‘Aap, noot, mies’

Afgelopen weekend heb ik weer verschillende kanten van Rotterdam gezien. Vrijdag gaf ik in Floor Engelse conversatieles aan L. in ruil voor Spaans, de dag erna lag ik ergens in Noord op een matras met een didgeridoo aan m’n oor. Het was de tweede keer dat ik een klankhealing concert in Djoj bijwoonde en ik vond het heerlijk om me te laten meevoeren op de muziek. Bijzonder ook het samenspel van verschillende instrumenten, het galmende geluid van de gong, de ijle vrouwenstemmen en de mistige rainsticks afgewisseld met de zwaardere didgeridoo’s en tinkelende klankschalen. Een van de zeldzame gelegenheden dat ik zelfs na anderhalf uur nog dacht ‘ga door, ik wil meer!’ 26 mei is het volgende concert, een datum die ik bij thuiskomst meteen in m’n agenda heb gezet.


Zondag was de laatste dag dat het Nationaal Onderwijsmuseum open was, 1 juli  verhuizen ze naar Dordrecht, op de valreep besloot ik ernaar toe te gaan. The Amazing Stroopwafels zongen me tegemoet, het publiek had zo te zien en te horen een hoog lerarengehalte, niet verwonderlijk natuurlijk. In een van de ouderwetse klaslokalen wurmde ik me in een houten schoolbankje. Het bekende plankje met ‘aap, noot, mies’ lag voor me, al hoorde ik daar pas voor het eerst in Nederland van aangezien ik tot m’n zestiende in België heb gewoond. Daar waren blauwe plooirokjes & witte bloesjes de verplichte trend op de lagere school. Hier komt waarschijnlijk ook mijn hekel aan een uniform en dito gedrag vandaan. Na een beker ranja liep ik de zalen door om een fotoshoot te maken. Helaas dachten m’n batterijen er anders over, toen ik net een paar foto’s had gemaakt flitste ‘goodbye’ al over het scherm.
Marjelle

Jim I Nim Moroccan Spirit

21 Reacties op “‘Aap, noot, mies’

 1. Leuk blog
  dag Marjelle…..zwaai

 2. Klankhealing concerten heb je hier ook in de buurt…
  Van een holle bereklauwstengel kun je een rijstinstrument maken, nog nooit gedaan…..

  Leuk dat de Amazing Stroopwafels nog zingen…ze moeten wel hè tot na hun 65ste……

  Groetjes van Annet (je bent niet actief op FB?)

 3. Lekkere buikdansmuziek….:)

 4. Klank healing is onbekend voor mij Marjelle. Heb wel eens een behandeling ondergaan met koperen schotels die overal op je lijf werden gelegd en die werden dan in trilling gebracht met een soort staaf 🙂 Het voelde wel prettig moet ik eerlijk bekennen al ging de ontspannende werking een beetje aan mij voorbij

 5. Uniform op Belgische scholen: zie je nu toch steeds minder. Volgens mij moeten de Stroopwafels allang de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Zijn al zolang bezig.

 6. Je schoolbordfoto vind ik heel mooi (zegt het helemaal) en je blog ook!

 7. Een fijn blog, Marjelle!
  Van de lage, ronkende klanken van de didgeridoo kan ik ook erg genieten, ik kan me goed de overgave eraan, en de rust die het ondergaan ervan met zich meebrengt voorstellen.
  The Amazing Stroopwafels zijn geweldig, een buitenkansje dat je ze live mee kon maken! 🙂

 8. Bart was het dus, gravatar doet weer eens eigenwijs… 😉

 9. Ja ik ben er wel eens bij geweest…..maar ik heb thuis m’n eigen didgerido(etje)…ik zou nog steeds wel eens een trommel willen…maar ja ook een piano…en een gitaar…in een volgend leven dan maar:)
  Jammer dat je niet op FB zit….

  • Leuk dat je er zelf een hebt! Ja, zo’n trommel, gong of klankschaal lijkt me ook wel wat of iemand-met. 😉
   Mss ooit, maar voorlopig liever niet met m’n echte naam. Ik zag trouwens dat er mensen zijn die met een nickname op FB staan.

 10. De enige ervaring die ik heb met klankhealing was een tafereel op de camping waar een verliefd stel in de weer was met een schaal. Ze hadden zo te zien wel de juiste toonzetting te pakken. Op het moment dat de schaal op het hoofd van de vrouw werd gezet en hij er een hens op gaf, konden we het niet verder meer aanzien. We lagen rollend van het lachen op de grond namelijk.

 11. Bedankt voor je like, FT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.