Beeld van een blogger (2) – Gewoon gelul, Trektocht!

Na 22 ‘Bloggers in beeld’ was ik toe aan iets anders, toen werd het idee voor een nieuwe serie geboren die ‘Beeld van een blogger’ als titel meekreeg. Virtuele associaties hebben plaatsgemaakt voor een kijkje in het echte leven. Op zoek naar de mens achter de avatar ontmoet ik een blogger (M/V) in zijn stad. Het is daarbij niet de bedoeling om een diepte-interview te maken, wel om op speelse wijze foto’s van de stad, mijn impressie en de inbreng van de blogger zelf te combineren. Zijn wensen staan daarbij centraal, in het ene geval betekent dit dat hij je misschien wel paginagroot aanstaart of z’n diepste (bed)geheimen onthult, in het andere geval wordt er slechts een tipje van de blogsluier opgelicht…


Eerder verschenen in deze serie:

Beeld van een blogger (1) – Kuzz voor Guzz


(2)

Op een Apeldoorns perron kijk ik om me heen of ik Trektocht zie staan. M’n blik wordt getrokken door een slanke man in een felgroen hemd, spijkerbroek en rode gympen die ook zoekend rondkijkt. Ik zwaai naar hem en we begroeten elkaar enthousiast. Het idee om vervolgens een OV-fiets te huren laat ik al snel varen als blijkt dat de kaartlezer in de automatische fietsenstalling m’n chipkaart niet herkent. Het levert wel komische taferelen op, mensen die er net als ik niet meer in of uit kunnen. Hij schiet meteen een dame te hulp die niet weet wat ze precies waarin moet steken.


Even later spring ik achter op zijn fiets en rijden we naar het Oranjepark. Onderweg komen we langs het stadhuis, volgens hem het lelijkste gebouw van Apeldoorn. In het zonovergoten park speelt een live band en we vlijen ons neer in het gras met thee en Keizerskroon-bier. De sfeer is ontspannen, in deze mooie groene omgeving met uitzicht op een schitterende fontein en spelende kinderen krijg ik een beetje een vakantiegevoel. Schuin tegenover glimlacht er opeens een man naar me, het blijkt Eddy, een goede vriend van Trektocht, die nieuwsgierig was naar de vrouw achter Marjelle. Hij komt er ook bij zitten.


het gesprek verloopt vlot, allerlei onderwerpen passeren de revue, van politiekhete hangijzers zoals wilders, rechts, moslims en stemvoorkeur tot kinderen, de pil van drion en religie aan toe. gereformeerd, hervormd, katholiek, we hebben alledrie in meer of mindere mate met de kerk te maken gehad. een beetje rozig van zon, wijn en het intensief praten met twee steeds minder onbekenden vraag ik me af of ik bij thuiskomst nog wel een blog kan destilleren uit die paar haastige aantekeningen. ik besluit de dingen gewoon op hun beloop te laten zoals ik de laatste jaren steeds meer doe. gelukkig worden er na het concert nog broodjes uitgedeeld, inmiddels hongerig bijt ik in een pastramibolletje.


na een paar uur vindt eddy het tijd worden om ons alleen te laten en zijn dochter met pizza te verwennen. een afscheidszoen later lopen trektocht en ik door naar het bluescafé waar het john-f. klaver trio net aan het spelen is. tevreden neem ik een slokje witte wijn op het zonnige terras terwijl ik geniet van de muziek, ons gesprek en de mensen om me heen. hij komt er ook een aantal bekenden tegen die mij enigszins nieuwsgierig bekijken. onze volgende stop wordt art-café samsam, een leuke, bruine kroeg waar nog ouderwets-goede muziek wordt gedraaid zoals fleetwood mac. hier heeft hij ook z’n cabaretvoorstelling gewoon gelul! gehouden.

onder het genot van een sateetje aangeboden door een vriendelijke roemeen vertelt hij over zijn zoon die door omstandigheden sinds maart weer bij hem woont. wel gezellig, maar ook een beetje wennen om na acht jaar voor het eerst weer samen onder een dak te leven. ‘je kunt trouwens blijven slapen als je wilt’, biedt hij aan, ‘dan mag je in zijn bed, want hij is er niet vannacht’. ik twijfel nog over het logeeridee, maar ik word wel steeds nieuwsgieriger naar zijn huis waarover ik in zijn blog al een keer gelezen heb.


bij de voordeur word ik verwelkomd door een varkentje dat hautain z’n krulstaartje naar me toe heeft gekeerd en een zwarte kat die iets onverstaanbaars miauwt. ik krijg een korte rondleiding en ben meteen een beetje verliefd op het huis met al z’n eigenwijze hoeken en nisjes, ruimte en warme sfeer. tot m’n verbazing zie ik dezelfde roodleren bank staan als bij mij. we nemen een fles wijn mee naar buiten en gaan zitten aan de terrastafel, hij gooit wat blokken in de houtkachel en ik staar in de vlammen. ik hou van vuur.


heerlijk om zo laat nog lekker loom in de tuin te blijven hangen, dat is ondenkbaar in het drukke rotterdam-crooswijk waar ik woon. terwijl hij in de keuken nog wat
friet in de frituurpan gooit, pak ik het cryptogram van tafel en vul alvast wat dingen in met potlood, ooit was ik een verwoed cryptoliefhebber en -maker. later praten we verder over de liefde en exen, één opmerking over z’n laatste ex blijft hangen: ‘ik word nog steeds een beetje verliefd elke keer als ik haar zie’. ook gedichten en alcohol passeren de revue, hij blijkt tweemaal een ontwenningskuur te hebben gedaan. ik hoor verhalen over zijn jeugd waarbij de dood van beide ouders op jonge leeftijd bepalend is geweest.hij vertelt dat hij twaalf was toen ook zijn moeder overleed en hij bij zijn broer in huis kwam, nog elk jaar bezoekt hij op moederdag haar graf. op school ging het daarna van de havo naar de mavo en ten slotte belandde hij op de leao. een aantal jaren later verhuisde hij weer en trok in bij zijn zus. na een blauwe maandag bij de marechaussee ging hij op z’n achttiende de verpleging in en werkte als begeleider van alcoholisten. het gesprek vloeit van alcohol over in muziek en film. hij houdt onder andere van bands als the cure, bløf, zijn favoriete film is o brother, where art thou met george clooney, maar ook the u-turn vindt hij net als ik een bijzondere en beklemmende film met sean penn in een schitterende rol.

het is gezellig bij het vuur, inmiddels is het vele uren en glazen witte wijn later, ik ben de tijd vergeten. of ik blijf logeren is allang geen vraag meer. hij kijkt me opeens aan en zegt, ‘wat zullen we doen, je kunt dus in het bed van m’n zoon slapen, maar je kunt ook bij mij komen liggen’. er valt een korte stilte. ‘ik heb wel zin om met je te vrijen’, vervolgt hij. ‘o’, zeg ik, ik hou wel van een directe aanpak en zit normaal niet zo gauw om een antwoord verlegen, maar deze keer weet ik niet veel te zeggen. gelukkig duurt dat maar even.

marjelle

Trektocht draait:

U2

 

37 Reacties op “Beeld van een blogger (2) – Gewoon gelul, Trektocht!

 1. Erg hebberig word ik van die drukdingetjes van je, zeker naar die waar niets onder zit, dat intrigeert. Niets eronder is ook leuk maar toch ga ik voor mezelf even na of ik wat zou weten, wat niet gemakkelijk is bij bv Marjelle of fleetwood mac. Het leidt wel een beetje af want nu moet ik eerst het verhaal nog gaan lezen.

 2. Hoi Ghijsa, er zitten idd links in naar o.a. muziek en onder sommige woorden in het rood zit alt-text, een soort van gedachtenwolkje. Zoals jij het doet maak je er ook een beetje een puzzel van, ook leuk. πŸ˜‰ Veel plezier met het verhaal verder!

 3. Een gouden concept!

 4. Dank je, Blew! Het is ook leuk om te doen, te fotograferen en de loop der dingen te beschrijven. πŸ™‚

 5. antoinette duijsters

  Nou jij durf, dat zou ik dus nooit doen, bij een alleenstaande man blijven slapen.

 6. O, ik heb raardere dingen in m’n leven gedaan, Antoinette, wie weet schrijf ik daar nog eens over. ;)) Bovendien vertrouw ik heel erg op m’n intuitie en in het algemeen gaat dat goed.

 7. Haha, Marjelle. Ik vraag niks πŸ™‚
  mooi concept, het ligt je

 8. Hi hi, en ik zeg niets natuurlijk. :-x)
  Ik hou ervan. πŸ™‚
  (Ik heb ook al een idee voor een vervolgserie (ben net hiermee begonnen ;)), maar dat heeft niets met bloggers te maken…)

 9. Klote cliff hangers ook altijd. Nu kan ik alleen maar gokken of het een aftrekmoment is geworden

 10. Je gokt maar raak, Landheha. πŸ˜‰

 11. Ja, het is een mooi concept, zoals Dianne ook al zegt…je moet er wel wat voor doen, maar dan heb je ook meteen een bijzonder blog vind ik…
  En al het tweede blog dat ik lees, vandaag, met een cliffhanger, haha, na dat van Ingrid met haar wandeltocht in Toscane… πŸ™‚
  Groetjes, Bart

 12. Ja, je moet erop af idd, Bart, in de trein, op de fiets, in een andere stad, in Apeldoorn bv. was ik al in geen jaren meer geweest en in sommige steden kom ik voor het eerst, al is een ontmoeting soms ook weer dichterbij dan je denkt (a.s. vrijdag bv.)… πŸ˜‰
  Wie weet komen er nog meer cliffhangers, dat is ook het leuke o.a., je weet vantevoren niet wie of wat je aantreft en hoe het gesprek gaat, ik hou wel van een open einde behalve in een film (dan moet het goed aflopen ;)).

 13. Wederom een mooi verhaal. Je hebt in ieder geval een mooie dag (e.v.) gehad.
  Wel jammer dat T zijn cabaret precies op mijn verjaardag opvoerde. Ik kon daar dus niet zijn, want ik beschik helaas niet – zoals Paul Rodenko het ooit noemde – over de ‘alomvertegenwoordigheid’.

 14. Weer bedankt, Henk. πŸ™‚
  Maar mss kun je er een volgende keer wel bij zijn. Ik kan het alleen met m’n gedachten, altijd en overal zijn (met dank aan Loesje). πŸ˜‰

 15. Goed en spannend blog en bij de combinatie Trektocht Marjelle is een afloop als deze niet heel raar

 16. Je bezit de gave om een dag waarin waarschijnlijk heel erg veel gezegd is, samen te vatten in een lekker leesbaar en zelfs spannend verhaal! Heel erg goed!

 17. *Thanks, en dan word ik toch een beetje nieuwsgierig, Rene, wat je bedoelt met "en bij de combinatie Trektocht Marjelle is een afloop als deze niet heel raar", bovendien weet je de afloop niet. πŸ˜‰
  *Mooi compliment, Wattman.

 18. Een mooi blog!
  En een mooie ontmoeting πŸ™‚

 19. Zo was het, K! πŸ˜‰

 20. Mooie foto’s, intrigerend verhaal, Trektocht ziet er sympha uit, en jij had een fantastische dag!
  Waar het bloggen al niet toe kan leiden ..*-*!

 21. He, leuk blog , je komt wat losser vergeleken met de eerste.

 22. Leuke aanpak en het dijdt uit….Zullen we McAfee nog een keer overdoen?!
  πŸ˜‰

 23. *Het was leuk en hij was idd sympa, Annelies. πŸ˜‰
  Leuke smiley. :)) Ja, bloggen kan soms tot (on)verwachte dingen leiden.
  *Ik ben zo los, Iris, dat wil je niet weten. πŸ˜‰ Maar goed, het scheelt natuurlijk wel of je een aantal uur met elkaar praat of iets van veertien uur met iemand samen bent en ook nog blijft slapen, dat is waar.
  *Het wordt soms later dan je denkt, Grutte. πŸ˜‰
  Euh… en dan zonder appeltaart en met een boost aan geheugen?! πŸ˜‰

 24. Desnoods… alles van te voren en naderhand gewist…. ;- )
  0

 25. Lekker weggelezen dit blog. En je hebt alweer iemand uitgekozen waar ik ook wel eens de stad mee rood zou willen schilderen. Maf is dat…
  groet,
  cor

 26. Vreemd om over je vriend te lezen.
  Voelt bijna als gluren.
  Lekker kontje heb ik trouwens.
  En eeeeh…. volgens mij waren jullie veel te dronken:)

 27. Mooi blog

 28. Gouden concept. Moet je vooral mee doorgaan!

 29. zelfstandig_journalist

  Weer met veel plezier gelezen. Je schrijft goed en weet tot een persoon door te dringen. Die combinatie maakt het tot een succes.

 30. ‘Stoute’ Marjelle, je had echt je stoute schoenen aan geloof ik ;-))))

 31. Tsja, euh…… Mooi portret!

 32. *Nu kan ik je niet meer volgen, Grutte. πŸ™‚
  *Er zijn er idd nog meer waarmee ik dat zou willen doen, Cor, paint the town red… πŸ˜‰ Ben benieuwd naar m’n volgende, iets zegt mij dat het weer een heel andere ontmoeting wordt.
  *Kan me voorstellen dat het een beetje vreemd aanvoelt, Godenkind.
  Je denkt, ‘als niemand het zegt, zeg ik het maar’. :p
  Puh, daar weet je helemaal niets van want daar was je niet bij, bovendien weet ik dat dat niets zegt. πŸ˜‰

 33. @ trektocht: Jij?
  Fijn concept, vooral leuk voor alle heimelijke voyeuristen onder ons en die zijn er zeker, ik wel af en toe.

 34. *Bedankt, M.O., en wie weet zien wij elkaar nog even in juli. πŸ˜‰
  *I will, Paco, ik heb de smaak te pakken en dan wordt het ook nog zo’n mooi weer. πŸ˜‰ Lijkt mss alsof dat niets met elkaar te maken heeft, but it does.
  *Leuk om te horen, ZJ!

 35. *Ach, het hangt soms een beetje van m’n bui en gesprekspartner af, Heyta. ;-))
  *Mooi, Trektocht. πŸ˜‰
  *Die eerste vraag was niet aan mij gesteld neem ik aan, Sprakeloos. πŸ˜‰
  Nu ben je out and in the open, dus er is niets heimelijks meer aan. πŸ™‚
  Nog even een algemene opmerking (voor alle duidelijkheid), het blog wordt voor publicatie eerst naar de blogger (M/V) gemaild, dus er staat niets in wat hij niet wil. Mss zet ik dat er later nog wel even bij.

 36. Hi lieverd,
  Eerst dacht ik, ik zeg niets maar je liet het zo heerlijk open.
  Ik dus ook maar.
  Zo zie je dat zelfs beta’s alfa trekjes hebben.
  Nieuwsgierigheid:)

 37. Ik hou van een open blogeinde, al is het dan wel verleidelijk om erop in te gaan… snap ik.
  Gelukkig maar dat ik soms betatrekjes heb. πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.