Reddende engel

Om 07.00 uur piept de wekker. Ik ben al wakker. Onrustig geslapen, veel te laat naar bed. Groggy gris ik wat kleren bij elkaar en duik de koude douche in. Even wassen en tandenpoetsen voordat de verhuizers arriveren en er geen rustige minuut meer is. Snel trek ik een zwarte spijkerbroek en pluizige wintertrui aan, maak me op en pak nog een paar dozen in met belangrijke spullen. Ik wil net een hap van m’n boterham met pindakaas nemen als de bel gaat. Vanaf dat moment gaat alles in een stroomversnelling. Vele uren later – de verhuizers zijn inmiddels weg – zit ik uit te puffen tussen de dozen in m’n nieuwe huis in Tilburg. De eigenaar heeft gebeld en komt me helpen met de gas-, wasmachine-, tv- en internetaansluiting.

beervoormonalisa


Zo’n reddende engel had ik echt nodig
. Na vijftien dozen uitpakken begint m’n rug al te protesteren, na bijna veertig dozen sputtert-ie hevig tegen. ‘Rustig aan Marjelle, je kunt niet alles vandaag af krijgen’, spreek ik mezelf toe. Mijn lichaam is moe. Het afgelopen jaar, de aanhoudende overlast en slaapproblemen hebben er diep ingehakt. Mijn hoofd is ook moe. De laatste zes maanden was het puur een kwestie van overleven, het gevecht met de verhuurder nadat ik in een onbewoonbaar huis ben terechtgekomen heeft bijna al m’n energie gekost, het er alleen voorstaan in deze periode van m’n leven is beklemmend. Angstaanjagend bij momenten. Toen ik daarstraks uitgeteld op de bank GTST zat te kijken met een beker hete rooibosthee was ik aangeslagen door de nare reactie die ik net van verhuurder Grouwels had gekregen op m’n mail.

beerhotelkamer

Vooral de badinerende toon irriteert me, zijn reactie op langdurige geluidsoverlast bijvoorbeeld is ‘in de praktijk is hier toch al snel sprake van een welles/nietes verhaal‘. De man weet helemaal niet waar het over gaat. Maar ook dan zeg ik tegen mezelf ‘zet het van je af. Ja, je hebt gelijk, maar je zult het niet krijgen. En ja, hun fouten en grove nalatigheid kosten jou heel veel geld, maar je kunt ze niet veranderen. Het zijn opportunisten die net zo lang de waarheid verdraaien tot die in hun voordeel is’. And now I’m going to pour myself a glass of wine. Heel veel dozen zijn uitgepakt, de living, eetkamer en slaapkamer zijn toonbaar. Cheers!
Marjelle

Foto’s Witold Riedel

20 Reacties op “Reddende engel

 1. Bedankt voor je like, blogInfinityLifestyle.

 2. Fijn dat je over bent, en ook zeker dat je nu eens een reddende engel hebt, in de vorm van de nieuwe huiseigenaar.
  Het onverkwikkelijke van de brief van de vorige verhuurder past wel een beetje in het hele negatieve verhaal van de afgelopen periode, hopelijk kun je het gauw loslaten, al valt zoiets op het moment zelf nog niet meteen mee, weet ik…
  Ik wens je nu in ieder geval echt veel woongenot (en rust), ikzelf heb nog steeds een goed gevoel over deze ‘move’, ook over de snelheid waarmee je afscheid (en afstand) hebt kunnen nemen van de vervelende situatie in je vorige huis. 🙂

  • Ja, de verhuizing is achter de rug, zo een verfrissende douche nemen en dan m´n bed in duiken, Erg moe.
   Klopt, het verhaal gaat maar door en wat ik het ergste vind behalve alle overlast en dat het me erg veel geld heeft gekost is dat ze gewoon ronduit staan te liegen. Daar komt het in feite op neer.
   Bedankt, ik hoop het echt. Afijn, ben nu zo moe dat ik als een blok in slaap val wrs.
   Nu nog de laatste hobbel nemen, de eindinspectie. Ik ben bang dat ze moeilijk gaan doen, ik wil wel m´n borg terug. Ook helemaal geen zin in Woonvisie makelaars die hebben gelogen dat er geen buren zouden zijn. Ik moet ook weer iemand zien te vinden die alle tapijt, etc. eruithaalt op korte termijn…
   Maar goed, als je ooit in Tilburg bent ben je welkom. 😉

 3. Kom nu maar lekker bij, het is je gegund!

 4. Hard gewerkt op zo’n dag!
  Ik hoop voor je dat je een rustige nacht en ochtend hebt gehad. Daar is het allemaal om begonnen immers.

  “eindinspectie”: het zal nog niet meevallen om het oude appartement weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Het was immers onbewoonbaar..

  • Keihard idd, toen ik gisteren boodschappen ging doen kon ik niet meer normaal lopen van de rugpijn, maar gelukkig is het vandaag redelijk.
   Ik heb redelijk geslapen, was heel erg moe. Verder doe ik nog even nergens uitspraken over.

   Er spelen een aantal problemen rond eindinspectie, wordt gedaan door de makelaar die me voorgelogen heeft over buren, moet nieuwe tapijt eruit?, etc. Ik wil er zsm vanaf, het is heel naar gegaan allemaal.

 5. Je bent in Tilburg. Hoofdstuk Overschie zo snel mogelijk sluiten en achter je laten!

  • Als het aan mij lag ging ik er helemaal nooit meer naartoe, maar zie boven er zijn nog een aantal vervelende dingen, het moet afgerond worden en ik wil de borg terug. 2x verhuizen in 6 maanden buiten mijn schuld heeft me al vreselijk veel geld gekost.

 6. Pfoe! Ik heb even wat gemist denk ik. Maar je bent dus eindelijk verhuisd!!! Zelfs ik slaak op afstand een zucht van verlichting. En ik hoop dat de ellende nu snel over zal zijn.
  Proberen vooruit te kijken, en zo min mogelijk aan die affaire denken, zelfs als je financieel nog wat verliezen te nemen hebt (in het ergste geval), zet het maar van je af. Zei dominee Apie zalvend, maar wel oprecht.

  Even googelen leverde me deze – zo op het oog – aanrader op, het vreemdste dierenpark van Nederland: http://www.oliemeulen.nl/oliemeulen.nl/index.php/info

  Ben benieuwd naar je foto’s en verhalen. Over Rotterdam had ik altijd een “aha” effect, been there done that, in Tilburg ben ik nog nooit geweest.

  • Ik hoop het ook van harte. Het gaat me sowieso nog geld kosten omdat ik zelf de flat niet leeg kan opleveren door rugproblemen. Ik wil er graag zsm een dikke streep onder zetten, word bijna misselijk als ik alleen al het adres zie. Zo erg was het de afgelopen maanden.
   Bedankt voor de link, daar ga ik in de lente zeker een keer kijken (moet nu zuinig aan doen door alles).

   Tilburg is ook voor mij relatief nieuw, ben er ooit een paar jaar naar school geweest maar dat is erg lang geleden.

 7. Stilstaan is achteruitgaan en omkijken uit den boze. De toekomst nodigt je uit, mevrouw!

 8. Bedankt voor je like, Geert de Brabander.

 9. Wat goed van je. Heel veel plezier in Tilburg en in je nieuwe huis!

  • Ja, ben ik mee bezig… kaarsjes, wierook, bloemen, wijn en lekkere hapjes. Laatste verhuisdoos van in totaal ca. 60 gisteren weggewerkt.

   • Dan heb je keihard gewerkt zeg. Klinkt allemaal prima, fijn, heb je verdiend!

    • Idd heel hard gewerkt. Nu ben ik dan ook wel gesloopt, en niet weten hoe ik oude flat goed kan opleveren en borg terugkrijg kost ook veel energie (spelen meer nare dingen rond die flat maar die wil ik hier niet neerzetten). Afijn, nu eerst proberen een beginnende keelontsteking de kop in te drukken met vitamines etc. (heb weinig weerstand meer over).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.