‘Groeten uit Rotterdam!’

Nieuwsgierig geworden naar de parel aan de Maas besluit ik voor de tweede keer met de Aqualiner naar Heijplaat te varen. Toeval bestaat niet, op het dek zie ik dezelfde vrouw staan als de vorige keer, de Heijplaatse die me op het rivierstrand opmerkzaam heeft gemaakt. Na een zonnige overtocht waarbij ik alles fotografeer wat los- en vastzit op het water legt ze me uit hoe ik vanaf de RDM Campus naar het strandje moet rijden. Een aparte gewaarwording om op dit eiland rond te fietsen, een soort van miniatuur-Rotterdam met vriendelijke mensen en een rustige dorpskern.

Een van de voorbijgangers aan wie ik de weg naar het strand vraag, vertelt ‘ik woon hier al 56, nee, 57 jaar en ik komt er haast nooit’, ondertussen snuffelt haar hond nieuwsgierig aan m’n broekspijp. Ik ga op zoek naar het door haar beschreven ‘poortje in het groen’. Als ik dat eenmaal gevonden heb en het smalle bospaadje op fiets maak ik bijna weer rechtsomkeer. De Strand-pijl wijst naar een nabijgelegen boerderij en ik ben bang om weggeblaft te worden door een enge hond. Ik verman me en rijd het kronkelige pad af waarna ik opeens oog in oog kom te staan met de parel aan de Maas. Zand, zee, zon… Rotterdam op haar best. In het Dokkaffee sluit ik even later deze zonovergoten middag af met Earl Grey en kaascroissant, in m’n gedachten was ik even op vakantie.
Marjelle

Groet Chris Chameleon

16 Reacties op “‘Groeten uit Rotterdam!’

 1. De parel aan de Maas is wel een gecultiveerde parel, toch?
  Las op de Wiki link dat het volgens mij een van de dunst bevolkte gebieden van Nederland is, 16 honderd zoveel op 41 ha, da’s niet veel.
  Jammer dat het op één dag niet te doen is anders zou ik wat vaker bij jou in de buurt rond gaan fietsen 🙁
  De muziek keuze doet me vermoeden dat de parel romantische gevoelens losmaakt 😉

  • Op het strand was geen hond, letterlijk. 😉
   Hier in de buurt is het idd mooi fietsen bv. naar de Kralingse plas, het bos, naar parken en botanische tuinen of met de fiets op de boot naar andere oorden.
   Nee dat nou ook weer niet, m’n muziekkeuze was louter gebaseerd op het feit dat ik het een mooi nummer vind. 🙂

 2. Die Rotterdammers hebben ook overal aan gedacht.
  Beetje schoon ook?

  • Je moet het wel vinden dit-strandje-dat-verstoppertje-speelt. 😉
   Ik dacht het wel, helaas mag je er niet zwemmen vanwege de sterke stroming o.a., maar dat moet je maar voor lief nemen, het blijft een bijzonder plekje.

 3. Toch echt een strandje onder de rook van de maasstad.
  De palmbomen en de meisjes in strorokjes die me een glas klappermelk serveren denk ik er gewoon bij Marjelle 🙂

 4. Vergeleken met Hoek van Holland vast een oase van rust.

 5. Zo dat is gaaf, even zoeken en dan heb je een prachtig juweel gevonden inderdaad… had er nog niet eerder van gehoord, maar ja is ook aan de andere kant van het land (voor mij dan)… Mooie foto, die Rotterdam eens van een andere kant laat zien…

  • Welkom, Aline! Idd een pareltje aan de Maas. Rotterdam komt regelmatig aan bod in m’n blogs, ik lijk wel een promotor af en toe. 😉 M.n. de groene kant ervan, want o.a. met z’n Kralingse bos, parken en botanische tuinen is het veel groener dan mensen denken.

 6. Een stralende strandfoto, mooi!
  Nog bijkomend van de zoveelste week kledderig buienweer zie ik tot mijn genoegen dat het…in ieder geval vandaag en morgen droog en mooi belooft te zijn. Hèhè… 🙂

 7. Het is wel een mode verschijnsel geloof ik, want hier in Groningen hebben ze ook zo’n strandje gemaakt. Wel een leuk verschijnsel trouwens.
  Ik zal ook eens gaan kijken.

  • Dit strandje-aan-de-Maas is geen modeverschijnsel, het is een natuurlijk rivierstrand. Mocht je ooit een keer in de buurt zijn, dan is het de moeite waard om even een kijkje te nemen. 😉 Zwemmen mag je er trouwens niet.

 8. Misschien kun je het claimen als privéstrand voor een tijdje. Je maakt er reclame genoeg voor :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.