Houdoe!

Het inburgeren verloopt anders dan ik had gedacht. Toen ik drie maanden geleden vanuit Rotterdam naar Tilburg verhuisde had ik grootse plannen. Helaas gooiden gezondheidsproblemen roet in het eten waardoor er van al die ideeën nog weinig in de praktijk kon worden gebracht. Ik wilde leuke, nieuwe mensen & dito plekken ontdekken, een beetje cultuur opsnuiven, hier en daar een festival bezoeken, ik had zelfs al een weekendkaart voor het International Gipsy Festival, maar moet die nu helaas verkopen vanwege tinnitus. Ook had ik zin om op de fiets (die ik dan nog wel tweedehands moest aanschaffen) tochten te maken naar De Loonse en Drunense Duinen, lange wandelingen door Moerenburg, het Leijpark en de Oisterwijkse bossen om vervolgens uit te puffen bij Boshuis Venkraai. Kortom genieten van al het moois wat Brabant te bieden heeft en de leukste plekjes op de foto zetten.

‘Blijf van m’n staart af!’

Een aantal dingen heb ik nog steeds niet kunnen doen omdat m’n lijf tegensputtert, wel ben ik verschillende keren naar Oude Warande geweest, een mooi sterrenbos waar alles wat hond is losloopt, rent en blaft en me soms met begerige blikken aankijkt. Een waar paradijs voor honden maar niet echt voor mij. Verder heb ik een paar musea van binnen en buiten gezien, zoals De Pont en het TextielMuseum, en lekker geluncht bij de Spaarbank en Bij Maud Eten & Drinken. Ook ben ik recent nog bij Safaripark Beekse Bergen beland, dat vond ik een verademing na De Oliemeulen waar een troosteloze sfeer hing. Dieren moeten niet in kleine hokjes worden opgesloten, ze moeten de ruimte hebben zoals in het safaripark het geval is. Leuk om daar rond te lopen op een doordeweekse zonnige lentedag en onder andere speelse mantelbavianen – van jonkie tot opa – te fotograferen.
Marjelle

Chillen in het klooster Marjelleblogt 02-05-2012

Foto gemaakt in de Beekse Bergen (klik op de foto voor een groter formaat)

9 Reacties op “Houdoe!

 1. Je hebt je tijd nodig. No rush. Wat goed voelt, is belangrijk.

  • Het gaat erom dat ik door ziekte (nog steeds) veel dingen niet heb kunnen / kan doen, met haast heeft het niet te maken. Gezond zijn, daar verlang ik naar (dat zou goed voelen!).

 2. Een piep in je oor dus. Ik hoop dat hij snel ophoepelt. Ik heb het zelf weleens kort, en dat is mega-irritant. Weet je zeker dat je oor niet dicht zit ? Dat is een van de mogelijke oorzaken en dan zou je het kunnen laten uitspuiten.

  Een gammel lichaam is net een gevangenis, maar dan kleiner 🙁
  Veel sterkte.

  • Nee, het is een continu suizen in m’n oor en doordat hyperacusis er kort daarna is bij gekomen hoor ik nu alles ook nog veel harder dan de gemiddelde mens. 🙁 Ik hoop het ook, want dit is geen doen. Dat is het niet, ik ben o.a. naar de huisarts geweest. Ik heb er de afgelopen maanden veel over gelezen en het kan allerlei oorzaken hebben. Heb in juni een afspraak met iemand waar ik veel vertrouwen in heb en daar hou ik me nu even aan vast. Verder overweeg ik naar Gent te gaan (al las ik dat er een wachtlijst is) waar ze veel afweten van dit soort dingen.

 3. De plagen houden bij jou maar niet op, Marjelle
  Overgevoeligheid voor geluid en dan ook nog piep in je oren.
  In Egypte was de ellende na 11 plagen voorbij.
  Bij jou rijgen ze als kettingen aan elkaar.
  Dat je er niet compleet gek van wordt, is een echt wonder!
  Heel veel sterkte!
  Ik hoop zo voor je dat het niet chronisch wordt.
  Goed van je dat je er desondanks toch op uit trekt!

  • Een ruis is het meer. Ja, dat is idd een wonder. 😉 Ik ben ook nog steeds m’n gevoel voor humor niet kwijt, al wordt dat nu danig op de proef gesteld, want dit is niks. Ik hoop echt dat dit gauw overgaat en dat degene waar ik volgende maand een afspraak mee heb me kan helpen. De afgelopen tijd valt het me ook op hoeveel lawaai er overal gemaakt wordt en dat bij ongeveer elk evenement live bands staan te spelen, etc. Dat maakt het wel veel lastiger om er op uit te blijven gaan. Bedankt!

 4. Inderdaad jammer dat je gezondheid veel leuke dingen verhindert. In elk geval heb je toch al enkele dingen in Brabant kunnen ontdekken. Sterkte!

  • Dingen als op een rustige zonnige dag in de Beekse Bergen rondlopen en fotograferen of met iemand in het sterrenbos wandelen geven de goede soort van afleiding. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.