Eetdate

Eten vind ik een van de leukste dingen die er zijn, weliswaar afhankelijk van het soort gezelschap, de ambiance en niet te vergeten de gerechten die op je bord verschijnen. Een echte keukenprinses ben ik niet, ik eet liever dan dat ik kook. Tijdens het samenwonen met m’n liefste ex werd ik vaak culinair verwend, uren stond hij dan in de keuken en creëerde te midden van steeds groter wordende stapels afwas de lekkerste dingen. Het werd weleens zo laat dat m’n honger allang was gestild door een aantal glazen wijn, maar gezellig was het altijd. Sinds ik alleen woon maak ik het mezelf makkelijk, eenvoudige gerechtjes zoals een vegahamburger met verse sperzieboontjes en gebakken tomaten, een biotartaartje met wortels en een plukje peterselie of nog simpeler een uitsmijter.


Tafeldekken sla ik over, soms is het eten al bijna op voordat ik goed en wel zit. Het doet me denken aan m’n oma die af en toe de eettafel zelfs niet haalde, van haar heb ik ook de voorliefde voor after-dinner-sweets geërfd. Sinds kort is in dit patroon enige verandering gekomen, ik heb namelijk het tv-programma ‘Dinner Date’ ontdekt. Daarin kiest een hoofdpersoon uit vijf menu’s de drie die het meest aanspreken, vervolgens wordt er voor hem of haar gekookt door de vrouwen of mannen die achter de menukaart schuilgaan. Het is lekker relaxed eten terwijl aparte combinaties en smaken voorbijkomen, ik mensen zie klikken of botsen en af en toe nieuwe ideeën opdoe. Ik heb weer meer zin gekregen om te koken en anderen mijn favoriete gerechten voor te zetten.
Marjelle

The Vegetable Orchestra

21 Reacties op “Eetdate

 1. Kan geen Nederlandse commerciële tv-stations in Antwerpen ontvangen. Programma zegt me dus niets. Leuke video, maar er ontbreekt nog één ding: een zingende tomaat :-).

 2. ik kijk ook regelmatig naar dit programma. Zou het ook goed doen op de Nederlandse TV volgens mij.

 3. Ik ben niet echt een liefhebber van kokkerellen maar een verantwoorde maaltijd heb ik in een mum van tijd op tafel (bedoel voor de TV) 🙂
  Een goede maar ook lekkere maaltijd vindt ik toch wel belangrijk

 4. Doet me denken aan een Canadese die me ooit over de kookkunsten van haar moeder vertelde. Ze vatte dat kernachtig samen. Namelijk dat haar moeder bekend stond als de “Queen of Defrost”.
  Vergeleken daarbij ben je een echte gourmet cook. Met ambitie ook nog! Succes met kokkerellen.

  • Klinkt mooi, maar lijkt me niet zo lekker. 😉
   Dank je. Ik heb vroeger wel vaak gekookt voor familie, maar op een gegeven moment kwam de klad erin, lees: was ik dat eenrichtingsverkeer zat. Maar nu weer meer zin.

 5. De foto met de tag van het Rotterdamse Oost Festival triggerde meteen bij mij het prachtige (nou ja, vind ik) Harvest Festival van XTC.

  Hier is de clip te horen, http://www.youtube.com/watch?v=0lrZfhcpTIM

  Ikzelf ben door het tv kanaal 24 KITCHEN weer wat enthousiaster geworden over koken, en nieuwe dingen uitproberen, voornamelijk door kok Rudolf van Veen, die een aanstekelijk enthousiasme gepaard laat gaan met prima vakmanschap. Hij is aardig, onderhoudend, en legt altijd goed uit wat hij doet…

  • Mooi nummer. 🙂
   Dat is ook wel een idee idd, dan zie je live hoe een recept bereid wordt, niet afgeleid door eetdates, en kun je een beetje oefenen. 😉 Dat kanaal kende ik niet.

 6. Ach, Oost Festival schreef ik, haha!
  Had zomaar gekund, maar moest natuurlijk Oogst zijn… 😉

 7. 24Kitchen zit, je raadt het al, op kanaal 24 van ons digitale zenderpakket, van Caiway.
  En 24Kitchen heeft naast die Rudolf van Veen, die ik dus erg goed en vooral ook helder en duidelijk vind, nog een aantal veel mindere koks.
  Variërend tussen slordig, irritant, zelfingenomen en knoeipotterig, ik kan het niet aanzien dus. Maar zo denken meer mensen er precies over.
  Een irritante tv-kok met te groot ego is niet om aan te zien natuurlijk… 🙂

 8. Ik ben altijd paraat om bij iemand anders aan tafel te schuiven. Date of niet.

 9. Je wilt mij niet horen zingen. Ook niet als ik rood aanloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.