verder is dit een tijdelijke persoonlijke top-10 en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit soort dingen juist wel aanspreekt en dat is maar goed ook.
   Vanuit commercieel oogpunt ook best te begrijpen, af en toe kon je wel iets lezen of zien, maar vaak niet en dan zakt de animo die toch al niet zo groot was weer, maar mss ga ik binnenkort toch een wat ‘serieuzere’ aanpak hanteren waarbij je alle berichten kunt lezen en alle foto’s kunt bekijken. 😉

 2. Kan een geweldig avontuur worden Marjelle. Anderhalf miljoen mensen zijn ingeschreven op dergelijke sites. Betaald en onbetaald (die zijn er ook). Keuze zat zou je denken.
  Anecdote: ik ken iemand die een advertentie had geschreven waarin het gezochte profiel geschreven stond (uiteraard). Daarin onder andere dat ze een hekel had aan mannen met ongeschoren oksels 😉
  Al gauw had ze een dagtaak aan het MSN-en met de vele kandidaten. Met de kookwekker er bij zelfs (opdat de volgende ook aandacht kreeg).
  Uiteindelijk keuze bleek een oplichter te zijn.
  Wonderlijke wereld! Kan leuk zijn, maar je moet wel oppassen en bij jezelf blijven..
  Nu ‘doet ze het’ met de buurman trouwens ❗

  • Dat ‘spannende’ spreekt me dan ook wel aan, ook om mensen te ontmoeten die je normaal nooit tegen zou komen, het geforceerde, beetje veemarktachtige is minder. 😉
   Je moet altijd (bij) jezelf blijven idd.
   Ik heb wel een neus voor oplichters en mooipraters, al is het virtueel wat lastiger, maar meestal vallen die toch algauw door de mand.
   Ah, de buurman, zoals je zult begrijpen krijg ik bij die van mij heel andere neigingen (wat een asociale stampende kudde woont er boven mij, ik ben dan ook niet voor niets gesloopt aan het worden het afgelopen jaar).

 3. Ik vond gewoon gratis een andere blogger.

  Mijn vriendinnen sukkelen zich al jaren doorheen dat klantenbestand van die datingsites. Wat me het meest opvalt dat alle profielen eenheidsworst zijn. Uren heb ik me al geamuseerd met voor vriendinnen een origineel profiel op te stellen.

  • Gratis nog wel. 😛
   Kan me wel voorstellen dat het leuk is om dat voor of samen met anderen te doen, lekker spelen met taal… 😉
   Ik heb er nog niet zoveel bekeken, maar zag toch wel grote verschillen in de manier waarop sommige mensen zich voorstelden, die persoonlijke profieltekst geeft wel een aardige (of minder aardige) eerste indruk vind ik. En verder blijft doorslaggevend het gevoel wat je bij iemand hebt als je hem in real life ontmoet, daar kan geen tekst of foto tegenop. 😉

 4. Een relatie via internet ? hahaaaaa wat een ellende. Kom op meid, ga naar de sportschool. Grote vrijgezelle volksstammen komen daar tegenwoordig tezamen …….. en niet om te sporten hoor. Zie je meteen wat voor vlees je in de kuip hebt. Vooral als er ook een sauna bij inbegrepen is 🙂

  • Nou, dat vind ik wel erg kort door de bocht, Henk. 😉 Waarom zou je geen leuke mannen op die manier tegen kunnen komen… wat wel belangrijk is denk ik ‘hoe’ je er vervolgens mee omgaat. Als je te veel verwacht (‘eisenlijstje’) en/of te hard op zoek bent, zul je al snel teleurgesteld worden wrs. Mocht ik zelf met internetdaten beginnen, dan zie ik het meer als iets vrijblijvends met een hoog ‘we zien wel’-gehalte, mss een paar leuke afspraken, mss ook niet. Ik hoef niet per se een vaste relatie, geloofde al nooit in de prins op het witte paard, dus ik verwacht er verder niet zoveel van.
   Ik ben jaren naar een sportschool gegaan, maar dan wel degelijk om te sporten, en dat soort oppervlakkige omgevingen is niks voor mij, laat staan dat ik daar iemand zou tegenkomen waar ik op val (is dan ook nooit gebeurd). Ik hou niet van sauna. 😛

   • Klinkt misschien wat kort door de bocht maar daten via internet ga ik dus echt nooit en te nimmer doen. Je schrijft hier wel dat je zo door iemands identiteit heenprikt maar ik ken nog een identiteit uit de tijd dat ik mijn weblog had ondergebracht bij “spaces” waarin een weduwnaar met een gehandicapt kindje de hoofdrol speelde. hij schreef poezie en meeslepende verhalen waarbij hij vele vrouwen van hun stoel deed drijven. Op een bepaald moment gaf hij te kennen dat hij depressief werd en niet meer voor zijn ernstig zieke kindje kon zorgen. Zijn laatste logje ging over de laatste dag van zijn leven en daarna was het ……. stil.
    Totdat bekend werd dat deze identiteit “Arthur” een tijdje later exact hetzelfde spelletje speelde in een ander netwerk. Ook een kennis van me trapte een tijdje terug in een internetdate die heel anders uitpakte dan hij had verwacht.

    • Sowieso moet iedereen zelf weten wat-ie wel of niet doet. 🙂 Verder schreef ik dat ik al snel door dit soort mailtjes heenprik, maar dat het in het algemeen virtueel wat lastiger is dan in real life. Het blogvoorbeeld wat jij geeft komt helaas ook voor, heel triest dat iemand dat soort dingen verzint en het vertrouwen van andere mensen beschaamt idd. Ook bij internetdating kunnen uiteraard dingen misgaan, want overal kun je wel rare figuren tegenkomen daar ontkom je niet aan, maar het is dus i.i.g. voor mij geen reden om ergens dan maar nooit aan te beginnen, de enige goede reden voor mij is ‘geen zin’. 😉

 5. Je kent mijn wederwaardigheden. Altijd uitkijken. Kreeg vanochtend ook weer een mailtje. Van een dame uit Hengelo, werkzaam als manager. Opgesteld in zeer slecht Nederlands. Waarom zou iemand uit Hengelo interesse hebben in een man uit Antwerpen? Waarom schrijven managers tegenwoordig in zo slecht Nederlands? Geen zuivere koffie …

  • Ik denk dat, wat ik ook bij jou schreef toen, het bij dit soort mailtjes er meestal zo dik boven opligt dat je dat onmiddellijk doorhebt. Het voorbeeld wat je nu geeft ook, dat soort berichtjes verdwijnen bij mij na een blik in de prullenmand. Ik geloof vooral in je gezond verstand gebruiken en niet in te voorzichtig worden. 😉

 6. Klinkt alsof je nog niet ‘up to dating’ bent. En als vrijgezellige en verzorgde man met ongeschoren oksels maar zonder buik, die een dag niet gelachen beschouwd als een dag niet geleefd, voel ik me hier wel een beetje aangevallen :-).

  Een datingsiteprofiel, dat is volgens mij net zo iets als een Sinterklaasgedicht, daar moet je vooral niet je best op doen. Wat je ook schrijft, het blijft een reeks galmende clichees die echoen in cyberspace (of zoiets). Gewoon kort houden: vrouw met camera zoekt man.

  • Klopt, was ook met een knipoog geschreven, en mocht ik wel een beetje gaan ‘daten’, dan probeer ik er zoveel mogelijk lol van te hebben en zo min mogelijk last, een paar leuke mannen erbij kan nooit kwaad. 😛

   Je moet idd niet te veel je best doen, en dat geldt voor alles, anders wordt het zo geforceerd en zegt het weinig over wie of wat je bent, behalve een uitslover… 😉 Ik moest wel (weer) om je laatste zin lachen, humor heb je i.i.g.!

 7. Bedankt voor je like, singlemarieke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.