De waarheid liegt niet


Klik op de foto voor een groter formaat

Een van de redenen waarom ik minder blog nee dat ga ik niet uitleggen ik ben baas in eigen blog en mag met de deur in huis vallen en zo is het Maar elk onderwerp dat in me opkomt pijn geld zien te verdienen, klanten werven overleven de kou in huis en demons from the past maar vooral die pijn duw ik weer weg. Sommige verhalen zijn te ja, wat eigenlijk persoonlijk kwetsbaar of klinken misschien als een slechte episode uit een B-film kun je nagaan hoe slecht Ik zat laatst aan een dialoogtafel met onbekenden, soep en broodjes. Het thema was ‘Toevallige ontmoetingen’ en iedereen had een verhaal met een mooi eind. Ik pijnigde m’n hersens maar kon nergens zo’n mooie toevalstreffer vinden, wel kwam een bepaalde ontmoeting in me op met een lesbische taxichauffeuse die mij lang geleden ergens in Frankrijk in the middle of nowhere  afzette voor een verlaten huis mijn brief was nooit aangekomen Die nacht bevatte alle elementen van een horror story agressieve hond ramen zonder gordijnen bevroren brood onweersflitsen en donderslagen en een telefoon die uit viel Weet je wat, dacht ik, ik vertel dat verhaal wel. Tot mijn verbazing vond iedereen het hilarisch enige humor is mij niet vreemd en o zo avontuurlijk. Ik dacht aan al die andere gebeurtenissen en hield m’n lippen op elkaar.
De waarheid liegt niet en misschien zet ik ooit op papier wat ik daarmee bedoel voor ik doodga Het moet eruit over familie, onrecht, laster, verdriet
Marjelle

18 Reacties op “De waarheid liegt niet

 1. Sjonge. Ferm tekstje. En ja, je bent baas op eigen blog 🙂

  • Je moest eens weten wat ik allemaal inhou, voer voor een boek, film, blog. 😉 Maar eerst gezonder worden (m.n. hoop ik dat de pijn die ik sinds een paar maanden heb overgaat, dat heeft nu prioriteit).

 2. eerst een reactie op je foto want die vind ik ook mooi, hoe de mooie lucht in het water wordt gereflecteerd, beautiful. Je verhaal lezend begrijp ik dat je behoorlijk in de knoop zit maar je hebt een leuke schrijftaal dus er is de kans dat het boekvoer tot een bestseller leid. (Het is algemeen bekend dat mensen graag over andermans leed lezen)
  Ik wens je snelle beterschap 😉

  • Bedankt voor foto en beterschap. 🙂
   Nou nee, dat ook niet, maar ik kan me voorstellen dat het niet erg duidelijk is als je er middenin valt (zeker dit blog niet waarin ik dan toch de helft weer inslik ;)). Heel in het kort: ik zit in een vicieuze cirkel van jarenlange burenoverlast etc., doordat bijna geen makelaar met herstartende freelancers in zee wil kom je steeds in verkeerde huizen terecht (ben recent 2x verhuisd in 1/2 jaar) en die aanhoudende stress (ik sla een heel stuk over) heeft weer veel negatieve effecten op gezondheid etc. Met pijn bedoel ik hier lichamelijke pijn.
   Dan is hun eigen leed wat minder erg wrs. 😉

 3. Juist de doorhalingen geven veel extra informatie en diepgang, leuk geschreven! 🙂

 4. Ook al bezig met een boek. Ik heb er, eindelijk, voor gekozen mijn verhaal voor mezelf te houden. Succes met het oplossen van de huidige reële problemen!

  • Nee, ik ben niet bezig met een boek hoor. Het is een idee wat soms sluimert ergens op de achtergrond, maar zeg nooit nooit (behalve in deze zin). Bedankt!
   Je bedoelt ‘concrete’ neem ik aan.
   Ik kom gauw een keer bij jou lezen voor een update (sorry, maar reageren bij jou en anderen komt er veel minder van door toestanden met gezondheid, ik ben voornamelijk aan het overleven).

 5. Daar denk ik vaak aan om alles maar gewoon te vertellen. Maar nog word ik weerhouden door schaamte en gezichtsverlies. Het duidt op gebrek aan moed (bij mij dan). Of bij iedereen? Komt uit dit zwijgen juist niet meer ellende voort….

  Groetjes….

  • Ik bedoelde hier vooral het naar buiten brengen via een blog, het van je af schrijven / opschrijven. Zelf ben ik inmiddels bezig mijn stem te laten horen. Voordat ik doodga. Ik laat me niet meer weerhouden, ook al is het moeilijk en moet je soms drempels, heuvels, bergen over. Mijn waarheid moet eruit. Hoogste tijd. Groetjes terug.

 6. Je blogt minder, lees ik. Ik was al een tijdje niet “langs” geweest, maar lees dat het “verhuizen&burenoverlast” nog wel een onderwerp is. Jammer. Brom het van je af op blog&brommer! Ik heb lang geleden dat “klik op de foto” van je gepikt, maar dat grotere formaat lukte nog niet. Ga ik ook proberen. Mooi! x

  • Klopt, de laatste tijd had ik weinig energie meer daarvoor door alles wat er speelt. Kort na de verhuizing (2de in een 1/2 jaar) ben ik ziek geworden, heb ik ook een paar infecties gekregen en door de slechte leefomstandigheden hier word ik ondanks kuren, etc. maar niet echt beter. M’n immuunsysteem staat op z’n kop. Succes met grotere foto’s uitproberen!

 7. In de tijd dat ik in een vergelijkbare situatie zat heb ik ook veel geschreven, op een afgeschermd hoekje van het intenet. Zeven jaar later durf ik het terug lezen en zie ik hoeveel ik verdrongen heb, en vooral hoe belangrijk het is om er zo snel mogelijk uit te geraken en het zo goed mogelijk af te sluiten. Want pas dan kun je weer leven. Hopelijk is er een manier voor jou, al is het schoonmaken om eten te kopen en te sparen.
  Wat het openbare karakter betreft, soms post ik er eentje “uit de oude doos” omdat ze soms leuk geschreven zijn, maar ik ga niet te openlijk. Ben zo’n privacy-paranoïde en wil zelf ook de ellende nooit meer teruglezen, die blijft beter in zijn verdrongen hoekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.