Fucking Åmål (6)


Elin ‘You know what my nightmare is? That I’ll stay in Åmål. That I’ll never move from here. I’ll get kids, a car, a house… all of that. Then my husband will leave for someone younger and I’ll be stuck with kids that just scream and nag. It’s so fucking meaningless.

Foreigner
Broder Daniel

Fucking Åmål (deel 1)

Eerder verschenen in deze film****serie:
(1) – The Hours
(2) – U Turn
(3) – Dogville
(4) – The Shawshank Redemption
(5) – Festen

34 Reacties op “Fucking Åmål (6)

 1. Zelfs nog nooit van gehoord.
  ’t is genoteerd:-)
  Groet, en een kus van Jeroen.

 2. Mooi, Vogel-vrij. 🙂 Mss dat je dan een van de volgende films (een Franse film deze keer) ook niet kent, wel weer een met een bijzondere sfeer, vind ik.
  Heet jij Jeroen? 😉

 3. Ben benieuwd…
  Nee joh, ik heet Vogel-vrij.
  Die kus was van Jeroen Henneman.
  Maar dat wist je natuurlijk best:-)

 4. Nietes. 😉

 5. Tsja, het voordeel van vrijgezel zijn is dat je díe angst niet hoeft te hebben… Als er niemand is kan ie je ook niet verlaten voor een jonger iemand. .. En toch….ik mis wel iemand…
  Film alweer té lang geleden gezien.
  Mooie foto ook Marjelle, de boomtoppen gaan mee met de sculptuur…
  Franse films ? Oi! Ben benieuwd!

 6. Ik vond die quote op een bepaalde manier typerend voor de film(sfeer), Flo (ik probeer altijd de mij meest aansprekende / opvallende quotes te vinden), het is de angst van Elin, niet per se die van mij. 😉
  Heb hem idd ook lang geleden gezien.
  Maar toch… ik mis ook iemand, vooral een maatje door dik en dun, voor iemand nummer een zijn (zoals Helene in m’n rechterkolom zegt). (Accenttekens doen het niet.)
  Ik denk dat jij die Franse film ook niet kent, maar ik kan me natuurlijk helemaal vergissen. Sterker nog, ik vraag me af of er uberhaupt iemand op dit VK-blog ‘m kent. 😉

 7. zelfstandig_journalist

  Dit is de tweede film op rij die ik ook heb gezien! Wie weet die Franse film ook wel :-).

 8. Ik hou van mensend ie fucking roepen in elke zin

 9. Ik houd van Franse films in het algemeen…,zeer aangenaam.
  Ab groet Rob

 10. *All will be revealed, ZJ. 🙂
  *Doet me denken aan Gordon Ramsey, Paco. 😉
  *Hier nog iemand, Rob, wrs komen er nog meer Franse films in ‘Filmblik’ aan bod, behalve die ene die jij mss wel kent. Alleen een beetje lastig om de foto die ik in m’n hoofd heb bij die film ook echt te maken… 😉

 11. Prachtfilm. Prachtfoto.

 12. Prachtreactie, Ron. 🙂

 13. Nee, deze heb ik niet gezien. Ik ken de titel wel (en houd eigenlijk niet zo van het gebruik van dit soort krachttermen in titels…).
  Dit brengt mijn score van geziene films uit je rijtje op 2 uit 6… 🙂

 14. Briljante kleine film, een aanrader, vooral het einde is geweldig.
  Ik heb alleen U-turn nooit gezien (nooit van gehoord zelfs; moet ik dus eens nader bestuderen)

 15. Zelf heb ik er geen moeite mee, Bart, het heeft ook wel weer wat. 😉 Maar je bent niet bepaald de enige, hoor, want er is nogal wat controverse over geweest. Zie o.a. ook Wiki-link als je er meer over wilt weten. 🙂
  2 out of six ain’t bad! 😉 Ben benieuwd of er iemand is die (dan wel stilzwijgend op de achtergrond) al deze zes films ook gezien heeft.
  Ik knip&plak even voor je:Show Me Love is a 1998 Swedish film directed by Lukas Moodysson. Its original Swedish title is Fucking Åmål. The film is centered around the lives of two seemingly disparate teenage girls who begin a tentative romantic relationship. The film first premiered outside Sweden at the 1998 Cannes Film Festival under its original title. According to Moodysson, the problem with the original title started when the film was Sweden’s candidate for the Academy Awards, though it was eventually not chosen as a nominee:[1] the Hollywood industry magazine Variety refused to run an advertisement for a film with that title, and thus American distributor Strand Releasing asked for a new title to be chosen. Moodysson took the new title from the song at the end of the film, by Robyn. Distributors in other native English speaking countries then followed suit.The original title of the film also caused problems in other countries, and so alternative, neutral names were chosen by local distributors: Raus aus Åmål ("getting out of Åmål"), Descubriendo el Amor ("discovering love"), Amigas de Colégio ("school friends"), Láska je láska ("love is love"), and Покажи мне любовь (Pokazhi mne lyubov = "show me love").

 16. ik heb hem gezien, stilletjes
  een aanrader
  mooie foto

 17. Onze reacties kruisten, Paul. Mooi, realistisch en ook lief op een bepaalde manier, daarom vond ik dat ‘kusje’ er zo goed bij passen. Dus jij hebt vijf van de zes gezien!? 🙂

 18. En weer een kruisverband, Kiezels. 😉
  Zeker een aanrader en dank.

 19. Mihai Martoiu Ticu

  Container is alsnog zijn beste film.

 20. Die film ken ik niet, Mihai. Je bedoelt dat jij ‘m het beste vindt. 😉

 21. Mihai Martoiu Ticu

  @Marjelle
  Ik bedoelde dat het "is" niet dat ik hem "vind". Vinden is voor mietjes.

 22. Bewijs het, Mihai!
  N.B. Ik wist natuurlijk ook wel dat jij het ‘is’ bedoelde, gevoel voor humor is niet je sterkste kant, ‘vind’ ik. 😉

 23. Mihai Martoiu Ticu

  @Marjelle
  Misschien begrijp jij mijn humor niet.

 24. Als alles mogelijk is, is dat een optie uiteraard, al hou ik ook ernstig rekening met de mogelijkheid dat je gewoon geen gevoel voor humor ‘hebt’. 😉

 25. Als ik jou was, zou ik geen rekening houden met die mogelijkheid. Hoe minder valse beelden van de werkelijkheid je hebt, hoe beter.

 26. Ha ha, je kon het niet laten zitten, he, moest je hier nou zo lang over nadenken… 😉
  a) ‘Je bent mij niet’.
  Tja, life can be a bitch.
  b) ‘De werkelijkheid bestaat niet’.
  Hate to disappoint you.
  c) ‘Kijk eens wat vaker in de spiegel’.
  Nee nee, niet even vluchtig, but have a nice long look. Wie staat daat (z)onder alle valse egoshit, etc., etc.? Daar gaat het om, de rest boeit me voor geen meter.
  Gelukkig heb je gevoel voor humor, ‘vind’ je zelf, dus dan zul je dit ongetwijfeld kunnen waarderen. :p

 27. @Marjelle
  ==Ha ha, je kon het niet laten zitten, he, moest je hier nou zo lang over nadenken… ;)==
  Ben je nu ook helderziend?
  ==a) ‘Je bent mij niet’.
  Tja, life can be a bitch.==
  Als jij een vals beeld van de werkelijkheid hebt, kan dat gevaarlijk zijn voor mij. Denk bijvoorbeeld hoeveel Irakezen zijn gestorven omdat de Amerikanen overtuigd waren dat er massavernietigingswapens waren en dat er een link was met bin Laden. Ik heb dus een direct belang dat jij een accuraat beeld van de werkelijkheid hebt.
  ==b) ‘De werkelijkheid bestaat niet’.
  Hate to disappoint you.==
  Dat betekent dat er niks bestaat.
  ==c) ‘Kijk eens wat vaker in de spiegel’.
  Nee nee, niet even vluchtig, but have a nice long look. Wie staat daat (z)onder alle valse egoshit, etc., etc.? Daar gaat het om, de rest boeit me voor geen meter.==
  Wat heeft dit met onze discussie te maken?
  ==Gelukkig heb je gevoel voor humor, ‘vind’ je zelf, dus dan zul je dit ongetwijfeld kunnen waarderen. :p ==
  Ik kan het bewijzen dat ik heb. Twee voorbeelden:
  Voorbeeld 1:
  Pierreofzo: Mihai, welk verschil is er nu tussen jouw drogredenen en de mijne?
  Mihai: Mijn drogredenen zijn altijd beter.
  Voorbeeld 2:
  Mihai: Dit heb ik je eerder verteld dat ik net zo schuldig ben zoals jij en dat de derde wereldbewoner volstrekt vrij is om mij te vermoorden. Ik heb je toch ook eerder verteld dat je mij niet zal horen zeiken als bin laden mij, mijn vriendin of mijn familie zou oplazen.
  Ruud: Dus, om te voorkomen dat je nog meer van dit soort misdasden begaat, kom ik je namens de arme mensen in de derdewereldlanden vermoorden. Je bent er gloeiend bij,Ticu. Wat is je adres?
  Mihai: … Rotterdam. Maar kom morgen, want nu ga ik slapen.

 28. Ai, er zit wel steeds een langere bedenktijd tussen, Mihai, vier dagen deze keer! 😉
  Later meer.

 29. ==Ai, er zit wel steeds een langere bedenktijd tussen, Mihai, vier dagen deze keer! ==
  Misschien ben je niet interessant genoeg. Als je ziet, mijn reactie is op dezelfde dag dat je nieuwe blog op de voorpagina is verschenen. Jouw nieuwe blog was niet interessant genoeg om te reageren, maar er stond daarin een link naar dit blog, dus ik keek even of je gereageerd hebt. Dus uit het tijdsinterval tussen mijn reacties kan je geen conclusies trekken.

 30. Ha ha, kennelijk ben ik zo interessant dat je nu alweer meteen reageert. 😉
  ‘Als je ziet’ is overigens geen correct Nederlands.
  Mijn nieuwe blog is alleen interessant voor mensen met humor en relativeringsvermogen, dus ik begrijp dat jij dan afhaakt.
  Ik was toch helderziend!? :p

 31. ==Ha ha, kennelijk ben ik zo interessant dat je nu alweer meteen reageert.==
  Je bewijst voortdurend dat jouw beeld van de werkelijkheid op fantasmagorieën berust. Ik ging boodschappen doen, kwam terug, heb gegeten en toen keek ik welke tabbladen in mijn Firefox open waren. Na het verversen bleek een nieuwe reactie te staan.
  ==’Als je ziet’ is overigens geen correct Nederlands.==
  Bedankt.
  ==Mijn nieuwe blog is alleen interessant voor mensen met humor en relativeringsvermogen, dus ik begrijp dat jij dan afhaakt.==
  Jouw nieuwe blog is alleen interessant voor een stelletje losers.

 32. De lezer leest zichzelf, en weer, en nog een keer… die spiegel, Mihai, kijk er nou eens een keertje in. 😉
  Tja, je moet ook nooit je tabbladen open laten staan. 😉 Man, die opmerking was met een knipoog, lastig praten met een humorloos persoon, ’t begint me ook een beetje te vervelen, la-di-da…, ik ga wat nuttigs doen.
  Ha ha, en met die laatste opmerking bewijs je exact wat voor iemand je bent. Dankjewel, ik had het niet treffender kunnen illustreren. 🙂

 33. Misschien moet je een keer een serieuze film gaan kijken. Kijk wat ik in de laatste tijd heb gekeken:
  Profound Desires of the Gods
  Satantango
  Synecdoche, New York
  Tokyo Story
  Fish Tank
  Ugetsu monogatari
  En kärlekshistoria
  The 400 Blows
  Madadayo
  Mogari no mori

 34. En hier is mijn filmcollectie: http://www.mihai.nl/Films/Index.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.