My guardian angel

Klik op de foto voor een groter formaat

Gisteren op de terugweg na de zoveelste huisbezichtiging zonder resultaat, ditmaal een benedenwoning op de Paradijslaan in Kralingen-Crooswijk, zag ik aan de overkant een baksteenrode muur waar groen bovenuit stak. Aangezien ik toch zeeën van tijd had besloot ik er een kijkje te nemen. ‘Begraafplaats St. Laurentius‘ stond er met grote letters op het bord. Al heb ik helemaal niets met begraafplaatsen, kruisen of religies,  op de een of andere manier voelde ik toch de behoefte om door de poort naar binnen te lopen. Het was ijskoud, ik huiverde in m’n winterjas. De graven waren zachtjes toegedekt met sneeuw, hier en daar stond een altijdgroene spar. Het was ook stil, alleen ik, de doden en een voorbijhuppelend konijntje waren aanwezig. Toen ik daar zo stond te midden van de diverse grafstenen, sommige bedolven onder bloemen, en de liefdevolle inscripties en hartekreten las voelde ik opeens een ander soort energie. Zomaar tussen twee graven in sprongen de tranen in mijn ogen. Toch was het goed om daar te zijn, al was het maar voor even.
Marjelle

Je bent een engel!

11 Reacties op “My guardian angel

 1. Die Engel is oververmoeid. 🙂
  grH

 2. Bedankt voor je like, Klaas.

 3. Jammer dat je woningbezichtingen nog niets voor je opgeleverd hebben.
  En ja, wat ben ik die winter ook zat, ik ben al blij met nu in ieder geval weer een paar dagen dooi (count your blessings…) 🙂

  • Ja, heel jammer. Ik probeer de moed erin te houden en door te blijven zoeken, maar het is erg lastig omdat de meeste makelaars iemand met een vaste baan eisen en dan mag ik dus naar de meeste bezichtigingen niet eens toe.
   Precies, bijna steken de tulpjes hun kopjes weer boven de grond of doen ze dat nu al.?. 😉

 4. zelfstandigjournalistantwerpen

  Mooi, die bloemen op het graf. Teken dat de overledene nog niet is vergeten.

 5. Hopelijk vind je snel iets.

 6. Treurig, Marjelle
  Maar wel inspirerend 😉

  Hongerwinter 2013

  Al woningzoekend
  Op een kerkhof sterven van
  De huizenhonger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.