‘En blauw staat je zo goed’

Gisteren las ik dat Spinvis vandaag een verrassingsconcert geeft op het Grote Kerkplein in Rotterdam en besloot ernaar toe te gaan. Niet alleen heb ik goede herinneringen aan z’n optreden tijdens de Parade een aantal jaren geleden, ook z’n teksten en muziek spreken me aan, sowieso vind ik hem iets liefs hebben. Om kwart over één stappen camera en ik de deur uit, het weer werkt gelukkig mee, blauwe lucht bezaaid met schapenwolkjes. Als ik even later over de drukke markt loop hoor ik in de verte al zijn stem. Er hangt een relaxte sfeer bij het Stadspodium, mensen klappen enthousiast, kinderen spelen op het podium, ouders fotograferen vertederd hun kroost.

Klik op de foto voor een groter formaat
Spinvis

De band swingt
, bekende nummers als Ik wil alleen maar zwemmen, Voor ik vergeet en Aan de oevers van de tijd komen voorbij. Ik schuif wat meer naar voren zodat ik niet steeds extra hoofden voor m’n lens krijg, met m’n 1.65 m had ik beter laarzen met hoge hakken aan kunnen trekken bedenk ik. Eenmaal dichterbij maak ik snel nog een serie foto’s, met de warme herfstzon op m’n gezicht laat ik vervolgens m’n gedachten de vrije loop en geniet van het optreden. Als veel te snel voor mijn gevoel de muziek weer stopt komt er een paar meter verder onverwacht nog een toegift. Zeven jongens blazen de longen uit hun lijf, leuke afsluiting met het Broken Brass Ensemble. Ik slenter terug over de markt en trakteer mezelf op een grote bos gele rozen.
Marjelle

Klik op de foto voor een groter formaat
Broken Brass Ensemble

21 Reacties op “‘En blauw staat je zo goed’

 1. Haha, leuke mannen bestaan schreef je 3 jaar geleden. Inderdaad, leuke vrouwen bestaan eveneens. Ze hebben echter met elkaar gemeen altijd bezet te zijn. Als je er goed over nadenkt is dat ook zeer logisch. Vrijgezellen zijn over ’t algemeen niet meer aantrekkelijk als ze te lang alleen zijn. Ik spreek uit ervaring en zeker ook voor mezelf.

  Spinvis (Erik de Jong) begon in 2002 met computermuziek te maken. Later ontpopte hij zich als troubadour en zeer begenadigd tekstdichter. Hij won vele prijzen. Ik kan me goed indenken dat jij de muziek van Spinvis mooi vindt.

  • Die titel was uiteraard met een dikke knipoog, dat wist ik natuurlijk allang. 😉 Alleen al m’n exen waren stuk voor stuk leuke mannen. En natuurlijk bestaan leuke vrouwen ook, maar dat die M/V altijd bezet zijn is een fabeltje. 😉 Ik kan mensen om allerlei redenen niet aantrekkelijk vinden, of ze wel of niet lang alleen zijn maakt me op zich niet uit, wel hoe ze daarmee omgaan. Dus als ze daardoor enigszins vreemde / asociale trekjes krijgen, dan is dat idd niet aantrekkelijk.
   Mooie muziek en sympathieke man idd.

   • Weer hebben we iets met elkaar gemeen: bijna al mijn exen waren ook heel erg leuk tot de liefde over was 😉 Ik ben 17 jaar bewust vrijgezel en ben de afgelopen 10 jaar geen interessante, alleenstaande vrouwen meer tegengekomen. Wel bijzonder leuke getrouwde dames. Dit komt waarschijnlijk omdat bezette vrouwen opener en spontaner zijn. De vrije vrouw stelt zich defensief op. Maar dat zal dan wel aan mij liggen. Ach, ik maak me er niet druk om.

    • Een paar exen werden zelfs heel goede vrienden. Dat herken ik niet wat je erna schrijft, sowieso is het allemaal niet zo zwart-wit. 😉

     • Tja, mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Ik hoor wel vaker dat vrouwen met hun exen contact blijven houden. Persoonlijk heb ik daar geen behoefte aan. Ik ben dan ook blij dat ik geen kinderen heb want dan ben je tot elkaar min of meer veroordeeld. Liever kijk ik vooruit. Nieuwe contacten leveren meer op dan blijven hangen in het verleden.

 2. PS, zeer mooie foto van Spinvis!

 3. Geslaagde middag dus. Moest eerst wennen aan zijn teksten toen ik die voor het eerst hoorde. Vind hem nu een van de origineelste Nederlandse artiesten. Jullie hadden gisteren geluk in Rotterdam. In Antwerpen was het de hele dag grijs.

 4. Fijne zachtaardige klanken zijn het van Spinvis.
  Word helemaal rustig van een blogje van jouw hand (hoofd/hart)…
  Als een ander (de onrustige mens) je geen rust geeft kan geven dan moet je het zelf maar uitdragen….

  Het leven…
  zoeken van rust- tot rustpunt
  in al z’n gradaties

  Fijn hè zulke dagen…..

 5. Ja leuk, zo’n ontspannen middag, en ook nog met zacht en lekker weer…
  Het zijn van die meevallertjes, ik laat (te) vaak mijn humeur mede afhangen van datzelfde weer, ja…..

  • Alles is leuker met de zon erbij en liefst een graad of 20, 25, wat dat betreft ben ik in het verkeerde land geboren. 😉
   Dat laatste probeer ik zo min mogelijk te doen, maar ik heb wel een hekel aan kou, aan dikkejassenmutsenweer & rode neuzen (Rudolph is er niets bij). 😉

 6. Tja, het bekende Mars-Venusverhaal, Ko, ook alweer zo zwart-wit. 😉 Wat exen betreft, iedereen gaat daar op z’n eigen manier mee om, wil je geen contact meer prima, wil je het wel ook goed. Met in het verleden blijven hangen heeft het in dit geval niets te maken, wel met echte vriendschap.

  • Een onverwachte discussie bij een topic over muziek. Natuurlijk moet een ieder voor zichzelf uitmaken wat hij/zij wil. Ik veroordeel niets alleen heb ik een andere visie op exen maar dat is puur voor mezelf. Ik geloof niet in vriendschappen voor ’t leven. De mens is continu in ontwikkeling. Iemand waar je vandaag mee bevriend bent kan overmorgen niet meer bij je passen. Maar er bestaan altijd uitzonderingen op de regel.

 7. Spinvis …. de naam wel eens gehoord maar je tubetje laat me ze voor ’t eerst horen. Ik ben niet meer zo bezig met muziek sinds m’n oren flink beschadigd zijn

 8. Bedankt voor je like, Lichtbildwerfer.

 9. En bedankt voor je like, Atelier c157.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.