Shop till you drop!

‘Uitgerekend op de warmste dag van het jaar ga ik met m’n paradevriendin winkelen’, bedenk ik op de fiets ernaartoe. Wel lief aangeboden van haar, ze weet dat bepaalde interieuronderdelen dringend aan vervanging toe zijn en dat ik zonder stok achter de deur het niet kan opbrengen om in-m’n-eentje-en-autoloos dat soort dingen te regelen.
Bank, tafel en livinggordijnen zijn al langer aan het einde van hun Latijn (anders ik wel).

Verhit stap ik in haar pikzwarte auto die zich qua kleur nog niet aan de zomer heeft aangepast. Onderweg met het raam wijdopen voel ik de verkoelende wind op m’n bezwete gezicht. Foto’s maken vanuit een rijdende auto is ook weer een vak apart, wel leuk om uit te proberen. De weg naar perfectie is hobbelig en gelukkig eindeloos, de perfecte foto is even saai als de perfecte man.


‘Eindelijk na al die jaren weer in Delft’, zeg ik tegen m’n vriendin als de auto langzaam het Ikeaterrein oprijdt. Braaf loop ik achter haar aan naar binnen, terwijl ze op zoek gaat naar de kortste route. Zonder haar was ik er waarschijnlijk nu nog. Na uren lopen, kijken, voelen en overleggen (god, wat mis ik dat), komen we ten slotte bij de banken terecht. Inmiddels heb ik al gordijnen gekocht in een andere kleur dan ik van plan was, nu moet ik nog een leuke opvolger zien te vinden voor m’n tot op de draad versleten bankje waarop ik zoveel lief en leed met H. en later J. gedeeld heb.

Het zal opnieuw leer worden, een rodewijndrinker als ik op een stoffige crème bank zetten is vragen om ongelukken. Verbaasd kijk ik naar de prijzen, ‘wat zijn die dingen duur!’ M’n vriendin oppert dat ik misschien beter later kan beslissen aangezien het ook al niet mijn kleuren zijn. Ik voel een stoot adrenaline door m’n lijf gaan en zeg vastbesloten ‘ik ga hier niet weg voordat ik een bank, tafel en gordijnen heb!’

‘Oké’, antwoordt ze grinnikend, ‘welke wordt het dan, de rode of de zwarte?’ Even komt alles als in een mist voorbij, de blauwgroene veloursgordijnen, de vermoeidheid tot op het bot en de hitte van de dag die m’n brein benevelt – later bij de kassa krijg ik een blackout en weet m’n eigen telefoonnummer niet eens. Ik zeg ‘what the hell, ik neem die’.
Van Delft heb ik helaas geen glimp opgevangen, de volgende keer ga ik echt de stad ín.
Marjelle

Muziek: Rock till you drop

25 Reacties op “Shop till you drop!

 1. Dan is het dus de rode geworden…

 2. @ je had er wel mooi weer bij!! In Amsterdam hing een donkere wolkendeken. Maar misschien hing die alleen over mij…:(.
  Ja, die nevel is ook herkenbaar.
  dagdag, sjaal

 3. Wie weet, Grutte, en hij komt morgen al. 😉
  Dus dan heb ik een bank teveel in een daarvoor te klein huis. :~)

 4. Stapelbank?

 5. *Het was zeker mooi weer, Sjaal, en erg warm, vooral in de auto, later gelukkig het open raam als airco. 😉
  Ik vond het niet fijn die blackout (understatement), ook al was ik doodop en alles, het is een eng gevoel.
  Ik hoop echt voor je dat die donkere wolken gauw wegdrijven, maar het blijft een heel lastige situatie, dat begrijp ik.
  *Zeg, wil je dat ik m’n nek breek, Grutte!? 😉 Nou ja, als ik ‘m in de gang zet, kan ik altijd nog daar m’n nek breken. Always look at the bright side. 😉

 6. Het is er dus van gekomen. Ikea voor al uw dameswensen…
  ’s morgens eerst ontbijten, dan rondsjouwen, dan zweedse balletjes en dergelijke en verder winkelen. Tot je je gevoel kwijt ben en je geld en je telefoonnummer. Is dat niet al eens meer gebeurd???:-)
  Fijn dat je bent geslaagd en ik ben benieuwd wie de bank mee gaat verslijten.
  Groet en sterkte, O.
  (till you (?) drop?)

 7. Ja, dat is sowieso vermoeiend, vind ik, naar Ikea, en dan die warmte…pfffffff.
  Maar toch goed geslaagd…toch? :-))
  Ik had eigenlijk Bop till you drop verwacht, van Ry Cooder – hoewel dat alleen een lp titel is, geen bestaand nummer….dus wat klets ik eigenlijk….. 😉
  Delft is wel leuk, dat hou je voor jezelf dan toch gewoon tegoed, een volgende keer?

 8. Jaja, ik heb mezelf Ikea in gesleurd, Oliphant! 😉
  Nee, dat was heel anders, flauw!!! :)))))
  Ik ook. Als-ie maar lief is.
  Beer i.i.g., maar die is zo klein & licht dat het niet zal verslijten. 😉
  (Nou, at the end of the day kon je me echt opvegen nadat ik toen nog met E. en vriend naar WP was gegaan en witte wijn heb gedronken op een lege maag (moet kunnen ;)). Tja, en toen moest ik nog naar huis fietsen, terwijl ik ‘keikapot’ was (zou m’n verbrabantste broer die ik nooit spreek zeggen ;)).

 9. Onze reacties hadden elkaar gekruist, Bart. 🙂
  Ik hoop het wel, morgen even kijken hoe bank en gordijnen elkaar verdragen!? 😉 Die laatste hangen nog niet, want het was veel te warm vandaag en ik veel te moe. Bovendien moeten ze met zelfstrijkende* kleefband of hoe dat ook mag heten nog een halve meter(!) korter gemaakt worden en als ik ergens een hekel aan heb, is het aan dat soort prutsdingen (die ik niet goed kan).
  Ik was al blij met ‘Rock till you drop’, Bart. ‘Ha ha, zelfkennis altijd leuk’, zegt Beer. 😉
  *Misleidende naam want ‘ik’ moet het doen. 😉
  O god, en ik moet ook nog een tafeltje in elkaar zetten, bedenk ik, en m’n vriendinnen zijn even handig als ik. :~)

 10. @ heb er uiteindelijk ook maar een blog overgeschreven, die nevels.
  hmmm, blackout, niet fijn!

 11. Misschien die andere bank even hoogkant zetten totdat hij opgehaald wordt?
  Veel plezier met je nieuwe spullen!!

 12. *Ik ben daarstraks even bij (je) komen lezen, Sjaal.
  Wrs de oververmoeidheid o.a. door slaaptekort, denk ik dan maar.
  *Ik denk dat ik hem in de gang ‘prop’, K, en dan hoop ik dat Poolse Adam hem binnenkort kan meenemen(?).
  Bedankt, ik ben benieuwd! 😉

 13. Ach, Oliphant, ik zie het nu pas, een koe van een fout in de titel, mijn god, ik ben nog moe-er dan ik dacht, volgens mij stond het er eerst wel goed nl. (maar ik durf nu even niets met zekerheid te zeggen).
  Thanks. 🙂

 14. Roland Danckaert

  En nu nog een nieuwe liefde voor op die bank, toch?

 15. Ik ben opzoek naar een slappplaats als ik in Adem ben. Ruilen? Jij hier ik daar.
  á deo

 16. Die nieuwe liefde was er toch al?

 17. *Zo is dat, Roland. 🙂 En dan weet ik nog wel een paar dingen, hoor, maar je kunt niet alles tegelijk hebben, cliché, maar wel waar. 😉
  *Amsterdam, Roberto? Het exotische Catalunya i.p.v. het bij vlagen mooie Rotterdam… :))
  *Dan weet jij meer dan ik, Paco. 😉Updatetje: inmiddels is de bank er, Ikea-transport heeft me daarstraks uit bed gebeld en de kamer staat boordevol, ik heb het nu al bloody hot en het is eerder strandweer dan ikweetniethoehetwerktinelkaarzetweer. 🙂 Even de bank de gang in slepen en me dan eerst maar eens storten op de (losse) pootjes van de bank, dacht ik… Dat was nog niet zo simpel, na een worsteling, door mij gewonnen, staat-ie nu in de andere kamer in de weg. 😉

 18. Oh bevangen door de hitte, kan me zo goed voorstellen
  Ik ben een IKEA-fan.
  Al die eigen ontwerpen. Vond de banken ook duur in de
  laatste folder. Tot mijn vreugde zag ik dat ze hoezen verkopen
  voor banken. Maar geen prijs erbij.
  Op de gratisaftehalenlerenbank op Marktplaats horen
  we niets (in Gieten vlakbij)
  Er is gewoon te weinig tijd voor zoveel………

 19. Ja, ik hou van mooi weer, Annet, zon en warm, maar niet zo benauwd dat ik samen met de mussen van het dak afval. 😉
  Ikea heeft zeker leuke dingen en sommige dingen zijn ook weer wel heel goedkoop, m’n nieuwe salontafeltje (in doos) bv.
  Staan die prijzen niet op de site zelf? Even googlen. 🙂
  Linkje extra bekleding / banken:http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/categories/departments/living_room/10664/
  Wel de enige link die bij mij niet opengaat, but well.

 20. Soms moet je even niet meer willen nadenken, maar moet je gewoon doen. Later zie je wel wat je hebt gedaan. 🙂

 21. Vind ik dus ook, Edu. 😉 Profetische woorden je laatste zin, het is inmiddels ‘later’ en waar ik niet aan gedacht heb (denken lukte sowieso niet meer zo) in de hustle and bustle van gisteren is dat álles lekker zit als je zo moe bent en dat er nogal een gigantisch verschil is tussen een bank met losse zachte leren kussens of een strakke leren bank (zeker als je uitgezakt gewend was ;)). Dit zou nog weleens de miskoop van het jaar kunnen worden, ik zit zo raar op die bank… maar mss went het, wie weet. :~)

 22. En dan zeggen ze dat winkelen voor mannen een hel is…;o)

 23. Nou, er zijn ook genoeg vrouwen (zoals ik) die liever wat anders gaan doen, Stripman. 😉

 24. @Marjelle
  Oeps, dat klinkt bekend. Ik voel een sneeuwbal-bijdrage opkomen. De grootste miskoop van…

 25. Ben benieuwd, Edu. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.