Groeten uit…

… Crooswijk

Klik op de foto voor een groter formaat

Een Crooswijker vertel

15 Reacties op “Groeten uit…

 1. zelfstandigjournalistantwerpen

  Ik heb te doen met de eenden en de ganzen. Bijvoorbeeld die in Schiebroek aan de Donkersingel die ik altijd passeer wanneer ik naar de tandarts wandel. Overgens een mooie foto.

  • Eenden zijn winterproof. 😉 Ze kunnen hun verendek insmeren met een laagje vet, waardoor het waterdicht blijft en zo krijgt een eend het nooit koud (met dank aan Google). Het fenomeen koude voeten kennen ze ook niet, want hun flappootjes hebben geen zenuwen of aders.

 2. Een typisch voorbeeld van een democratisch tot standgekomen landschaparchitecten produkt. Niets aan het toeval overgelaten in dergelijke parken.

  • Het is geen park. 😉 Verder maakt het mij niet uit wie wat heeft bedacht, waar er wel of geen boom moest komen en waarom, het plaatje leende zich prima voor een ‘Groeten uit…’-kaart met een knipoog.

 3. Eenden en volvette parkganzen worden meestal ook in de wintermaanden volop bijgevoerd. De foto toont een typerend parklandschap

  • Aangezien het geen park is (zoals ik hierboven ook al schrijf) kan het dus ook nooit een typerend parklandschap zijn, het kan er hooguit aan doen denken. Vreemd om dat dan toch vol te houden terwijl je geen flauw idee hebt waar het is en hoe het hele plaatje eruitziet. 😉

 4. Hoi Marjelle, leuk dat je weer wat reclame maakt voor mijn website.
  Ik vind het nog leuker dat de mensen dit als een park zien terwijl het echte park 300 meter verder ligt voorbij de brug.
  Groetjes een Crooswijker

 5. Deze ijzige aanblik zal dra veranderen… 🙂
  Zó blij met die dooi, eindelijk, na twee lange bar koude weken…
  Ik ben nog wel een paar keer de watervogels wezen voeren, hier in de polder, alle beetjes helpen. En ik ben blij dat ze nu snel weer bij het groene gras kunnen, en het open water.
  In al hun (egocentrische) enthousiasme lijken de ijsliefhebbers wel eens te vergeten dat dit zware tijden voor de dieren buiten zijn.
  Zo, dat heb ik toch mooi nog even kunnen zeggen… 😉

 6. zelfstandigjournalistantwerpen

  Maar zwemmen, kunnen ze niet als het water bevroren is.

 7. Leuk, de deelgemeente Kralingen-Crooswijk wil deze foto op hun deelgemeentepagina zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.