In godsnaam dan maar

Doodmoe. De nachtmerrie waarin ik de afgelopen maand terechtkwam heeft sporen achtergelaten. Daar zit je dan in je nieuwe huis na een hectische verhuizing waar slapeloze nachten aan voorafgingen. Dat alles door grove nalatigheid en fouten van anderen. Makelaar, verhuurder, aannemer, klusvrouw. Ik kijk naar m’n slordig geverfde muren waar later de stukadoors ook nog hun stempel op hebben gedrukt, gele vlekken en gipssporen sieren het geheel op. Ik staar naar het chocobruine tapijt waarop je alles ziet, maar wat in die prijsklasse de enige kleur was die op voorraad was. Het móest allemaal in zes dagen geregeld worden. Omdat de verhuurder de offerte van de aannemer te hoog vond en vervolgens op vakantie ging. Waardoor de nieuwe plafonds er niet inzaten en allerlei gebreken niet verholpen waren.

1 augustus. De dag dat ik in een onbewoonbaar huis terechtkwam. Turboschakelen van plan a naar b en c. Mails sturen, bellen. Met makelaar, medewerkers, verhuurder. En weer het rijtje af. Wachten tot iemand eindelijk actie onderneemt. Nietsverhullende foto’s bijvoegen van de staat waarin het huis verkeert. Géén reactie. In godsnaam dan maar de voltallige directie mailen. De toon nog uitdrukkelijker, de urgentie druipt van de mail af. Eén gehaaste reactie. Een maand huur wordt kwijtgescholden. En dan is alles in orde. Nee. Ik dacht het niet. 2 ½ week later. Nog steeds geen datum dat de plafonds erin komen. Geen kans gehad om tapijt te laten leggen. Nog steeds geen verhuizers kunnen regelen. Op basis van de mededeling ‘de plafonds komen er zsm in’ kan ik geen verhuisdatum vaststellen.

Vandaag. Alle dozen zijn allang uitgepakt. Licht heb ik alleen in de living en koken doe ik bij een schemerlampje. Klusvrouw heeft de muren niet afgemaakt, maar ze wil wel twintig uur uitbetaald worden terwijl ze tien uur had geschat en tussentijds niets heeft gezegd. Erg naar. Ik krijg maagpijn als ik weer een sms’je van haar zie. Niet alleen heeft ze slordig werk geleverd, ze heeft zich ook aan vrijwel geen enkele afspraak gehouden. Pas op voor de beunhazen op Marktplaats. Als ik alles geweten had. De verhuurder die zich niet aan zijn afspraken hield. De makelaar die beweerde dat er geen buren onder me zaten. De buurman die halfdoof is aan een oor en HARD praat. Het gehorige huis. Maar het ergste vind ik dat ze elke dag zo vroeg opstaan. Onze ritmes zijn tegenpolen. Zij gaat al om kwart over negen naar bed. ’s Avonds tiptoe ik door het huis, laat deuren openstaan. ’s Ochtends word ik wakker van knallende deuren, meubels die over het laminaat schrapen. Waar heb ik dat eerder meegemaakt.
Marjelle

5 Reacties op “In godsnaam dan maar

 1. zelfstandigjournalistantwerpen

  Ik weet niet of je buren werken, maar dan is het normaal dat je vroeg opstaat …

  • Ze hebben nu vakantie. Het gaat er niet om of iemand wel of niet vroeg opstaat, laat staan wat ‘normaal’ is, maar om hoeveel lawaai ze dan maken (in een zeer gehorig huis). Ik ga zelf laat naar bed en hou rekening met de buren. Vandaar dat op m’n tenen lopen ’s avonds laat, niet met deuren slaan, etc. Was toch duidelijk uit het verhaal.

 2. Bedankt voor je like, Blew.

 3. Heb na computercrash weer even bijgelezen. Wat een nachtmerrie moet dit voor je zijn Marjelle. Ik weet nog hoe blij je was W, te kunnen verlaten, maar qua woonomstandigheden is het in jouw geval in Rotterdam waardeloos’

  Sterkte met alles!

  • Vervelend zo’n crash, gelukkig kun je nu weer online. Klopt, dat weet ik nog goed, nu bijna vijf jaar geleden inmiddels. Als je niet aan bepaalde standaardvoorwaarden voldoet is het erg moeilijk om een ander huis te krijgen via makelaars. De paar betaalbare huizen die overblijven zijn vaak erg gehorig, een vicieuze cirkel… Om goed als freelancer door te kunnen werken heb je op z’n minst voldoende slaap en enige rust nodig en dat ontbreekt er nu al jaren aan. Ben nou even te moe om nog een oplossing te zien, te bedenken op korte termijn.
   Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.