I had a dream

Gisteren werd ik wakker met een droom nog half in m’n hoofd, soms zijn dromen zo dichtbij dat je de mensen erin bijna letterlijk aan kunt raken, deze keer was dat ook zo.
De hoofdpersoon was een blogger die er heel anders uitzag dan ik me op basis van een oppervlakkige beschrijving had voorgesteld. Daarnaast kwam er nog iemand in voor die ook belangrijk was, maar waarvan alleen duidelijk werd dat het om een man ging. Een vriendin speelde een bijrol en was jonger en mooier dan in werkelijkheid. Toch herkende ik de man die er heel anders uitzag dan ik dacht meteen, we keken elkaar aan, omhelsden elkaar en ik wist zeker dat hij het was. Het voelde zo vertrouwd en veilig alsof ik hem al m’n hele leven kende. Toen ik later loom m’n ogen opendeed, voelde ik nog een zweem van de verbondenheid die ik kwijt ben geraakt afgelopen jaar en even in deze droom terugvond.

Vandaag ontwaakte ik met het vervolg in m’n hoofd. Het verhaal had een vreemde wending gekregen, er kwam nu een andere man in voor die mij op een bepaald moment begon te zoenen. Alleen op een manier die ik niet echt lekker vond, met z’n tong bijna in m’n keel, maar ik deed m’n best om er nog wat van te maken. Opeens verscheen achter glas het gezicht van de man die er heel anders uitzag dan ik dacht. Hij zei dat we het niet goed deden. Dat irriteerde me waarop ik tegen de andere man zei ‘ik zal hem weleens laten zien dat dat onzin is’. Vervolgens liep ik naar boven, op zoek naar de man achter glas en was er helemaal klaar voor om hem een zoen te geven die hij nooit meer zou vergeten… toen werd ik wakker.

Marjelle


Die Alone Ingrid Michaelson

20 Reacties op “I had a dream

 1. Tja ik ben enigszins bekend, een afstandelijke beschouwer, kan met mijn tong het een en ander en ja heb wel iets van een buik. Zou beide rollen kunnen zijn. . .

 2. De blogger is bekend, René (‘die er heel anders uitzag dan ik me op basis van een oppervlakkige beschrijving had voorgesteld’), maar dat voert te ver om hier te vertellen. πŸ˜‰ De andere twee zijn ‘droom’mannen denk ik. πŸ˜‰

 3. Volgens mij is het de bedoeling dat je dit in het echt moet doen. Daarom word je wakker?

 4. Gek hoe je vaak, direkt vanuit je dromen, het gevoel en de herinnering meeneemt, alsof het echt gebeurd is. Ik ben zo wel kwaad geweest op iemand, omdat die me in mijn droom iets flikte, ocharm! :))
  Het is hier nog zo warm en plakkerig dat ik bijna aan het nachtbraken sla. Niet helemaal, want ik ga nu toch het mandje opzoeken… πŸ˜‰
  Welterusten, alvast!

 5. Bart sleep tight.
  Ik ken dat, "dat" soort tongzoenen. Bwah. Zit je met zo’n lap tong in je mond.
  En…ik heb ooit ook zoiets meegemaakt, een vervolgdroom de volgende nacht.
  Heel apart. Jaren geleden, maar ik weet hem nog.
  Ik zat bij een kampvuur aan een meertje met vrienden, maar eigenlijk waren het geen vrienden, gewoon mensen die ik wel kende of zo.
  De volgende nacht ging het door waar de droom ophield, doorkletsen, beetje eten.
  Maar zo realistisch, dat ik even dacht toen ik wakker werd, wat is nu de werkelijke realiteit.

 6. Ja, wat is nu de werkelijke realiteit. Dat vind ik een goeie opmerking! De Aboriginals hechten ook grote waarde aan "Dreamtime".

 7. Weer een raadsel Marjelle; wie is de blogger?
  Leuk geschreven.

 8. Was ik vast, die eerste scene, maar ja, die blindegeleidehond was ik ook niet. -))

 9. M’n internetverbinding ligt er weer uit vanavond, geen idee hoe kort ik nu even kan reageren, ik wilde daarstraks ook bijlezen, etc., maar dat ging dus niet. Hopelijk morgen wel, ik ben nu te moe, warm en gaar. Bellen met UPC lukt ook al niet, aangezien m’n gewone telefoon een paar dagen geleden overleden is. But well, we’ll see.
  *’Tussen droom en werkelijkheid staan wetten in de weg en praktische bezwaren’, K, maar begrijp wel wat je bedoelt. πŸ™‚
  *Het voelt idd heel echt, bijna tastbaar, Bart. πŸ™‚ Soms na een nachtmerrie als je verstijfd wakker wordt, dan moet je even bijkomen, even langzaam wennen aan het feit dat het niet echt was, just a dream, thank god.
  Welterusten, je ligt nu allang in je mandje als het goed is. πŸ™‚

 10. *Soms moet je jezelf even uit de droom denken, Gus, en dan weet je ‘ja, ik ben hier en nu, nee, dat is gelukkig of soms jammer genoeg niet echt gebeurd’. πŸ˜‰
  *Dreamtime is er niet voor niets idd, K. πŸ™‚

 11. *Bedankt, Joost, maar nee, geen raadsel deze keer, dat doe ik alleen bij ‘Bloggers in beeld’ of m.a.w. dat beantwoord ik alleen dan. πŸ˜‰
  *De eerste was je idd ook weer niet, Iris, maar je hebt wel een bepaald gevoel voor humor wat ik leuk vind en iets ongrijpbaars net als je avatar, of dat nou zo leuk is laat ik in het midden. πŸ˜‰ Ik ben een vissen nou eenmaal. πŸ˜‰

 12. Met een droom wil, volgens mij, je onbewuste je iets duidelijk maken, en als je een ‘vervolgdroom’ droomt, dan is het vast belangrijk. Natuurlijk ben jij zelf de enige die ‘m kan interpreteren. Wel bijzonder dat je van een blogger droomt. In dat onbewuste van je zitten bloggers kennelijk net zo diep verankerd als personen in real life.

 13. Klopt, ik ben idd de enige die hem kan interpreteren, Easywriter, en voor mij is i.i.g. de eerste droom duidelijk. πŸ˜‰ Soms kan een blogger dieper zitten dan iemand uit real life, in essentie gaat het er altijd om wat voor een gevoel (band) je bij (met) iemand hebt of had, dus in die zin vind ik het zelf niet zo bijzonder, wel een bijzondere droom en vervolgdroom. πŸ™‚

 14. óp zoek naar de man achter het glas’dat zou een mooie titel zijn….natuurlijk ik herinner me dergelijke dromen, maar dan waren het vrouwen; dus bij mij:’de vrouw achter het glas’en die titel vraag ik octrooi op aan ;))

 15. Ik heb nog niet het genot mogen proeven om van bloggers te dromen. Wel van blogs, die – als ze voldoende indruk maken – ’s nachts in de een of andere vorm voorbijkomen. Maar het blijven altijd emoties, gevoelens. Het is (helaas) een zeldzaamheid dat ik nog precies weet waarover ik gedroomd heb, op het moment dat ik wakker wordt. Ook al kabbelt het gevoel wat ik erbij had nog een tijdje voort.

 16. *Mooie titel idd, Cor, maar ik hou het toch bij ‘I had a dream’. πŸ˜‰ Ben benieuwd welk verhaal er event. achter jouw vrouwelijke variant schuilgaat. πŸ™‚
  *Voor hetzelfde geld worden dat nachtmerries, Ron, dat zou zomaar kunnen. πŸ˜‰ Klopt, meestal blijft bij mij ook ‘een gevoel van’ hangen. Ik probeer me er steeds bewuster van te zijn op de momenten dat ik ’s ochtends vroeg wakker word met een heel levendige en kleurige droom in m’n hoofd om er i.i.g. de essentie van te onthouden (opschrijven gaat mij te ver, want dan ben ik klaarwakker en wordt het wel erg moeilijk om weer in slaap te komen). πŸ™‚

 17. maar cor, vrouwen achter glas zijn er toch voldoende?
  marjelle, meteen de wekker weggooien en lekker dromen.

 18. Wat doet je denken dat ik die zet, Ton? ;))

 19. Dromen zijn bio-chemisch opgewekte stroompjes, meer niet. Het feit dat je ze ervaart zegt niets, je hersenen registreren nu eenmaal bio-chemische stroompjes.

 20. Dat ben ik niet met je eens, Hans. πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.