210.175 + 1

Vandaag heb ik weer afgesproken met B. Met gemengde gevoelens stap ik de trein in. De verwarming doet het niet en ik kruip diep weg in m’n jas. Onderweg houdt de conducteur ons vriendelijk op de hoogte van allerlei oponthoud, de ene keer zijn dat spelende kinderen bij de spoorwegovergang en het volgende moment staan we in een heuse treinfile. Straks wordt duidelijk of mijn nabije toekomst zich in Rotterdam of in Tilburg gaat afspelen. Na veel gepieker en gedub heb ik afgelopen woensdag ja gezegd. Doorslaggevend was het feit dat ik het hier gewoon niet lang meer volhou, m’n lijf protesteert steeds meer tegen de aanhoudende stress en overlast, en de kans om op korte termijn  een redelijke flat in Rotterdam te huren is vrijwel nul gezien mijn situatie.


B. begroet me met een brede glimlach
. We praten wat over koetjes en kalfjes, ik drink koffie wat ik normaal nooit doe, ondertussen kijk ik rond in het huis wat misschien mijn huis wordt. De zwart-wit geblokte gang, de living annex eetkamer, ik vraag me af of ik m’n boekenkasten überhaupt kwijt kan, de kamers zijn een stuk kleiner dan waar ik nu woon. Het gesprek komt op m’n freelance bestaan, hij heeft ook m’n site bekeken vertelt hij. Ik overhandig hem een aantal documenten en wacht in spanning af of het voldoende garantie voor hem is om met mij als huurder in zee te gaan. Hij knikt wat, stelt geen moeilijke vragen – ik moet wel een heel goede indruk maken – en het volgende ogenblik ligt er een contract voor m’n neus. Nadat ik het doorgelezen heb schrijf ik onderaan bij het kruisje in sierlijke letters mijn naam.
Marjelle

Foto Witold Riedel

28 Reacties op “210.175 + 1

 1. Goed zo, blijven waar je nu zit was echt geen optie meer!
  Ik wens je in ieder geval nu eindelijk eens die welverdiende rust, en een echt ‘thuis’-gevoel, dat heb je al een tijd moeten ontberen.
  Succes met de verhuizing, hopelijk loopt die voorspoedig. 🙂

  • Dat klopt. Dankjewel, ik hoop dat ik die rust krijg. Het lijkt me heerlijk om na vijf jaar afzien eindelijk weer eens normaal te kunnen (leren) slapen zonder wakker gebonkt of geschreeuwd te worden. In de lente een glas retsina drinken (er is een Griekse winkel met hapjes en drankjes vlakbij) op het dakterras lijkt me ook wel wat. Let’s hope for better times…

 2. Gefeliciteerd! Nieuw avontuur dat hopelijk tot betere tijden gaat leiden.

  • Bedankt! Ja, het wordt tijd dat er nu eindelijk een eind komt aan de overlast en het huizenverhaal een positieve wending krijgt. Al is en blijft het een gok, maar ik hoop op verbetering.

 3. Wat fijn voor je. Gedwongen worden te verhuizen is natuurlijk vreselijk. Het verschil dat het zal maken, zal alles vergoeden!

  • Dat is zo en daar denk ik maar niet te lang over na, want dat kost alleen maar energie. Wel ga ik nog proberen om de verhuizerskosten terug te krijgen van verhuurder Grouwels, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor de situatie waarin ik terecht ben gekomen miv 1 augustus. Zij hebben uiteindelijk drie maanden huur kwijtgescholden, maar het heeft me veel meer geld gekost.
   Ik hoop echt dat je gelijk krijgt!

 4. Gefeliciteerd met je nieuwe onderkomen. Wat brengt een Rotterdamse naar Tilburg ? Familie ? Vrienden ?
  Ik hoop dat het daar lekker rustig is ( ‘s-nachts ) en dat je gezondheid ook opkrabbelt.

  • Thanks! Nou ben ik geen Rotterdamse, maar ik heb wel heel lang in Rotterdam gewoond. Noodgedwongen eigenlijk, omdat het niet lukte om in Rotterdam een huis te vinden ben ik steeds grotere cirkels om Rotterdam heen gaan trekken (figuurlijk) en via Den Haag en Dordrecht kwam ik bij Tilburg terecht. Daar heb ik wel een broer zitten, maar ik ken er verder niemand en moet dus opnieuw beginnen in een voor mij vreemde stad. Ik heb er ooit twee jaar op school gezeten, maar dat is erg lang geleden.
   Mochten Brabanders dit lezen, alle info over natuur, eethuizen, leuke cafeetjes, cultuur etc. is welkom.

 5. Gefeliciteerd en succes. Dat je daar de rust mag vinden, die je lang moest ontberen.

 6. Heel veel rust en woongenot toegewenst in je nieuwe huis en veel ontdekkingsplezier in je nieuwe woonplaats!

 7. Mooi zo, dat je de sprong waagde en het vertrouwde achter je liet. Ik hoop dan ook van harte dat het de rust brengt om helemaal terug zen te worden. Want eens je terug goed in je vel steekt is alles weer mogelijk. Succes Marjelle.
  PS : ik kijk al uit naar de logjes die beschrijven hoe leuk het wel niet is in je nieuwe thuis.

  • Ja, dat hoop ik ook van harte. Als ik maar weer eens een lange periode achter elkaar ongestoord kan slapen en rustig werken zonder geschreeuw aan m’n kop. Goed slapen en geen stress vormen de basis van alles.
   PS ik ook. 😉 Als het niet zo is, deze verhuizing is natuurlijk een grote gok, dan zal ik dat ook eerlijk zeggen. Maar ik hoop dat dit een rustig knus thuis wordt waar ik blij van word.

 8. Ik sluit me helemaal aan bij de woorden van Bentenge, direct hierboven.
  En, natuurlijk voor wat het waard is, heb ik hier een heel goed gevoel over, nog altijd, inmiddels bijna een dag verder! 🙂
  Duimen maar nu, dat deze verhuizing je de rust, en het je-beter-voelen gaat brengen.

 9. Tilburg here you come! Veel plezier en succes, Marjelle!

 10. Proficiat! Dat je nieuwe huis snel je nieuwe thuis mag worden.

 11. Marjelle, goed dat je verhuist, je hebt voor jezelf gekozen. En binnenkort hartelijk welkom in het Brabantse 🙂 Moge je nieuwe thuis je veel geluk en rust brengen x

 12. Mooi, je hebt voor jezelf en je eigen gezondheid gekozen!
  Ik hoop dat je daar weer kunt gaan leven i.p.v. overleven!

 13. Gefeliciteerd Marjelle, Beremooi huis (op de foto!) Ik ben een ontrouwe blogbezoeker, maar af en toe kwam ik kijken of je nog in gevecht was met de corporaties en makelaars. Opgelost nu. Soms is het leven een puzzel.

  • Bedankt! Ja, het is alleen een beetje te groot voor Beer. 😉
   Het is een grote gok de verhuizing naar Tilburg, noodgedwongen weg uit Rotterdam, ik kan pas beoordelen hoe het echt is als ik er eenmaal woon. Dus afwachten maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.