De schreeuw

Klik op de foto voor z’n grote broer

Soms gebeurt er iets wat alles weer op z’n kop zet. Ben je net een beetje blij met de op handen zijnde verhuizing, vele honderden euro’s armer, raak je net een beetje gewend aan je nieuwe stek met het prachtige uitzicht… Opeens zie je je hoop in duigen vallen, voel je de energie wegtrekken terwijl het nieuws langzaam maar zeker tot je doordringt. Vandaag hoorde ik dat er naast m’n nieuwe huis binnenkort een ander* wordt gebouwd. Eén jaar lang luidruchtige bouwvakkers aan de slag vanaf de vroege ochtenduren terwijl de enige reden om te verhuizen nu juist jarenlange burenoverlast is. ‘Eindelijk een plek voor mezelf waar ik in een rustige omgeving een herstart kan maken met m’n freelance werkzaamheden’, dacht ik tot ik daarstraks uit die droom buitelde en in een nachtmerrie belandde. Nu zoemt alleen nog dat ene zinnetje in m’n hoofd, it’s, oh, so quiet.
Marjelle

*Saillant detail, de woningcorporatie die dit appartement aanbood en m’n dossier kent doet ook mee aan het bouwproject.

Skrik Edvard Munch

26 Reacties op “De schreeuw

 1. Ja, wat een tegenvaller, zeker dat je het dan ook te laat hoort, net na je besluitvorming.
  Ik heb ook ooit iets vergelijkbaars – hoewel minder ingrijpend – gehad. Kwam in mijn huis met, vanaf de zolder-met-veel-glas een prachtig uitzicht, tot de horizon, waar het natuurgebied met het Zijdelmeer lag uitgestrekt.
  Wist nergens van, gingen ze daar opeens pal achter ons torenhoge, loodgrijze lelijke appartementengebouwen neerzetten, mijn totale uitzicht volkomen verkloot – plus de ongelooflijke bouw-overlast, idd!

  Ik voel met je mee, waardeloos…

  • Kwam er gisteren per toeval achter door de degene waar ik mee was.
   Ja, dat is even een grote tegenvaller als je nergens van wist en ze dan opeens achter je beginnen te bouwen, plus je uitzicht naar de maan.

   De verhuurmakelaar en consulente zijn nu op vakantie, ik heb pas de 24ste een afspraak met de makelaar. Maar ik ga maandag bellen om te kijken of ik het terug kan draaien, want dit is bizar!. Bovendien ben ik oververmoeid geraakt en als ik daarbovenop nog een jaar lang bouwoverlast krijg is het echt einde verhaal. Je gaat ook niet iemand die al jarenlang burenoverlast heeft, dik dossier inmiddels, een huis aanbieden waar pal naast gebouwd gaat worden vanaf ’s ochtends vroeg, dat is niet reeel, wel idioot.
   Ook juridisch kan dit volgens mij niet, zelfs als de makelaar dit niet wist, wat me sterk lijkt aangezien de woningbouwcorporatie meedoet met het project, had hij het ‘behoren te weten’ en mij behoren in te lichten voordat ik het huurcontract tekende. Ik heb inmiddels het verhuizerscontract ook al ondertekend, aantal dingen geregeld met gas en licht, etc. Vandaag zou ik samen met iemand gaan schilderen en schoonmaken, maar daar zie ik nu eigenlijk het nut ook niet meer van in.
   Waardeloos idd.

 2. Nou ja zeg. Het zit je ook niet mee. Hadden ze wel even moeten melden zeg voordat je tekende. Maar je uitzicht blijft?

  • Volgens mij zie ook reactie aan Bart is dat volgens de wet zelfs verplicht om dit soort dingen te melden. Eerlijk gezegd, boeit het uitzicht me momenteel helemaal niet meer, wel, hoe kom ik van het contract / het huis af.

   • Mag ik aannemen dat je al contact/overleg met de ‘huurbaas’ gehad hebt? Wat zeggen die er dan van?

    • Ik hoorde het pas gisteren, kon niemand meer bellen. De verhuurmakelaar en consulente zijn beiden op vakantie. Ik ga wel maandag de projectleider (van dat bouwproject) en de woningbouw bellen, maar de mensen die erover gaan zijn er dus niet.
     Ik heb zelf pas 24 aug. een afspraak met de verhuurmakelaar, de verhuizers staan gepland de 27ste. Ik weet nu echt even niet meer hoe ik iets – wat dan ook – voor elkaar kan krijgen op zo’n korte termijn, anderzijds kan ik daar niet gaan wonen in de zekerheid van een jaar lang dagelijkse bouwoverlast. Dat hou ik niet vol zeker gezien alle ellende die ik de afgelopen jaren al achter de rug heb.

 3. En………..bouwvakkers werken niet in de nachtelijke uren en in het weekend.
  Luidruchtige buren gaan altijd door.

  • Je kent m’n buren niet en je kent de exacte situatie niet, maar je gaat er blind van uit dat ze continu en ook ’s nachts lawaai maken, dat is dus niet zo, juist ’s nachts is het hier rustig.
   Verder is het zo dat het onmogelijk* is om met vijf dagen per week bouwvakkers naast je vanuit je huis een herstart te maken als freelancer, dat je dat niet begrijpt vind ik bizar.

   *Weet ik uit ervaring, we hebben toentertijd dan ook tijdelijk vervangende werkruimte gekregen en werden dagelijks al om 7 uur uit ons bed geblazen.
   Iedereen die dit soort dingen bagatelliseert zou dat eens mee moeten maken, dan praat je wel anders.

 4. Niet te geloven….ik hoop echt dat dit op een misverstand berust want anders vind ik het getuigen van een onuitstaanbare onverschilligheid ten opzichte van jouw situatie. Wat enorm rot voor je Marjelle!

  • Nee, het is geen misverstand, ik heb informatie over de bouw op de site gevonden. Of de verhuurmakelaar het wist en bewust niks gezegd heeft weet ik niet, ik kan me zoiets nauwelijks voorstellen, hij wist van de situatie waar ik in zit en dat er maar 1 reden was om te verhuizen nl. weg van de burenoverlast naar een rustiger huis. Maar hij zou het wel ‘behoren te weten’, zeker ook omdat de woningbouwcorporatie meedoet aan het project, en hij had me van te voren moeten inlichten voordat ik het contract tekende. Ik ga maandag met een advocaat bellen om te vragen of het huurcontract rechtsgeldig is en wat mijn opties zijn… als die er uberhaupt zijn. En morgen ga ik afleiding zoeken in zon en fotograferen, weet echt niet wat dit gaat worden. Heb nog nooit zoiets meegemaakt, het ene moment ben je je verhuizing aan het voorbereiden, sta je daar de keuken schoon te maken en het volgende moment probeer je noodgedwongen weer van je huurcontract en verhuizerscontract af te komen en dat allemaal in een paar weken tijd.

 5. Dat lijkt me verschrikkelijk balen Marjelle. Sterkte

  • Dat is het ook, Henk, ik sta met m’n rug tegen de muur, verhuizen is geen optie meer in deze omstandigheden, maar of en hoe ik dat kan terugdraaien is de grote vraag nu. Blijven zitten waar ik woon terwijl ik even hoop had dat er eindelijk een positieve wending kwam is heel erg terug naar af, wat dat betreft wou ik dat ik dit aanbod nooit gekregen had.

 6. Denk je echt dat je er last van gaat krijgen? Kun je daar een realistische inschatting van maken? En ook als je het kunt horen, hoef je er nog niet zoveel last van te hebben als je nu van je buren hebt. Kun je uitvinden wat de aannemer onderneemt om overlast voor de buren te voorkomen? Kun je aan je nieuwe buren vragen welke informatie zij over het bouwproject hebben gekregen? -Zomaar een paar vragen die bij mij opkomen. Je kunt ook bij de gemeente de bouwplannen inzien en hen vragen wat zij ondernemen om overlast te voorkomen. Veel sterkte! Prachtige foto! Scheveningen? Dat muurtje komt vaag bekend voor.

  • Blew, dat meen je toch niet serieus hoop ik, natuurlijk ga ik daar last van krijgen. Ze gaan een huis naast me bouwen, tegen de slaapkamer aan, de fundamenten leggen, heien, harde muziek de hele dag, etc., etc., het is niet een kwestie van ‘denken’ maar realistisch zijn. Daarnaast heb ik ook met bouwoverlast maandenlang ervaring zie mijn reactie op fulpsvalstar. Vijf dagen per week bouwvakkers vanaf 7, 8 uur ’s ochtends een jaar lang is veel erger dan de buren die overigens de laatste maand een stuk rustiger zijn na brieven en gesprekken woningbouw. De enige reden om te verhuizen was nu juist om naar een rustiger woning te gaan, niet om een jaarlang een verbouwing aan mijn inmiddels oververmoeide hoofd te hebben. Het is te bizar voor woorden eigenlijk, ze hebben me dit huis juist aangeboden buiten het reguliere circuit vanwege de burenoverlast. Verder moet ik thuis werken, ik ben niet bijna de hele week weg zoals jij, en ik ben als avondmens ook geen freelancer geworden met alle onzekerheid vandien om een jaar lang om 7, 8 uur uit m’n bed gebonkt te worden. Iemand die fulltime werkt, elke dag om 7 uur op moet en rond 5 uur weer thuis is heeft er uiteraard geen last van.
   Zoals ik zei ga ik maandag bellen met de projectleider en dan gaan we het daarover hebben. De buren zijn nog op vakantie, met de woningbouw neem ik contact op en ook met de Jurofoon. Verder moet je je niet al teveel voorstellen van zgnd. ‘waterdichte maatregelen’ om geluidsoverlast in de bouw te voorkomen want die bestaan niet of worden niet toegepast, en natuurlijk zullen projectleider en aannemer het eerder bagatelliseren tegenover mij (een leek), ook daar moet je reeel in zijn.
   Vind ‘m ook mooi, het was in Scheveningen idd.

   • Ik was serieus in het meedenken en vragen stellen. Ik ken de situatie ter plaatse niet, dus een mening kan ik mij er niet over vormen. Ik kan alleen proberen je te helpen zoeken naar mogelijke oplossingsrichtingen. Kun je in Rotterdam nog gratis juridisch advies krijgen, Bureau voor Rechtshulp, Advokatencollectief, of een dergelijke instelling?

    Groetjes en sterkte!

    • Goed dat je mee wilt denken. Mijn hoofd tolt van alle oplossingsideeen die er sinds gisteren doorheengaan, vandaar dat ik idd besloten had eerst te praten met een advocaat en te toetsen of ik het uberhaupt terug kan draaien. Ik ga wrs de Jurofoon bellen (0,80 euro per minuut), een nadeel van het Juridisch loket is dat je dan weer doorverwezen wordt las ik en de tijd dringt nu. Ik wil morgen weten of er wellicht iets aan te doen is of dat ik maar beter meteen van de brug kan afspringen. (grapje)
     Bedankt!

 7. Situatie is natuurlijk ronduit shit op die manier. Bouwvakkers zijn een luidruchtig volk en beginnen al om een uur of zeven in de ochtend. Je kunt inderdaad beter zien of je er onderuit kunt komen. Zeker als de bouwvereniging ervan wist, hadden ze het moeten melden.

 8. Thanks, Blew, maar het was een enigszins sarcastisch grapje, alleen niet iedereen waardeert of begrijpt m’n humor. 😉
  Ik laat het allemaal van me afglijden, ik heb alles gedacht en bedacht wat ik maar kon (be)denken sinds gisteren en morgen ga ik de zon opsnuiven, veel foto’s maken op een festival waar ik dan ben en proberen er een leuke dag van te maken. Zon, park, mensen, muziek. Verstand op nul, morgen kan ik toch niets doen en maandag zie ik wel weer verder.

 9. Dat die bouwvereniging mee in het project zit, is toch wel cru.

  • Ik hoorde vandaag van de projectleider dat het zelfs de opdrachtgever is. Ik geef iedereen altijd the benefit of the doubt, zo ook de verhuurmakelaar, ik ga nog niet uit van bewuste misleiding, dat zou echt schandalig zijn, maar hoe dan ook of hij het wel of niet wist, ‘hij behoorde het te weten’.

   • Dat laatste is inderdaad een feit.

    • Precies, verder heb ik ze vandaag duidelijk gemaakt hoe urgent de situatie is, maar geen reactie gekregen. Ik begin nu wel pissed off te worden, bizar, ik zit in een Kafkaiaanse situatie met enerzijds verhuisdozen om me heen en verhuizers die over 1 1/2 week al op de stoep staan, anderzijds ben ik aan het proberen om het huurcontract nieuwe huis te laten ontbinden. Los van alle energie en stress die dat kost en de koude douche als je vervolgens weer in je oude huis terechtkomt waar je om te beginnen al niet meer wilde zijn. Je kunt beter niets aangeboden krijgen dan tijdelijk hoop hebben die dan weer de bodem ingeslagen wordt. Ik ben het zat, beu, dit komt boven op die 3 1/2 jaar burenoverlast. Moest ik even kwijt.

 10. Bedankt, ik hoop het ook, m.n. dat ik een reeel alternatief aangeboden krijg op korte termijn, dat heb ik wel verdiend vind ik gezien hoe bizar alles is gegaan. Volgens mij heb ik idd de wet aan mijn kant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.