Blaffen, gieren, brullen

beerpakjeboter


Inmiddels weet ik
waar de rugpijn vandaan komt. Dat wil zeggen, het voelt als rugpijn, maar in werkelijkheid is het een overbelasting van het SI-gewricht. Een gewricht waar ik tot gisteren nog nooit van gehoord had. Twee weken geleden ben ik nog voortvarend bezig met verhuisdozen uitpakken, daarna kom ik in de lappenmand terecht met griep en word een week later opeens wakker met hevige rugpijn. Alleen al m’n schoenen aantrekken is een opgave. Vervolgens gaat de griep naadloos over in wilde hoestbuien, die me uren uit m’n slaap houden en ook het overbelaste SI-gewricht elke keer weer een oplawaai geven. Een paar keer had ik het vandaag zo benauwd dat de tranen over m’n wangen liepen. Daarstraks heb ik op mijn wandelronde – een van de dingen die ik moet doen van de fysiotherapeut is wandelen en oefeningen – allerlei middeltjes ingeslagen in de hoop dat ik vannacht niet weer de longen uit m’n lijf hoest. Morgen komt waarschijnlijk een pakje met brouwsels van de fytotherapeut, maar omdat dat nog ver weg is heb ik alvast laurierdrop, gedroogde tijm, honingdrop en tijmsiroop ingeslagen, bloemetjeshoning had ik al.
Marjelle

Foto Witold Riedel

16 Reacties op “Blaffen, gieren, brullen

 1. Ik wens je alvast een goede nachtrust. Niets vervelender dan dat je jezelf ongewenst uit slaap houdt.

 2. Een glas water aan de kook brengen, honing toevoegen en er daarna een stevige geut rum in kappen. Herhaal dit desnoods enkele keren en weg hoest.
  O ja: mocht dit onverhoopt toch niet blijken te helpen, dan zal je te dronken zijn om je er nog over op te winden. šŸ˜€

 3. Laurierdrop, altijd goed.

 4. Bedankt voor je like, Geert de Brabander.

 5. Beterschap! Check als je tijd hebt even je link. Bij mij werkt-ie niet.

 6. Iets aangezouten waterdamp inhaleren.
  Sterkte!

  • Bedankt! Inmiddels is het sinds gisteren opeens veel erger geworden (stekende pijn rond dat SI-gewricht, dus geslapen heb ik nauwelijks). Gelukkig kon ik met spoed bij de fysio terecht vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.