Op je sloffen

Daar zit je dan in je nieuwe huis in een onbekende omgeving. Bij elke onverwachte knal en ieder vreemd geluid verkrampt m’n lichaam, de afgelopen vijf jaar geluidsoverlast hebben diepe sporen achtergelaten. M’n lijf reageert inmiddels allergisch op slaande deuren, krijsende kinderen en het driftige getik van hakken op laminaat. Toen ik dinsdagochtend wakker werd doordat een lichtstraal door de opening van het rolgordijn heen piepte, moest ik even omschakelen – ik ben nu in Brabant, slaap op een zolderetage en het is berekoud. Snel trok ik het dekbed weer over m’n hoofd en draaide me om, nog even de dag een paar uur uitstellen. Straks is vroeg genoeg.

beervoorschilderijhondje


Vanmiddag komt de eigenaar
en tevens benedenbuurman gelukkig de rails ophangen. Dan kan ik vanavond met gordijnen dicht de inkijk buitensluiten. Nu zit ik elke dag open en bloot voor het raam te typen en dat voelt niet prettig. Raamfolie kopen stond dan ook hoog op m’n to do-lijstje, maar griep gooide roet in het eten. Woensdagochtend werd ik wakker met keelpijn en pijnlijke spieren. Twee keer verhuizen in zes maanden tijd gaat je niet in de koude kleren zitten. Daar komt bij dat er nog geen verwarming is in de keuken en ik uit de douche telkens met m’n blote voeten op de ijskoude stenen vloer beland. Inmiddels leg ik handdoeken op de grond, spring als een vlo van de tegels op het laminaat en heb besloten om voor het eerst in lange tijd sloffen aan te schaffen. Alleen het woord al. ‘Sloffen’. Maar wel lekker warm.
Marjelle

Foto Witold Riedel

14 Reacties op “Op je sloffen

 1. De eigenaar lijkt voorlopig nog steeds dezelfde behulpzame, vriendelijke man als twee weken geleden. Dat is een goed teken!

 2. Fijn als je in ieder geval al van die aso burenherrie afbent! 🙂
  En voor je het weet is het voorjaar, en heb je die sloffen niet meer nodig…
  En inkijk is niks nee, ik haat dat: buiten een donker gat waar jijzelf dus niks in ziet, en je zit zelf heel erg te kijk. Daar houden wij niet van! 😉

  • Ik heb wel al een idee, maar ik laat me er bewust nog niet over uit omdat ik het eerst een of twee weken wil afwachten. 😉 Er zijn positieve en minder positieve dingen, later meer.
   Inmiddels heeft de buurman rails 1 opgehangen en heb ik de gordijnen die over de vloer slobberden provisorisch afgeknipt (scheef natuurlijk, ik ben heel slecht in dat soort dingen, maar dat speld ik hopelijk wel weer recht). Nu is het de beurt aan rails 2.

 3. Ja, ja, nu eerst eens rustig bijkomen. Sterkte! Die griep met spierpijn heb ik ook.

 4. Bedankt voor je like, Murdirrty.

 5. En ook bedankt, Geert de Brabander.

 6. De ellende van lange tijd zoekt nu een uitweg, verwen jezelf zo veel mogelijk en rust uit!

  • Ik probeer zoveel mogelijk uit te rusten en te herstellen. Vannacht lukte dat helaas niet toen de wind om het huis gierde (zolderkamer) en ik niet kon slapen, deels omdat ik me zorgen lag te maken of de stoelen en tafels niet van het dakterras afgeblazen werden. Met griep op het dak gaan staan midden in de nacht was geen optie, bovendien is er geen hek omheen. Hopelijk gaat het vannacht beter.

 7. In plaats van ‘sloffen’ kun je ook ‘pantoffels’ aanschaffen. Klinkt gelijk warmer ook. 😉
  Spoedig herstel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.