‘Goede voornemens zijn zo vrijblijvend’

Aan goede voornemens doe ik niet, zelfs de oude recyclen zoals Loesje doet is er niet bij. Je moet je alleen iets voornemen als je dat ook echt wilt en de tijd er rijp voor is, dat kan morgen zijn, over een maand of misschien komt het moment wel nooit. 1 januari begon voor mij met een frisse duik, eerst dook ik m’n warme bed uit, vervolgens nam ik de Aqualiner naar Katendrecht voor een nieuwjaarsduik. Aan de kant welteverstaan, met camera voel ik me meer als een vis in het water dan bibberend in bikini. Er stond een gure wind, we waren met z’n allen aan het koukleumen en ik kreeg bijna medelijden met de diehards in badpak voor ons. Nog 59 dagen en dan is het lente, ging het door m’n hoofd. Met dat zonnige vooruitzicht en een camera vol foto’s toog ik even later weer naar huis na een tussenstop op de SS Rotterdam waar ik in een ontplofte tosti hapte. Helemaal niet lekker en dat voor 5,50 €. M’n hoofd kreunde nog na van iets te veel rode wijn de vorige nacht, maar desondanks voelde ik me redelijk goed.

sized_100_9693(001)Klik op de foto voor een wens

Er zijn wel een aantal doelen die ik dit jaar graag wil bereiken. Zo hoop ik dat 2013 op alle gebieden een béter jaar wordt dan 2012. Dat het nieuwe jaar met vlag en wimpel het oude verslaat op het gebied van gezondheid, liefde, werk en wonen. Meer concreet betekent dit dat ik op korte termijn een ander huis vind in Rotterdam en dan eindelijk verlost ben van jarenlange burenoverlast waardoor er meteen ook een eind komt aan de chronische stress en ik weer een eigen plek heb. Op het vlak van werk hoop ik dat de herstart van freelance puzzelwerkzaamheden nu echt een feit wordt, al houdt dat waarschijnlijk in dat ik een andere programmeur moet vinden. Ook zou ik heel graag willen dat er weer geld binnenkomt in plaats van alleen maar uitgaat. En de liefde… die kent vele verschijningsvormen, van het met overgave iets doen, een loyale vriendschap en onrustige vlinders tot een diep gevoel van herkenning en verbondenheid. Ik hoop dat 2013 me dat laatste brengt.
Marjelle

20 Reacties op “‘Goede voornemens zijn zo vrijblijvend’

 1. ik hoop het ook van harte voor je!

 2. Ja, dat er van je doelen maar genoeg uit mag komen…
  En die ‘New Year’s resolutions’, nee, ik kan er dus zelf ook niks mee, ze zijn te makkelijk gemaakt & weer verbroken…
  Een van de Loesje spreuken leen ik graag even voor mijn eigen facebookpagina, mocht wel hè? 🙂

 3. Roken doe ik niet, drinken………….ehhhhhh en teveel eten, nou neu, prima op gewicht.
  Trijntje……..ik ben al dertig jaar bij m’n eigen “Trijntje” en daar houd ik het bij, goede voornemens…..puuuuuuu!

 4. Heel veel succes met je doelen voor dit jaar Marjelle!

 5. zelfstandigjournalistantwerpen

  Dat zoveel mogelijk punten op je programma gerealiseerd mogen worden. Ik heb er twee zoals bekend en wat mij betreft, gaan die ook lukken. Maar ja, ik ga daar niet alleen over. Je moet er wel wat voor doen en medewerking krijgen.

 6. Heel veel succes, het gaat vast allemaal lukken! En ja, voornemens…

 7. Je mag dan wel wel niet zo aan goede voornemens doen, maar je wensen lijstje is er niet korter om geworden. Het is je van harte gegund dat die allemaal uitkomen!

  • Ik doe helemaal niet aan goede voornemens. 😉 Titel was een uitspraak van Loesje overigens (klik op ‘niet’ voor een link naar de kaart).
   2 concrete doelen en 1 wens is nou niet bepaald een lang lijstje…

 8. Hoop op veel vlinders in alle soorten en mate voor je Marjelle….dat je er tussen mag wonen….

 9. Het zij je allemaal van harte gegund Marjelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.