‘In Rotterdam is alles anders’

Het is plotseling zomer geworden in de Oude Haven, ik trek snel een overtollig laagje uit, doe m’n ogen dicht en leun achterover. Waarschijnlijk is het niet ’t meest briljante idee om koortsig in de zon te gaan zitten, maar ik ben al vanaf zondag binnen en het mooie weer lonkte mij naar buiten. Wie weet doen die zonnepitamientjes juist goed, er is maar één manier om daar achter te komen. Het haventje voor me ligt volgestouwd met boten en bootjes, er is nauwelijks een rimpeling van het wateroppervlak te zien. ‘In Rotterdam is alles anders’, las ik in een blog, dat klopt, al bedoelden we er niet hetzelfde mee. Toerist in eigen stad, dat ga ik deze lentezomer meer doen.Een ritje met de amfibiebus bijvoorbeeld of meevaren op de Speedo, een hapje eten in een van Rotterdams grootste trekpleisters, de Euromast, met een prachtig uitzicht, wegdromen in het sprookjesbos, met de watertaxi scheuren naar New York, de Kralingse Plas fotograferen, een van de mooiste plekken in mijn stad, waar het gras altijd groener is, de lucht altijd blauwer en de eenden nog harder kwaken. De man naast me kijkt me nieuwsgierig aan. ik wend m’n blik af en denk aan A. waarmee de laatste afspraak een tamelijk bizarre wending nam midden in de nacht. Zoiets verzin je niet, mooi verhaal voor een blog, dat wel. De zon brandt nu bijna even hard als m’n keel, ik worstel me door de droge ciabatta heen. Wat blijft is ík, híer, nú en de hoop dat alles dit jaar beter wordt.
Marjelle

System of a Down31 Reacties op “‘In Rotterdam is alles anders’

 1. Spannend, dat verhaal over A.
  Verder heb ik niet met Rdam maar na lezing van je blogs denk ik toch altijd, ach, valt misschien toch wel mee.

 2. Ja, die ‘zomerwarmte’ van woensdag en donderdag is al weer helemaal verdwenen, nu winderig, buiïg en kil…’t is niet anders hè…..
  Hopelijk gaat het met de keel en de koorts weer beter, daar heb je niks aan.
  Leuk die peuzelende Blews! :-))
  Hier houden de buurtolifantjes op dit moment dreundisco, ik ben niet echt blij daarmee. Je kunt je daar vast wel iets bij voorstellen…dit zijn verjaardagsfeestjes met de boxen op een paar honderd watt, schat ik zo….;-)
  Groetjes, Bart

 3. *Dat kun je wel zeggen idd, Rene, toen ik midden in de nacht in B. stond ging er van alles door me heen…
  Nou, nou, ‘valt mss toch wel mee’, dan heb je te weinig van m’n Rotterdam-blogs gelezen, want dan was je inmiddels helemaal om! ;))
  *Ja, helemaal weg, Bart, nu vind ik dat in dit geval niet zo erg, maar over een paar dagen mag het van mij weer lekkerder weer worden. 🙂 Bedankt, ik ben inmiddels maar aan de probiotica gegaan (geen idee of het helpt), want mijn weerstand is bar en boos (o.a. ook door slaaptekort), ben nog nooit zo vaak ziek geweest als de afgelopen tijd. Het stikt hier van de Blews! 😉
  Sterkte met dat gedreun, hopelijk houden de buurtolifantjes gauw op of vallen ze om van moeheid!

 4. Kitty Schoenmakers

  Daar wil ik me wel bij aansluiten: dat alles dit jaar maar beter moge worden!
  zelfs naakt zou je hier?-zóó warm was het nou ook weer niet vandaag. 😛

 5. Daar proost ik op, Kitty! 🙂
  Klopt, maar dit was woensdag en toen was het zomers warm (staat erboven ;)).

 6. Kitty Schoenmakers

  Ik ook! ik heb hier nog een slok Lambrusco in de ijskast staan van die warme dag. Nou, proost!

 7. Cheers, Kitty, ik doe het met rode wijn. 😉

 8. @Prachtblog Marjelle, zeker voor een Rotterdammer als ik. Wat een dynamische stad. In A’dam blijven ze maar strompelen door die zeventiende eeuw. de stakkers 😉
  groet,
  cor

 9. Dank, Cor, Rotterdam leeft. 😉 Ach, tussen Amsterdam en mij zal het nooit iets worden, maar dat is een kwestie van smaak, mss sluit het een het ander gewoon uit. 😉

 10. Het klinkt allemaal erg interessant. Altijd gedacht dat Rotterdam, tsja, wat eigenlijk…iets onbestemds was. Een verzameling huizen en mensen. Maar dan een heel grote. Geen stad dus. Door jouw stukjes moet ik mijn mening herzien.
  Al blijft er natuurlijk maar één echte stad in de lage landen en dat is de goede stad Antwerpen. Maar goed daar is vrijwel iedereen het over eens, nietwaar?

 11. Hoe zal het verder gaan met A

 12. Helemaal waar Paco!

 13. Marius van Artaaa

  een mooi blog van mijn stad, marjelle
  Rotterdam heeft geen hart
  maar wel duizend zielen
  van het kleinste stukje het Eiland van Brienenoord
  tot de nieuwbouwvlakte waar onder de oude naam voor touwslagerij
  de Nieuwe Tijd haar oudste monument heeft opgericht…./ – ; {]

 14. Wat blijft is ík, híer, nú en de hoop dat alles dit jaar beter wordt.
  Zo is dat Marjelle, beterschap! Groetjes, Blew

 15. Dat is best wel een kick, toerist zijn in je eigen stad. Dan valt het je ook op hoeveel mensen er eigenlijk niet rondkijken.

 16. Rotterdam is alleen maar zo modern, omdat het in 1940 met de grond gelijk gemaakt is.
  Ik ben geboren onder de rook van Rotterdam, en ik woon nu in Amsterdam.
  Rotterdam ruikt anders, maar om dat nu lekker te noemen ?

 17. *Leuk dat je nu een andere kijk krijgt op Rotterdam, Wattman, ik begin me zo langzamerhand bijna een promotor te voelen… 😉
  Antwerpen, stad waar ik maar een paar keer geweest ben en het was niet bepaald meteen liefde op het eerste of tweede gezicht… dus wie weet krijg ik ook door jou een andere kant ervan te zien.
  *Dat zou ik ook wel willen weten, Paco…
  *Bedankt, Marius, mooi verwoord en door ‘mijn stad’ kom ik op een idee. 🙂 Maar omdat ik geen berichten kan versturen via het VK-blog kan ik je dat niet vertellen, wil jij anders even mailen naar marjellemailt@gmail.com?

 18. *Thanks, Blew!
  Je soortgenootjes hadden reuzehonger trouwens, behalve gulzig zijn, hebben ze ook best wat dominante trekjes. 😉
  *Ik kijk m’n ogen uit, Gus. 🙂 Sowieso hou ik ervan om naar mensen te kijken en sinds ik een camera heb, heeft zich dat alleen maar verdiept en verbreed,
  *Gelukkig heeft Rotterdam ook nog wat oude plekjes, zoals in Delfshaven, Knutselsmurf, maar als je er geboren bent dan ken je dat deel wel. Bij lekker ruiken denk ik aan andere dingen, ‘Pure Poison’ bv., niet per se aan een stad, al ruikt het heerlijk in de Muizenpolder. 😉

 19. Ze hebben het nog lang volgehouden, Marjelle, die buurtolifantjes hier…
  Zo tegen half twee was het vannacht over, dus het had nog gekker en erger gekund, zullen we maar denken… 🙂

 20. Dat is best wel lang idd tot half twee, Bart. Hopelijk zijn ze voorlopig moegefeest en uitgedreund!

 21. Marjelle
  Ja, het is nu heerlijk rustig! 🙂

 22. Fraai blog Marjelle.
  Die pop-ups in de rode tekstdelen, hoe doe je dat?

 23. *Gelukkig, Bart! Extra vroeg naar bed mss vanavond?
  *Bedankt, Joost, en even een korte uitleg voor jou.
  – Selecteer met je muis de betreffende tekst.
  – Klik vervolgens op het link-ikoontje.
  – Typ naast ‘Titel’ je tekst.
  – Wil je er ook een (Youtube)link inzetten, typ dan de url in het ´URL´-veld.
  – Druk daarna op ´Invoegen´.
  En klaar is Kees. 😉

 24. behalve gulzig zijn, hebben ze ook best wat dominante trekjes. 😉
  De anderen misschien, maar Blew niet hoor!

 25. Ha ha, ja, verschil moet er zijn, Blew, maar ik geloof je meteen. 🙂

 26. Ja, haha, hoe raad je het, Marjelle! :-))
  Morgenochtend loopt de wekker hier al weer om half zeven af, dus……. 😉

 27. Wat vroeg, Bart! Hopelijk werd je een beetje fit weer wakker. 🙂

 28. Het voorjaar lonkt, maar hier gaat het met horten en stoten. Het regent en er kan best een laagje bij.
  Rotterdam, ik ben er vorig jaar heel even geweest (CS)… Moet er toch eens iets meer van maken.

 29. Hier gaat het ook nogal horterig, Ron, helaas. Ik wil weer die blauwe luchten en temperaturen van 20 graden.
  Op een zonnig Rotterdams terrasje aan het water… 😉

 30. ALs in plaats van bloed, de Maas stroomt door je ad’ren,
  dan weet je in je hart
  ik houd van die stad.
  -De Berini’s- De groeten uit Rotterdam
  En daar is geen woord van gelogen.

 31. Mooi, M.O.! Daar herken ik me wel in en dat als niet-Rotterdammer. 😉 Maar mss ben ik het een beetje geworden in de loop der jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.