Laat die ballen maar knallen!

Dagenlang zit ik nu al binnen. Moeizaam ploeteren door dikke lagen sneeuw of over spiegelgladde straten is niet aan te raden als je rug net in de herstelfase zit. Alleen als het echt niet anders kan, zeul ik stapvoets met een tas vol AH-producten of baan ik mij voorzichtig een weg naar de fysiotherapeut. Glibberen en glijden kan leuk zijn, maar niet nu, en ook m’n voorzichtige poging op de fiets laatst was geen succes.


gisteren zou ik voor het eerst deze week wat gaan drinken met l., maar toen ik onder de hete douche stond bedacht ik dat het gekkenwerk was om uitgerekend bij -10°c in het donker naar hoofdstuk ii te lopen met alle risico’s vandien. ik belde af en troostte me ’s avonds met shrek 3, heerlijk om puss-in-boots’ snuitje weer te zien, al in deel 1 was ik voor zijn grote onschuldige ogen gevallen.‘let the children play, mijmer ik als ik uit het raam kijk naar kinderen en sneeuwballen die over en weer vliegen en neerploffen. sneeuw verbroedert en maakt speels. nog steeds wil ik de winter wegslapen, maar voor deze lachende gezichtjes maak ik even een uitzondering. wat een camera al niet teweeg kan brengen in je sneeuwbeleving. ik verheug me pas echt op de zwierige palmbomen die ik in 2010 op de foto ga zetten, want als ik iets nog niet afgeleerd heb, is het wel om te blijven dromen.
marjelle


open your eyes snow patrol

29 Reacties op “Laat die ballen maar knallen!

 1. Sneeuwpret is leuk!
  Hier rijden geen bussen vandaag, maar gelukkig hadden we met vrienden afgesproken naar Rico te gaan.
  Anders was ie vandaag verstoken gebleven van bezoek.
  Het ziet wel tof uit en ik moest lachen om het gedrag van de poezen van mijn overbuurvrouw.
  Ze twijfelden eerst om naar buiten te gaan en gingen toen voorzichtig in elkaars poezenstapjes lopen.

 2. Mooi dat jullie wel naar Rico konden gaan, K!
  Die poezen hadden dat idd goed gezien, lekker in elkaars pootafdrukjes stappen. πŸ˜‰
  Ik vraag me soms af of en wie de fotobijschriften en ‘gedachtenwolkjes’ (alt-text) leest, dus bij deze hardop. πŸ˜‰

 3. Die onderste foto, als ondertekst? "Snow white’s erection"
  πŸ™‚

 4. Ha ha, Gus, ik heb me maar beperkt tot ‘Tja’. ;)))

 5. @Marjelle: Potdorie, Gus is me voor.
  Bij 100_Woorden was het ook al raak wat dat betreft. Kennelijk heeft de sneeuw wel degelijk invloed op het speelse element in de mens πŸ˜‰

 6. Ik ben zó speels, Kokopelli, dat wil je niet weten. ;))
  O ja, en ik was eerst trouwens. ‘Welles’. πŸ˜‰
  Bij mij doet de zon het toch beter, ik wil geen kleffe sneeuwballen in m’n nek, halfbevroren vingers of kleumen bij een vuurkorf met glühwein, ik wil warmte, ruimte, vrijheid, of op z’n minst een beetje van die laatste drie…

 7. @Marjelle: Dan zul je toch van een vliegangstje hier en een fladderfobietje daar af moeten zien te raken…

 8. Laat me dromen, Koko… :))) (Gelukkig lees en zie je ze wel.) πŸ™‚
  But I know and I’ll try, te beginnen met m’n vliegangstje, mss, wie weet, ooit. πŸ˜‰‘Ja!’, zegt Beer, ‘En dan ga ik met je mee en hou je hand vast’.

 9. Hoe dan ook, ik snak naar de zomer.Jij?

 10. Starend naar deze, overigens mooie, foto’s, krijg ik het koud. Ik ben toch te teer gebouwd voor dergelijke weersomstandigheden, Marjelle. Mijn blogcollega Paul daarentegen, loopt bij dergelijke temperatuur in zijn t shirt. Min tien vindt ie ‘lauw’. Hij heeft overigens gisteren een hilarisch blog geschreven over integreren in Finland. Ik heb nog steeds kramp in mijn kaken van het lachen.
  groet,
  cor

 11. Heel goed, Marjelle, blijven dromen en mooie plaatjes schieten.
  Het ergste achter de rug – the best is yet to come!

 12. antoinette duijsters

  Marjelle, kan met je meevoelen, ja il lees die tekstjes wel. Voorjaar is voor mij al genoeg.

 13. Ach jongelui, niet zeuren! Gebeurt er eens eindelijk wat, zitten jullie te zeuren over een beetje sneeuw.
  Toen ik nog jong was…:-)))

 14. Jonge Gus, jouw opmerking over die laatste foto, doet zelfs ons oude mannen in elkaar krimoen!

 15. *Ik ook, Paco, maar de lente vind ik ook al heel mooi… πŸ™‚
  *Dan ben ik daar ook al m’n hele leven te teergebouwd voor, Cor, dus ik begrijp wat je bedoelt. πŸ˜‰ Mijn ideale temperatuur is rond de 25 graden en hier en daar een schapenwolkje. Dan ga ik later nog wel even bij jouw blogcollega ijskonijn kijken. Ha ha, min tien vindt-ie lauw. πŸ˜‰
  *Het laatste blijf ik doen, Lokhof, maar soms zou ik willen dat wat ik met open ogen droomde de realiteit bleek te zijn. πŸ™‚

 16. *Gelukkig is alles tijdelijk, Antoinette, ook winterse kou, glijpartijen en ijsbloemen op de ramen. πŸ˜‰ Hoewel dat laatste wel weer wat heeft, het woord zelf is al mooi.
  *Vertel, Gus… wat gebeurde er ‘toen’… ;))

 17. Lente??? Het is de eerste dag van de winter! Nog die maanden van dit weer. En die ballen mogen knallen, als ze maar niet tegen je ruiten gooien:-)
  Sterkte met rug, kou, binnen zitten enz.
  Groet, O.

 18. Meidenvrolijkheid in de sneeuw. Where are the boys?

 19. *Het is nooit vroeg genoeg om over de lente te beginnen, Oliphant!
  Over lieve lammetjes, knalgele krokussen, zachte zonnestralen, weelderiggroene weiden, lome lenteplaatjes…
  Thanks, en ruiten nog heel. πŸ˜‰
  *’The boys are back in town’, Martin. πŸ˜‰

 20. @Marjelle: Een voorzichtige poging op de fiets? Petje af, ik ben al blij dat ik lopend naar de tram kan glibberen πŸ™‚

 21. Echte koude is niet zoals men het zich in NL voorsteld. Wanneer het echt koud is is de luchtvochtigheid laag en er staat meestal weinig wind. Bij echte koude kan je met de juiste kleding en schoeisel zonder problemen over straat, want het is niet glad (sneeuw en ijs worden minder glad naarmate het kouder wordt).

 22. Blijf de Humo(r) lezen….. glij niet uit, hou het stuur stevig vast, vergeet niet de olieballen zelf te maken, want die smaken het best. Gebruik vers vet , anders sta je zo onderaan de oliebollenbakkerstest…
  πŸ™‚

 23. *Feetinas, die poging was nog van voordat het zo koud werd, en zelfs toen al geen succes. πŸ˜‰
  *Jij bent de ‘ervaringsdeskundige’, Paul, dus ik geloof je onmiddellijk, dat neemt niet weg dat ik er niet van hou (to put it mildly). πŸ˜‰
  *Dat deed ik vroeger, Nummer22, toen ik nog in België woonde, maar idd zonder humor, kun je beter meteen uit het raam springen. πŸ˜‰
  Ik ben al blij als ik lopend vooruitkom momenteel (i.v.m. rug); oliebollen heb ik nog nooit gebakken en dat wil ik graag zo houden. πŸ˜‰

 24. 1 ding wat je niet doet is oliebollen….
  die naam alleen al. πŸ™‚
  Marjelle in de hoop dat je mij niet zo ziet.
  Joh, tis 5uur, nee 6 uur
  X
  Good night.

 25. Ik wens je een gezond en succesvol 2010

 26. *Bij oliebollen heb ik andere associaties, hoor, Gus. πŸ˜‰
  Zes uur, je bent echt een van de weinigen die het qua nachtbraken van me wint. πŸ™‚
  *Ik wens jou ook een heel mooi 2010, Paco!

 27. Fossiele brandstof bollen? of Duurzaam Vernantwoorde Bollen?
  Ik wens je een gezond, duurzaam, maatschappelijk begripvol, liefderijk en respectvol 2010, 2011, 2012, enz.enz.enz.

 28. Hm de enige? πŸ™‚
  Just a little song.http://www.youtube.com/watch?v=pF-oWhD2itE
  Obama heeft gewonnen.
  Het hele ziekenzorgstelsel in de States is voor 30.000.000 amerikanen beter geworden.
  Marjelle, toen ik dat hoorde!
  Vadertje Drees, maar in een nieuw pakkie en andere huidskleur.
  Poeh, neem ik m’n hoed af. In deep respect. 30 miljoen.
  Maar eh wat is tijd hm?http://www.youtube.com/watch?v=K_a9oLh9q6A
  Cheers!

 29. *Dank, Nummer22, vooral dat gezond, begripvol en liefderijk spreken me aan. πŸ™‚ Je neemt alvast een voorschotje, dus op 14 maart feliciteer je me ook meteen voor de komende 10 jaar. πŸ˜‰
  Ik wens jou een schitterend 2010 en dat je vindt waar je het meest naar verlangt.
  *Een van de weinigen, Gus. πŸ˜‰ And thanks for the music.
  Goed nieuws idd voor al die mensen die onderverzekerd en de 31miljoen die niet verzekerd waren!
  Doe ik ook even een muziekje terug. πŸ˜‰
  Alles behalve kerstriedels, mijn dekbed lokt… πŸ™ M’n afspraak werd afgezegd i.v.m. ziekte en de kerstblues komen steeds dichterbij.http://www.youtube.com/watch?v=nyVH0WUV7Z8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.