Wat hebben Jamie en Floortje gemeen?

http://www.tompkinsconservation.org/news/wp-content/uploads/2013/12/Screen-Shot-2013-12-12-at-11.34.37-AM.png

Lekker eten is een van m’n favoriete bezigheden, of het nu om een knapperig stokbroodje met kruidenboter gaat of een dampend bord fasolakia vergezeld van een glas retsina. Soms praten mensen zo vol enthousiasme over eten dat het water je al in de mond loopt. Jamie Oliver is zo iemand. Laatst zapte ik langs ‘Jamie’s American Road Trip‘ en belandde in de Amerikaanse keuken, niet die van megaporties en Big Macs, maar een keuken met bijzondere smaken en bereidingswijzen, van spicey soulfood tot Cajun-gerechten. Ik moest opeens aan Floortje Dessing denken die in ‘Floortje naar het einde van de wereld‘ reist naar de meest verlaten uithoeken waar mensen soms jarenlang alleen of met z’n tweeën in de meest primitieve omstandigheden wonen.

Ze hebben voor dit leven gekozen. Een warme douche is er een onbekend fenomeen, boodschappen doe je eens per jaar. Yendegaia in Chili en het kleine Restoration Island in Australië zijn daar voorbeelden van. Helaas heb ik het eerste deel gemist, maar tegenwoordig zit ik aan de buis geplakt als Floortje weer op verkenningstocht uitgaat. Prachtige natuurbeelden die een gevoel van Fernweh oproepen, portretten van markante mensen die hun hart hebben gevolgd. Wat Jamie en Floortje gemeen hebben is hun passie en interesse in andere mensen en culturen. Allebei mensen waar ik graag een keer mee zou gaan eten ergens in nowhere land.
Marjelle

Foto internet

7 Reacties op “Wat hebben Jamie en Floortje gemeen?

  1. Ben even gaan kijken naar Floortje. Mooi. Restoration Island… en zijn ik-weet-niet-of-giftige-spin. Dank je wel voor de link.

    • Ja, ik vond het ook bijzonder, en stel me dan voor dat je daar woont terwijl een hevige storm je ‘huis’ wegblaast en je volledig op jezelf aangewezen bent. Bijzondere man ook.
      Donderdag gaat Floortje naar de Faeröer Eilanden las ik net.

  2. Reizen, is altijd heel inspirerend! Kan erover mee praten :-).

  3. Bedankt voor je like, Bloginfinitylifestyle.

  4. Ik eet als het nodig is en dus niet voor de sport. Fijn dat je voor zo’n ‘luchtig’ onderwerp kiest. Van de TV-programma’s heb ik het momenteel met Dokter Deen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.