Huisje boompje beestje

Zaterdag heb ik me gestort op de woningruilmarkt. Eerst moesten er nog een paar plaatjes gemaakt worden van m’n huis dat zich gewillig liet fotograferen, daarna heb ik de beste foto’s op woningruil.nl gezet. Beelden zeggen soms meer dan woorden. Al heb ik er weinig vertrouwen in gezien de gehorigheid en buren, maar ik zit klem tussen het kastje en de muur, er moet nu écht iets gebeuren. Hoe ziet mijn ideale ruilman en -vrouw eruit? Hij/zij heeft een partner of kind en een baan. Nadrukkelijk aanwezig zijn is een pre. Ik weet zeker dat zo’n gezin veel minder last heeft van geluidshinder dan ik in m’n rustige eentje. Een van de mensen die is langsgeweest voldoet aardig aan dat profiel, sympathieke man waar je niet omheen kunt.

Kunstenaar, lang blond haar en parttime zoon met een voorliefde voor drummen, die na de scheiding op zoek is naar een goedkopere woning. Aan de telefoon heb ik hem al verteld dat het hier best gehorig is, dat ik een ander dagritme heb dan de buren waardoor ik meer last van ze heb en bovendien thuis bezig ben met een herstart als freelance puzzelmaker. Gewapend met meetlat vloog hij door de kamers waarna hij zich haastte naar z’n volgende afspraak. Ik heb helaas niets meer van hem gehoord en het is nog onduidelijk of zijn huis in het Noorden niet te duur wordt voor mij. Ergens gloort een sprankje hoop, maar dat zegt meer over hoe graag ik hier weg wil dan over de haalbaarheid van woningruil.
Marjelle

Gevraagd
3-kamerwoning in Kralingen, Crooswijk, centrum, Blijdorp, Noord
Bij voorkeur bovenwoning of maisonette
Huur: max. 650,00 € per maand
Overnamekosten geen bezwaar

18 Reacties op “Huisje boompje beestje

 1. Hm, in het Noorden van Rotterdam of hier die woningruil?
  Wat blijf je er tegen aan gaan, je bent een doorzetter!

  • Rotterdam-Noord, West mag ook trouwens.
   Ik moet wel, ik heb eigenlijk geen keuze, na vier jaar kan ik er niet meer tegen en het heeft ook steeds meer negatieve effecten op m’n gezondheid.

 2. zelfstandigjournalistantwerpen

  Rotterdam Noord staat in mijn herinnering toch ook niet te boek als een geweldige buurt. Hopelijk vind je op deze manier snel iets. Gaat de woningbouwvereniging daar eigenlijk zomaar mee akkoord?

  • Zoals met veel buurten heb je er goede en minder goede straten, dit zag er wel goed uit (Google-view). Hoop het ook, gehorig en buren maakt het veel lastiger. Vicieuze cirkel wat dat betreft. Er zijn een aantal basisvoorwaarden o.a. inkomensgrens, aantal mensen, min. 1 jaar in je huis wonen, etc.

 3. zelfstandigjournalistantwerpen

  Afwachten dan maar.

  • Ik merk dat het steeds moeilijker wordt om weer, voor de zoveelste keer af te wachten en van het kastje naar de muur gestuurd te worden door buren, woningbouw, bureaucratie, regels, etc. Dat doe ik nu al bijna een jaar en ik kan het nauwelijks meer opbrengen. Het heeft veel te lang geduurd, ook met de woningbouw.

 4. 650 betekent ook een hypotheek op een zeer kleine woning. Kan nog net voor 1/1…

 5. Goed om niet af te wachten, en zelf initiatief te zoeken, zoals met mogelijkheden tot woningruil. Van je woningbouwvereniging hoef je immers niets te verwachten, is wel gebleken hè…
  Hopelijk rolt er nog wat moois uit…

  • Ik moet iets proberen, m’n gezondheid gaat eraan op deze manier, wat ik het laatste jaar uit alle macht heb proberen te voorkomen maar tegen chronische stress is niemand -ook ik niet- bestand. Het heeft o.a. zeer negatieve effecten gehad op m’n rugproblemen en schildklier zoals je weet. Verder was daarbovenop die bijna-verhuizing die toen op het laatste moment geannuleerd moest worden door de fout van Havensteder echt de druppel.
   Ik hoop het ook, maar wie wil hier wonen, sowieso niet iemand alleen maar meer mensen die zelf ook luidruchtig zijn en bv. goedkoper willen wonen.

   • Ik had al dezelfde gedachte, over wie er in je woning (met die overlast) zouden willen wonen.
    Mijn buren bijvoorbeeld (met twee zeer luidruchtig stampende olifantjes-dochtertjes) hebben geen idee van geluidsoverlast, lawaaiig en ‘makkelijk’ als ze zelf al zijn, ja.
    Voor dit soort mensen moet het idd. geen probleem zijn, geloof ik ook…

 6. Naar mijn idee lijkt de kans van slagen vrij klein als een woningruil van twee partijen afhangt maar het is in ieder geval beter dan niets doen

  • Een woningruil hangt altijd min. van twee partijen af, dus ik begrijp eigenlijk niet wat je bedoelt. Ja, dat wel, ik hoop zo dat het op korte termijn wat oplevert. Ik zit hier de laatste weken af en toe zelfs met hartkloppingen, omdat de stress inmiddels in m’n systeem zit. Vier jaar is sowieso al heel lang, maar de laatste maanden na die ellende rond bijna-verhuizing zijn de druppel geweest.

 7. mag ik vragen waar jij zelf woont en hoeveel kamers woning jij hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.