M’n eerste wens, kippenvel en ontdekking in 2010

Na de fysiotherapeut en een halfuurcombi van fietsen, steppen en lopen besluit ik een stokbroodje te halen bij de Dijk. Met rode wangen van de kou en tintelende handen stap ik binnen. ‘Het beste zou zijn om bijna elke dag te sporten in plaats van een moeizame 1 x per week’, bedenk ik weer, ‘het geeft altijd nieuwe energie’. De rol van couch potato is niet goed voor mij, al speel ik hem met verve. Waar haal ik zo snel een lieve coach vandaan, ik ben het nu echt zat om steeds m’n eigen stok-achter-de-deur te zijn.


Ik staar naar het koekje op het schoteltje voor me en denk aan al die andere koekjes die ik in het laatste jaar van m’n relatie met J. in diverse cafés bij de thee kreeg. Ik wilde toen steeds de deur uit, zag op tegen samen thuis zijn. Uit angst voor een zwart gat bij iemand blijven terwijl je allang niet meer bij hem wilt zijn voelde onwerkelijk eenzaam. Dat gat, daar val je toch wel in. Eén ding is zeker, als ik in een volgende relatie dat gevoel weer krijg, ben ik wég.Waarom spookt m’n laatste ex nu opeens door m’n hoofd, komt het doordat A. even oud is als hij? Waarschijnlijk wel, want verder hebben ze op het eerste gezicht niet veel gemeen. Hoe zou het met hem gaan, vraag ik me af. Van het kaasmeisje in Weesp* hoorde ik een paar jaar geleden dat hij inmiddels was getrouwd en ze hem met vrouw en kind gespot had. Hij wilde nooit kinderen net als ik. Mensen kunnen veranderen, hoewel ze in hun diepste wezen toch dezelfde blijven. Al kan de ene partner net iets anders bij je losmaken dan de andere, voor H. ging ik door het vuur. Een relatie waarin we allebei het beste in elkaar naar boven halen, dat zou ik wel willen nu.
MarjelleDo you know me
John Mayer

Foto Sean Penn & John Mayer van het Internet geplukt

*Toen woonde ik daar nog

16 Reacties op “M’n eerste wens, kippenvel en ontdekking in 2010

 1. Zonder Cliche te willen zijn, Lieve Marjelle:
  Liever alleen en soms wat eenzaam,
  Dan met z’n twee en alleen en eenzaam………(gevoelsmatig, maar je snapt me wel, hoop ik::–))
  xxxxx van mij!

 2. Ik snap je heel goed, Geroma, want dat laatste is precies wat ik nooit meer wil and it won’t happen again. 🙂
  x-je terug. 😉

 3. @Marjelle: Begrijpelijk dat je een relatie wilt die bij beiden het beste naar boven haalt. Vaak gaat dat echter ook gepaard met het "slechtste". Maar beter dat – vind ik althans – dan een relatie waarin je helemaal niets bij elkaar naar boven haalt.
  Maar "maatje" vind ik wel heel erg contactadvertentie-achtig klinken… 😉PS. Hartstikke bedankt voor het leuke kaartje voor Vrouwe Ivy en mij!

 4. Ik zat even te denken, Kokopelli, de relatie met H. bracht vooral het beste in ons allebei naar boven, het is dan ook geen wonder dat we vijfentwintig jaar elkaar beste maatjes* zijn geweest. Voor ons ging dat dus niet gepaard met het ‘slechtste’. Tja, als je niets bij elkaar naar boven haalt, dan vraag ik me af waarom je uberhaupt elkaar gekozen hebt… 😉
  *Jouw associatie heb ik er dus helemaal niet bij, ik zou nooit om een maatje vragen, so cheesy, maar interessant is wel wat iedereen z’n persoonlijke contactadvertentie zou zijn, mss een blog aan wijden. 😉
  P.S. Ik vroeg me al af of jullie het wel gekregen hadden. :~)

 5. @Marjelle: Ik kende het woord "maatje" alleen in de betekenis van een heel goede vriend. Later zag ik dat woord steeds opduiken in contactadvertenties. Vaak ging in diezelfde advertenties dat gepaard met de zin "En moet ook van klussen houden"…mss een blog aan wijden
  Als het maar niet op een themablogdag gaat uitlopen. Ik heb mijn goddeloze bekomst wel weer even gehad 😉P.S. Ik vroeg me al af of jullie het wel gekregen hadden
  Zeker wel, ik was alleen de laatste dagen nogal druk met andere dingen en dan schiet een e-mail er al snel bij in. Heb jij de onze ook gekregen?
  Tsjessus, het is al bijna vier uur! De dag duurt veel te kort. Ik ga eens rap de mand opzoeken.
  Slaap lekker straks.

 6. Dankjewel, Marjelle, voor de mooie en persoonlijke kaart, die ik ook privé mocht ontvangen!
  John Mayer is erg de moeite waard, eigenlijk betrekkelijk onbekend voor het grote publiek gebleven (niks erg, ik hou nooit zo van dat TopPop achtige gehype van artiesten)… 😉
  En films met Sean Penn (ook die door hem geregisseerd zijn) zie ik graag. Hij wordt vaak verguisd, haha, ach weten de critici veel…
  Hartelijke Driekoningengroet, Bart

 7. Wat Geroma zegt, vind ik zo waar

 8. *Tegen iemand die van klussen houdt heb ik geen bezwaar, hoor, Kokopelli. 😉
  Nee, geen themablogdag, ik heb met de laatste twee ook niet meegedaan, al ben ik wel met een nieuwe serie bezig (opvolger van ‘Bloggers in beeld’), maar dat is weer heel wat anders.
  Nope, niets gekregen. 😉
  Bedankt, het was idd al erg laat, uiteindelijk lag ik zelfs pas om vijf uur in bed, dat krijg je ervan als je geen goede voornemens maakt. *grimlachje*
  *Graag gedaan, Bart. Ik vond John Mayer vooral live ook erg goed en Sean Penn blijft boeiend, vind ik.
  Ik ga maar niet meer naar de alt-teksten vragen, jij weet het inmiddels allang. 😉
  *En dat is nou precies de essentie van m’n blog, Paco. 😉

 9. Herkenbare gevoelens Marjelle
  en ook voor jou een mooi en liefdevol
  2010 gewenst……
  :~)

 10. Bedankt, Annet, ik hoop dat er in 2010 een paar grote wensjes uitkomen. 😉

 11. Ja, ik heb ze meteen gelezen hoor, je alt-teksten…ik mis ze nu niet meer zo gauw… ;-))

 12. Wist ik wel, Bart, en in dit geval is het essentieel i.v.m. de titel. 😉 En zijn het twee verhaallijnen naast elkaar.

 13. Kwam nog even luisteren naar John Mayer…
  wat mooi……..en wat hoor je dit weinig……..
  groetjes van Annet en de sneeuwvlokjes…….

 14. Leuk dat je nog even kwam luisteren, Annet, ik ontdekte hem in de eerste nacht van 2010… ook z’n gedrevenheid sprak me aan.

 15. Prachtige collage van je.
  Allemaal eigen foto’s?
  Samen vertellen ze een geheel eigen verhaal!

 16. Dank je, Aad. 🙂
  Ja, allemaal eigen foto’s, ik wilde eerst eentje uitkiezen om er een nieuwjaarswens op te zetten, maar ik kon niet kiezen en toen kwam op een koude katerige 1 januari opeens het idee van een collage bij me op (m’n 2010-wens staat er als alt-tekst bij).
  Ik wilde ‘m jou ook nog sturen, maar besefte toen dat ik geen mailadres van je had, maar nu heb je ‘m toch een beetje gekregen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.