Paardenmutsje!?

Paard in de weiKlik op de foto voor een groter formaat

14 Reacties op “Paardenmutsje!?

 1. Ziet hij nu nog wel iets?

  • Volgens mij ziet hij geen steek. Ik heb al gegoogled en kwam toen wel oornetje tegen, maar dan zijn de ogen onbedekt. Ik vraag me af wat hier de reden van is? Vind het wel een beetje freaky gezicht en ook niet leuk voor het paard lijkt me.

 2. Ja hoor hij ziet nog gewoon. Vliegen en vooral collicoides hebben de neiging rond de ogen te gaan zitten. Bovendien zijn IJslandse paarden allergisch voor het spuug van die kleine flut-mugjes en moet je ze wel inpakken

 3. Zoiets heet een vliegenmasker en zorgt ervoor dat er geen vervelende vliegen in zijn oogjes gaan zitten. En de paarden kunnen er prima doorheen kijken hoor, het is geen dichte stof maar een soort gaas.

  • Oké, dat wist ik niet, Cynthia, ik heb het woord toegevoegd aan de tags. Ik zag net dat er veel verschillende soorten vliegenmaskers zijn en vaak zie je dan gaas(stukjes) bij de ogen. Maar bij dit masker lijkt het wel alsof het uit een stuk stof bestaat, mss als je heel dichtbij staat dat je het gaas dan ziet.

 4. Tja…nog nooit gezien, en een vreemd idee wel…

 5. Grappig hoor, het arme dier 🙁

 6. Kreeg net op Nujij deze link, ‘voor paardenliefhebbers met humor’. 😉
  https://www.kooleruitersport.nl/img/product/3425/0/0/qhp-vliegenkap-fun-smile-zonder-oren.jpg

 7. Mogelijk heeft dit paard nieuwe contactlenzen en omdat je die in het hoge gras zo moeilijk terugvindt, heeft iemand hem/haar een lenzenvanger aangetrokken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.